luksus007 02.08.2020 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 Cześć,planuję postawienie narzędziówki 2,1m x 3m dwuspadowej. Narzędziówka będzie zrobiona z płyt OSB i ocieplona szarym styropianem 5cm i tyle jeśli chodzi o konkrety.Chciałem, żeby w zimę nie spadała tam temperatura poniżej 0 stąd pomysł, żeby wylać fundement i również go ocieplić. Zatopiłbym w tym kotwy do przymocowania drewnianej konstrukcji (na łączeniach płyt).Ponieważ to prosta konstrukcja, mniejsza od garażu, nie wiem jak do tego podejść, żeby przy okazji spełniało swoją rolę. Będę wdzięczny za każdą radę. Pozdrawiam,Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luksus007 12.08.2020 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 Witam ponownie forumowiczów.Ostatnio znajomy polecił mi, bym położył folię na to bloczki betonowe i kostkę (jako druga warstwa). Że to moje ocieplenie od podłogi, całe to wylewanie na nic się zda, że szybciej i łatwiej będzie z położeniem tego jak wspomniałem.Co o tym myślicie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luksus007 28.08.2020 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 Ponieważ, dostałem tyle dobrych rad, postanowiłem zebrać je wszystkie razem i zrobić coś lepszego. Tak jak wspomnieliście zamiast betonowych bloczków wykorzystam smocze łuski oczywiście o grubości co najmniej 3cm. Zamiast folii wykorzystam papierki po cheesburgerach z Maka, warstwa oleju dodatkowo zapobiega przed wodą. I standardowo na koniec wszystko pospinam plasteliną, która czepia się do wsystkiego. Będzie świetnie. Dalej to standard krakersy i piernik, na ściany itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts