tobiasz86 02.08.2020 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 Cześćpostanowiłem wybudować sobie pomieszczenie gospodarcze z altaną pod jednym dachem, całość ok 40m2 na płycie fundamentowej. Raczej nie mam w planie ogrzewania tego pomieszczenia ale też nie wiem co kiedyś do głowy przyjdzie więc różnie to może być. Konstrukcja szkieletowa, od zewnątrz osb15- i co dalej, pierwotnie chciałem dać styropian bo zostało mi z domu+klej, siatka tynk ss. Później pomysł podobny ale jednak z wyeliminowaniem styropianu a dla zwiększenia przyczepności kleju użyć siatki Ledóchowskiego. Wiem, że najlepiej było by wełna+ tynk ale i zdecydowanie najdrożej. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 02.08.2020 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 Zainteresuj się płytami magnezowymi, obustronnie po ścianach, w środek daj to co masz, styropian. Zrób kalkulacje kosztorys obu roziązań. W ostateczności w garażu możesz dać sufitowy punktowy system gaśniczy . Koszty raczej z łatwością poniesiesz: https://sorbex.pl/sklep/204-samoczynne-urzadzenie-gasnicze-sug-6x-abc-6kg-boxmet.html?gclid=Cj0KCQjwyJn5BRDrARIsADZ9ykH19ZH2ZFkxfRIMUGKkUeDdXpEoR-5fCXUDzGIStg33YJrppwksxMMaApHxEALw_wcB#lg=1&slide=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz86 02.08.2020 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 Ale ja już mam OSB na ścianie, średnica interes dawać kolejna płytę na zewnątrz, pomyśle o mgo we wnętrzu ale to jeszcze nie teraz. Druga sprawa że na zewnątrz chce tynk, dokładnie taki jak na elewacji domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts