wademekum 18.11.2004 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 jak widać przyjaciel/ka szwed chciała mi dodac otuchy na tak poważnym forum, także świetnie jest miec przyjaciół. witam panie architekcie na forum.dość jałowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.11.2004 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 i znow mi kazesz wracac??? prosze bardzo "wielkie jol dla wielkiego oka i mozgu" - to post "Szweda" (logowany 1 raz tuz po Tobie dodany do forum - niecala godzina,) do identycznego jak tutaj postu zamieszczonego w innym dziale po mojej radzie. Szwed od tego czasu sie nie pojawil na forum - myslisz ze chcialoby sie komus zakladac konto tylko dla tak dobrego komentarza???? to nie byl wyjatek - miales niezla zabawe tej nocy twoj jezyk, a takze sposob "atakowania" projektu na dzien dobry w 3 roznych watkach w odstepie 30 minut łatwo pozwala sie domyslec ze jestes jeszcze studentem albo zaraz po studiach na architekturze... rozumiem ten dziwny zapal na ataki na gotowce - mam podobnie, tylko ze przez kilka lat glowa troche mi już ochlonela - tez jestem architektem. to dobrze ze wyszukujesz te bledy - i pokazujesz je forumowiczom, chyle czola. ale ze mnie tez idioty nie rob, prosze.... i skonczmy jalową dyskusje, witam na forum Widzę że masz predyspozycje na oficera śledczego Nie wiem coś się tak czepił, może to wina stresu jesiennego. Przecie kolega nie zachował się w stosunku do kogokolwiek w stylu: Clint Eastwood (scena z Unforgiven) - wchodzi pierwszy raz do baru, w którym siedzi banda 30 krzywo spoglądających lokalesów (jak wyżej), pluje na podłogę i czeka aż któryś z miejscowych (patrz wyrzej) do niego wyskoczy. Potem napierdala wszystkich i choć teoretycznie nie da się uniknąć postrzelenia gdyż jest 1 na 30, Clint nie ma nawet draśnięcia, kończąc kultowym tekstem o tym że teraz wychodzi, ale jak mu któryś będzie próbował strzelić w plecy to go zabije, jego rodzinę, jego przyjaciół i rodziny jego przyjaciół. Masz racje, kończ, bo do niczego to nie prowadzi Puzdro xanx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 18.11.2004 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 hehe, tymi 30ma facetami byl projekt atakowany na 3 roznych dzialach... chociaz ja bym bardziej przyrownal do katowania Ciasteczka w Shreku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 19.11.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 wademekumJak tak lubisz krytykowac i jestes spostrzegawczy do pls rzuc okiem na ponizszy projekt i powiedz co jest z nim nie tak? http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f01a42e14e50&intra=4b1104177d370ca1d1f36a2cf8b7ad74&crc=724a9136668e8f18389ddbd4bd215d64&lang=pl Do tej pory nie moglem sie doprosic na forum konstruktywnej krytyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Budowniczy 19.11.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Oj wademecum, ledwo pojawiłes się na forum, a juz podpadłeś. Na początku swojej bytności należy delikatnie, a nie z grubej rury. A może już sie tutaj "udzielałeś" jako gość? Krytykowanego przez Ciebie projektu nie widziałam, ale nie sądzę, żeby był przenaczony tylko dla inwalidów i babć Umiaru trochę. masz rację Majka, będą się koty panoszyć po twoim forum, umiaru trochę do cholery, najlepiej w ogóle zakazać pisania postów tym którzy nie mają więcej postów niż 280000000, pozdrawiam Cię Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 19.11.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 umiaru trochę do cholery, najlepiej w ogóle zakazać pisania postów tym którzy nie mają więcej postów niż 280000000, pozdrawiam Cię Majka Bob, umiaru trochę ! Majka nic takiego nie powiedziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 19.11.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 zgadzam się z robertem skitkiem, nie tzreba byc super bystrym czy miec oko i ucho sledczego zeby zauwazyc ze 3 osoby zalogowane w krotkim czasie i majace po kilka postow na koncie, i wypowiadajace sie na te same tematy, to jedna i ta sama osoba, czyli wadememkum, szwed i skurczpoliczka drogi autorze kilku wątków o projektach, witamy cie na forum, jak najbardziej chcemy skorzystac z twoich rad i opini o projektach, bo na rynku jest duzo miernych i trzeba wiedziec na co zwracac uwage, ale zeby wywolywac polemike i nawiazywac wymiane opinii nie trzeba samemu na sile podciagac wątków twoj wiek czy dowiadczenie nie maja tu nic do rzeczy, znam wielu doroslych o mentalnosci dzieci i odwrotnie, tym argumentem mnie nie przekonales Życzac trafniejszych wyborów sposobu nawiązywania dyskusji H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.11.2004 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 "ktos" na nowo poustawial wątek w odpowiednim dziale...to wademecum do dziela - jestes tu gdzie byc powinienes i nie zapomnij dac linka na omawiany projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 19.11.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Jejku jak tu fajnie, i ja taką imprezkę przegapiłem. O jak ładna wymiana zdań. Młody trochę pikatnie, aż głupkowato pikantnie, a starsi coś mało stylowo. Może tak młody więcej informacji. Skąd ci cosik takiego, czyżbyś dokonał zakupu opisywanego projektu gotowego. Znalażłeś istotną wadę, kup Murator 12/2004 i będziesz wiedział co zrobić z takim towarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wademekum 21.11.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 przepraszam wszystkich za spóznienie ale kompletnie nie wiedziałem że mnie tu wcisnęli. oczywicie jesli chodzi o ten nieszczęsny domek c14 http://www.projekty.murator.pl/rzuty.htm?IdProjektu=97 to zwróciłem na niego uwagę tylko dlatego że murator wystawił go do konkursu na aranżacje dwóch pomieszczeń.do wygrania atrakcyjne nagrody. i teraz uwaga najważniejsze co nastepuje Uwaga: co by się stało gdyby wzišć w nim udział (konkursie na wnętrza) i wybrać 1. spiżarnię o tej wysokoci 140 i głębokoci 200cm ? 2. wc na dole pod schodami gdzie kabina prysznicowa miałaby ok 180cm wysokoci.CO WY NA TO? ja bym miał już problem z "szybkš kšpielš" bez bólu szyi. poza tym dziwnym jest że nie dopuszczajš wizualizacji komputerowych.a może jestem w błędzie? może akwarelki,ołóweczki tak naprawde powinny wyłonić zwycięzcę. goršco zachęcam do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wademekum 21.11.2004 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 problem mam z polską czcionką.może ktoś mnie szkaluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wademekum 21.11.2004 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 honorata :"nie tzreba byc super bystrym czy miec oko i ucho sledczego zeby zauwazyc ze 3 osoby zalogowane w krotkim czasie i majace po kilka postow na koncie, i wypowiadajace sie na te same tematy, to jedna i ta sama osoba, czyli wadememkum, szwed i skurczpoliczka" miałem napisac że honorata nie popisała się nadzwyczajną bystrością ani doświadczeniem śledczym oraz znajomością nie nowinek technicznych podpinających kilka kompów do jednego IP (czyt. router) ale będę dżentelmenem i nie będę az tak okrutny jak Ona. kto wie, może u boku Bonda liznęłaby troche adrenaliny rozszyfrowując szpiegów KGB. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skurczpoliczka 21.11.2004 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 Ja jestem szpiegiem z krainy deszczowców. Nie łącvzcie mnie prosze z GRU KGB ani nawet z MPO. Dzięki Sympatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.11.2004 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 panowie - różne zdjęcia pod nickiem to potrafi sobie wkleić moja 10letnia córka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 22.11.