peele 05.08.2020 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Witam. Dom w całości będzie miał podłogówkę. W łazienkach dodatkowo grzejniki zasilane wodą z podłogówki.W garażu który jest w bryle domu jest przyłącz wody więc garaż też muszę jakoś ogrzać żeby mi woda nie zamarzła w zimie. Co polecacie do garażu? Podłogówkę czy grzejnik czy może jakies inne rozwiązanie? Projekt domu: Nemo 3: https://www.extradom.pl/projekt-domu-nemo-3-BSE1072 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.08.2020 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Odizolować jak się da i niegrzań.Kabel grzejny z termostatem na przyłącze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 05.08.2020 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Po prostu nie izolować ściany miedzy garażem a domem, temperatura w garazu nigdy nie spadnie poniżej 10C. Ja mam 5cm izloacji miedzy garazem a domem a i tak najniższa temperature jaką odnotowałem w garażu to +11C przy minus 15 na dworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesio1712 05.08.2020 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Po prostu nie izolować ściany miedzy garażem a domem, temperatura w garazu nigdy nie spadnie poniżej 10C. Ja mam 5cm izloacji miedzy garazem a domem a i tak najniższa temperature jaką odnotowałem w garażu to +11C przy minus 15 na dworze. To pomieszczenie przyległe będzie miało większe zapotrzebowanie na ciepło. Ciepłe pomieszczenie mieszkalne chyba ważniejsze niż ciepły garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 05.08.2020 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 No i ? Ogrzanie samego odizolowanego garazu pochłonie wieksze koszty niż dogrzanie ubytkow w przyleglym pomieszczeniu. I sama budowa ogrzewania w garazu to już tysiące zl ktore nigdy sie nie zwrocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesio1712 05.08.2020 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Dlatego w ogóle nie ogrzewać garażu. Jak dobrze zaizolujesz to raczej zawsze będzie temperatura na plusie. I tak jak kulibob poisał, kabel grzewczy, izolacja na rury i wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 05.08.2020 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Izolować ściany i strop. Za to podłoga ma być bez izolacji. Mam tak i poniżej 0*C nigdy nie było. Zimą cieplej, latem chłodniej niż na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.08.2020 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?242708-Ogrzewanie-gara%C5%BCu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts