sigielki 03.08.2020 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Dzień dobry,Proszę o radę.Odebrałem mieszkanie od dewelopera, ja większych wad nie widziałem ale należało wziąć fachowca.Wykonawca prac wykończeniowych od razu zauważył że otwory na drzwi są za wysokie, w łazience wystaje rura odpływowa (krótka na szczęście).Nie byłoby tych dodatkowych prac gdyby styropian pod wylewką był wyższy. Jest 5 cm, gdyby było 10 byłoby OK. Mieszkanie na piętrze.Jak Państwo myślą, jest to podstawa do reklamacji?, W ramach rękojmi. Jak opisać taką reklamację?Błąd w sztuce?Wykonanie nie spełniające standardów budowlanych?Zaniedbanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.08.2020 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 NA stropach między-kondygnacyjnych nie daje sie 10 cm. Ile maja otwory pod drzwi ze są za wysokie? Ile masz luzu do drzwi wejściowych ? Ile masz np do drzwi balkonowych ? Jak się ma wysokość mieszkania do tej którą kupiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.08.2020 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Nie byłoby tych dodatkowych prac gdyby styropian pod wylewką był wyższy. Jest 5 cm, gdyby było 10 byłoby OK. Mieszkanie na piętrze. Z dwojga złego lepiej jak jest więcej luzu niż nie dałoby się się położyć dywanu , albo płytek. Tak jak kolega wspomniał jakie są wymiary tego mieszkania?Czy tylko u Ciebie jest ten problem , czy również w sąsiednich mieszkaniach jest zbyt nisko? Jeśli wymiary odbiegają znacząco warto jest zgłosić jako usterkę techniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sigielki 03.08.2020 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Dziękuję, sprawdzę wymiary.Wysokość otworów na drzwi 216. Ale prawdę mówiąc też to już przemyślałem i raczej lepiej niżej niż za wysoko. Jutro właśnie miałem sprawdzić drzwi balkonowe i wejściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts