Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

i znow mi kazesz wracac??? prosze bardzo

"wielkie jol dla wielkiego oka i mozgu" - to post "Szweda" (logowany 1 raz tuz po Tobie dodany do forum - niecala godzina,) do identycznego jak tutaj postu zamieszczonego w innym dziale po mojej radzie. Szwed od tego czasu sie nie pojawil na forum - myslisz ze chcialoby sie komus zakladac konto tylko dla tak dobrego komentarza????

to nie byl wyjatek - miales niezla zabawe tej nocy :)

twoj jezyk, a takze sposob "atakowania" projektu na dzien dobry w 3 roznych watkach w odstepie 30 minut łatwo pozwala sie domyslec ze jestes jeszcze studentem albo zaraz po studiach na architekturze... rozumiem ten dziwny zapal na ataki na gotowce - mam podobnie, tylko ze przez kilka lat glowa troche mi już ochlonela - tez jestem architektem.

to dobrze ze wyszukujesz te bledy - i pokazujesz je forumowiczom, chyle czola.

ale ze mnie tez idioty nie rob, prosze....

i skonczmy jalową dyskusje,

witam na forum

Widzę że masz predyspozycje na oficera śledczego :lol:

Nie wiem coś się tak czepił, może to wina stresu jesiennego.

Przecie kolega nie zachował się w stosunku do kogokolwiek w stylu:

Clint Eastwood

(scena z Unforgiven) - wchodzi pierwszy raz do baru, w którym siedzi banda 30

krzywo spoglądających lokalesów (jak wyżej), pluje na podłogę i czeka aż któryś z

miejscowych (patrz wyrzej) do niego wyskoczy. Potem napierdala wszystkich i choć

teoretycznie nie da się uniknąć postrzelenia gdyż jest 1 na 30, Clint

nie ma nawet draśnięcia, kończąc kultowym tekstem o tym że teraz

wychodzi, ale jak mu któryś będzie próbował strzelić w plecy to go

zabije, jego rodzinę, jego przyjaciół i rodziny jego przyjaciół.

Masz racje, kończ, bo do niczego to nie prowadzi

Puzdro

xanx

wademekum

Jak tak lubisz krytykowac i jestes spostrzegawczy do pls rzuc okiem na ponizszy projekt i powiedz co jest z nim nie tak?

http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f01a42e14e50&intra=4b1104177d370ca1d1f36a2cf8b7ad74&crc=724a9136668e8f18389ddbd4bd215d64&lang=pl

Do tej pory nie moglem sie doprosic na forum konstruktywnej krytyki...

Oj wademecum, ledwo pojawiłes się na forum, a juz podpadłeś. Na początku swojej bytności należy delikatnie, a nie z grubej rury. A może już sie tutaj "udzielałeś" jako gość?

Krytykowanego przez Ciebie projektu nie widziałam, ale nie sądzę, żeby był przenaczony tylko dla inwalidów i babć 8)

Umiaru trochę.

masz rację Majka, będą się koty panoszyć po twoim forum, umiaru trochę do cholery, najlepiej w ogóle zakazać pisania postów tym którzy nie mają więcej postów niż 280000000, pozdrawiam Cię Majka

zgadzam się z robertem skitkiem,

nie tzreba byc super bystrym czy miec oko i ucho sledczego zeby zauwazyc ze 3 osoby zalogowane w krotkim czasie i majace po kilka postow na koncie, i wypowiadajace sie na te same tematy, to jedna i ta sama osoba, czyli wadememkum, szwed i skurczpoliczka

drogi autorze kilku wątków o projektach, witamy cie na forum, jak najbardziej chcemy skorzystac z twoich rad i opini o projektach, bo na rynku jest duzo miernych i trzeba wiedziec na co zwracac uwage, ale zeby wywolywac polemike i nawiazywac wymiane opinii nie trzeba samemu na sile podciagac wątków

twoj wiek czy dowiadczenie nie maja tu nic do rzeczy, znam wielu doroslych o mentalnosci dzieci i odwrotnie, tym argumentem mnie nie przekonales :lol:

Życzac trafniejszych wyborów sposobu nawiązywania dyskusji

H.

Jejku jak tu fajnie, i ja taką imprezkę przegapiłem.

O jak ładna wymiana zdań. :o

Młody trochę pikatnie, aż głupkowato pikantnie, a starsi coś mało stylowo.

Może tak młody więcej informacji. Skąd ci cosik takiego, czyżbyś dokonał zakupu opisywanego projektu gotowego. Znalażłeś istotną wadę, kup Murator 12/2004 i będziesz wiedział co zrobić z takim towarem. 8) :lol:

przepraszam wszystkich za spóznienie ale kompletnie nie wiedziałem że mnie tu wcisnęli. :oops: oczywiœcie jesli chodzi o ten nieszczęsny domek c14 http://www.projekty.murator.pl/rzuty.htm?IdProjektu=97

to zwróciłem na niego uwagę tylko dlatego że murator wystawił go do konkursu na aranżacje dwóch pomieszczeń.do wygrania atrakcyjne nagrody. i teraz uwaga najważniejsze co nastepuje Uwaga: co by się stało gdyby wzišć w nim udział (konkursie na wnętrza) i wybrać

1. spiżarnię o tej wysokoœci 140 i głębokoœci 200cm ?