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Witajcie. Ja tak długo przeglądam forum, że wcale mnie nie dziwią niedoróbki w gotowych projektach, ani nie szokują. Wiadomo, że powinny spełniać polskie normy, ale czy każdemu te normy pasują to już inna sprawa. Po wielokrotnym przeczytaniu wątków wyboru projeku wydawało mi się, że wszystko dowiedziałam się kupując swój. Jak się potem okazało dużo muszę zmienić. Jednak takie problemy jak wysokość parteru, stopni schodów można rozwiązać na budowie. A co zrobić z przewymiarowaną konstrukcją albo z ogromną ilością wieńców?? Nie wiem po co roztrząsać błędy w poszczególnych projektach jak wcale nie ma się zamiaru ich kupić. Może właśnie osoba która wybierze taki projekt będzie zadowolona, że w ogóle ma spiżarnie, a kabiny w łazience na dole nie będzie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skurczpoliczka 22.11.2004 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Może właśnie osoba która wybierze taki projekt będzie zadowolona, że w ogóle ma spiżarnie, a kabiny w łazience na dole nie będzie robić. Nie pomyślałem o tym... A może nie zrobi sobie w ogóle piętra i wszystko będzie ok ? I spiżarnia ładna i łazienka wysoka. Zastanawiam się po co robi się projekt , nie wystarczy inwentaryzacja po skończeniu budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 22.11.2004 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 honorata :"nie tzreba byc super bystrym czy miec oko i ucho sledczego zeby zauwazyc ze 3 osoby zalogowane w krotkim czasie i majace po kilka postow na koncie, i wypowiadajace sie na te same tematy, to jedna i ta sama osoba, czyli wadememkum, szwed i skurczpoliczka" miałem napisac że honorata nie popisała się nadzwyczajną bystrością ani doświadczeniem śledczym oraz znajomością nie nowinek technicznych podpinających kilka kompów do jednego IP (czyt. router) ale będę dżentelmenem i nie będę az tak okrutny jak Ona. kto wie, może u boku Bonda liznęłaby troche adrenaliny rozszyfrowując szpiegów KGB. pozdrawiam to ze jestem kobieta nie wyklucza mojej wiedzy na temat tego co to jest router, znowu mnie jednak nie przekonales ze nie kibicujesz sam sobie, albo twoi koledzy z sasiednich biurek w pracy, a to czy jestem bystra czy nie nie powinno podelgac twojej ocenie, bo ja nie podejmuje sie oceniac ani twoich cech charakteru czy intelektu ani innych forumowiczow, duza skucha z twojej strony czekam na twoje tylko merytoryczne wypowiedzi w tym watku i niniejszym koncze bezcelowa polemike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 22.11.2004 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 a wiec o prztoczonym projekcie -co do wysokosci spizarni i łazienki pod schodami, trudno jest mi sie wypowiedziec, ale chyba rzeczywiscie jest tu cos nie tak, 7 stopni do spocznika razy wysokosci +/- 19 cm, daje 133 cm (spizarnia to chyba norka na wrzucenie worków z ziemniakami i cebula) , a lazienka pod schodmai z prysznicem -chyba dla hobbita. Mnie natomiast co innego od razu rzuca sie w oczy i dlatego nei wybralabym tego projektu -duzo komunikacji, po wejsciu do domu waskie zamkniete gardlo w postaci: wiatrołapu, nastepnie korytarza z pięcioma parami drzwi i szafą (zgroza! jak w blokowisku) i znowu komunikacja z dwoma parami drzwi i klatka schodowa, dla mnie plan parteru jest bardzo niefortunny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 22.11.2004 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 O co to całe halo!?W życiu nie widziałem projektu bez błędów.wademekum chłopie,Ameryki to Ty nie odkryłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 24.11.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 tu się pattaya z tobą nie zgadzam, czyli słabe projekty, z błedami mamy uwazac za normę, poprostu przechodizc obok nich obojetnie i tym samym sankcjonowac miernotę i bledy? przeciez za to placimy, naszymi pienidzmi, zmianami w projkecie na budowie, niska wartoscia uzytkowa pomieszczen itd, zgadzam sie ze caly problem autor watku moglby inaczej ujac, ale w dziale projkety chyba wlasnie o to chodzi zeby dyskutowac, wylapywac nielogicznosci i pomylki, sczegolnie w projketach polecanych przez muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts