Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tabletki do basenu

Recommended Posts

Witam!

Mam niewielki basen ogrodowy (ok. 1 m3 pojemności) z podłączonym filtrem przepływowym. Dostałem od znajomego tabletki multifunkcyjne 200 gramowe, przeznaczone do basenów o pojemności 20 m3, przynajmniej tak wynika z etykiety. Te tabletki nazywają się Summer Fun, a podmiotem odpowiedzialnym jest firma Chemoform. Jest mi ktoś w stanie odpowiedzieć, czy tej wielkości tabletki można bezpiecznie stosować w małym basenie?

Pozdrawiam

Witam!

Mam niewielki basen ogrodowy (ok. 1 m3 pojemności) z podłączonym filtrem przepływowym. Dostałem od znajomego tabletki multifunkcyjne 200 gramowe, przeznaczone do basenów o pojemności 20 m3, przynajmniej tak wynika z etykiety. Te tabletki nazywają się Summer Fun, a podmiotem odpowiedzialnym jest firma Chemoform. Jest mi ktoś w stanie odpowiedzieć, czy tej wielkości tabletki można bezpiecznie stosować w małym basenie?

Pozdrawiam

?? Wydaje mi się że nie chloru w basenie będze za dużo . Trzeba będzie podzielić tabletka.

Skoro masz basen o pojemności 1m3, a tabletki są na 20m3, to chloru będziesz miał 20 razy za dużo.

Do tak małych basenów stosuje się tabletki 20g.

np. Triplex PRO mini - godne polecenia tabletki multi funkcyjne

W powyższym filmie były stosowane w jacuzzi, ale do Twojego basenu będą idealne

Dziękuję wszystkim za pomoc. Miałem tylko nadzieję, że mogę jakoś wykorzystać te tabletki i np. wkładać je do basenu na jakiś krótszy czas, ale może faktycznie nie ma co robić głupich oszczędności... A co do dozownika, to jeszcze nie mam, bo nie wiedziałem pod jaką wielkość tabletek gu kupić - teraz już wiem ;-)