2. wc na dole pod schodami gdzie kabina prysznicowa miałaby ok 180cm wysokoœci.CO WY NA TO? ja bym miał już problem z "szybkš kšpielš" bez bólu szyi.

poza tym dziwnym jest że nie dopuszczajš wizualizacji komputerowych.a może jestem w błędzie? może akwarelki,ołóweczki tak naprawde powinny wyłonić zwycięzcę. goršco zachęcam do dyskusji.

honorata :"nie tzreba byc super bystrym czy miec oko i ucho sledczego zeby zauwazyc ze 3 osoby zalogowane w krotkim czasie i majace po kilka postow na koncie, i wypowiadajace sie na te same tematy, to jedna i ta sama osoba, czyli wadememkum, szwed i skurczpoliczka"

miałem napisac że honorata nie popisała się nadzwyczajną bystrością ani doświadczeniem śledczym oraz znajomością nie nowinek technicznych podpinających kilka kompów do jednego IP (czyt. router) ale będę dżentelmenem i nie będę az tak okrutny jak Ona. kto wie, może u boku Bonda liznęłaby troche adrenaliny rozszyfrowując szpiegów KGB. pozdrawiam :wink:

Witajcie.

Ja tak długo przeglądam forum, że wcale mnie nie dziwią niedoróbki w gotowych projektach, ani nie szokują. Wiadomo, że powinny spełniać polskie normy, ale czy każdemu te normy pasują to już inna sprawa.

Po wielokrotnym przeczytaniu wątków wyboru projeku wydawało mi się, że wszystko dowiedziałam się kupując swój. Jak się potem okazało dużo muszę zmienić. Jednak takie problemy jak wysokość parteru, stopni schodów można rozwiązać na budowie. A co zrobić z przewymiarowaną konstrukcją albo z ogromną ilością wieńców?? Nie wiem po co roztrząsać błędy w poszczególnych projektach jak wcale nie ma się zamiaru ich kupić. Może właśnie osoba która wybierze taki projekt będzie zadowolona, że w ogóle ma spiżarnie, a kabiny w łazience na dole nie będzie robić.

Może właśnie osoba która wybierze taki projekt będzie zadowolona, że w ogóle ma spiżarnie, a kabiny w łazience na dole nie będzie robić.

Nie pomyślałem o tym... A może nie zrobi sobie w ogóle piętra i wszystko będzie ok ? I spiżarnia ładna i łazienka wysoka.

Zastanawiam się po co robi się projekt , nie wystarczy inwentaryzacja po skończeniu budowy ?

honorata :"nie tzreba byc super bystrym czy miec oko i ucho sledczego zeby zauwazyc ze 3 osoby zalogowane w krotkim czasie i majace po kilka postow na koncie, i wypowiadajace sie na te same tematy, to jedna i ta sama osoba, czyli wadememkum, szwed i skurczpoliczka"

miałem napisac że honorata nie popisała się nadzwyczajną bystrością ani doświadczeniem śledczym oraz znajomością nie nowinek technicznych podpinających kilka kompów do jednego IP (czyt. router) ale będę dżentelmenem i nie będę az tak okrutny jak Ona. kto wie, może u boku Bonda liznęłaby troche adrenaliny rozszyfrowując szpiegów KGB. pozdrawiam :wink:

to ze jestem kobieta nie wyklucza mojej wiedzy na temat tego co to jest router,

znowu mnie jednak nie przekonales ze nie kibicujesz sam sobie, albo twoi koledzy z sasiednich biurek w pracy,

a to czy jestem bystra czy nie nie powinno podelgac twojej ocenie, bo ja nie podejmuje sie oceniac ani twoich cech charakteru czy intelektu ani innych forumowiczow, duza skucha z twojej strony :evil:

czekam na twoje tylko merytoryczne wypowiedzi w tym watku i niniejszym koncze bezcelowa polemike

a wiec o prztoczonym projekcie -co do wysokosci spizarni i łazienki pod schodami, trudno jest mi sie wypowiedziec, ale chyba rzeczywiscie jest tu cos nie tak, 7 stopni do spocznika razy wysokosci +/- 19 cm, daje 133 cm (spizarnia to chyba norka na wrzucenie worków z ziemniakami i cebula) , a lazienka pod schodmai z prysznicem -chyba dla hobbita.

Mnie natomiast co innego od razu rzuca sie w oczy i dlatego nei wybralabym tego projektu -duzo komunikacji, po wejsciu do domu waskie zamkniete gardlo w postaci: wiatrołapu, nastepnie korytarza z pięcioma parami drzwi i szafą (zgroza! jak w blokowisku) i znowu komunikacja z dwoma parami drzwi i klatka schodowa, dla mnie plan parteru jest bardzo niefortunny

tu się pattaya z tobą nie zgadzam, czyli słabe projekty, z błedami mamy uwazac za normę, poprostu przechodizc obok nich obojetnie i tym samym sankcjonowac miernotę i bledy? przeciez za to placimy, naszymi pienidzmi, zmianami w projkecie na budowie, niska wartoscia uzytkowa pomieszczen itd, zgadzam sie ze caly problem autor watku moglby inaczej ujac, ale w dziale projkety chyba wlasnie o to chodzi zeby dyskutowac, wylapywac nielogicznosci i pomylki, sczegolnie w projketach polecanych przez muratora