ZbyMa 02.08.2020 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 Witam! Mam niewielki basen ogrodowy (ok. 1 m3 pojemności) z podłączonym filtrem przepływowym. Dostałem od znajomego tabletki multifunkcyjne 200 gramowe, przeznaczone do basenów o pojemności 20 m3, przynajmniej tak wynika z etykiety. Te tabletki nazywają się Summer Fun, a podmiotem odpowiedzialnym jest firma Chemoform. Jest mi ktoś w stanie odpowiedzieć, czy tej wielkości tabletki można bezpiecznie stosować w małym basenie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 03.08.2020 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Witam! Mam niewielki basen ogrodowy (ok. 1 m3 pojemności) z podłączonym filtrem przepływowym. Dostałem od znajomego tabletki multifunkcyjne 200 gramowe, przeznaczone do basenów o pojemności 20 m3, przynajmniej tak wynika z etykiety. Te tabletki nazywają się Summer Fun, a podmiotem odpowiedzialnym jest firma Chemoform. Jest mi ktoś w stanie odpowiedzieć, czy tej wielkości tabletki można bezpiecznie stosować w małym basenie? Pozdrawiam ?? Wydaje mi się że nie chloru w basenie będze za dużo . Trzeba będzie podzielić tabletka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbyMa 03.08.2020 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Tylko, że na opakowaniu tabletek jest napisane, iż nie należy ich dzielić, bo wtedy zbyt szybko się rozpuszczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 04.08.2020 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 A masz do niej dozownik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 04.08.2020 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 przy takiej ilosci wody 1m3 to nie bawiłbym sie w chemie tylko poprostu nalał swieżej wody a stara wylał.Ja tak robiłem przy 2.5m3 ze co 3-4 dni podlewalem nia kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jockey 04.08.2020 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Skoro masz basen o pojemności 1m3, a tabletki są na 20m3, to chloru będziesz miał 20 razy za dużo. Do tak małych basenów stosuje się tabletki 20g. np. Triplex PRO mini - godne polecenia tabletki multi funkcyjne W powyższym filmie były stosowane w jacuzzi, ale do Twojego basenu będą idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbyMa 04.08.2020 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Dziękuję wszystkim za pomoc. Miałem tylko nadzieję, że mogę jakoś wykorzystać te tabletki i np. wkładać je do basenu na jakiś krótszy czas, ale może faktycznie nie ma co robić głupich oszczędności... A co do dozownika, to jeszcze nie mam, bo nie wiedziałem pod jaką wielkość tabletek gu kupić - teraz już wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jockey 05.08.2020 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 I to sie chwali, że zwyciężył rozsądek Dozownik konieczny, bo inaczej basen się odbarwi w miejscu styczności folii z tabletką chlorową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts