edward93 05.08.2020 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Witajcie w jednym z pomieszczeń mam stary tynk, jest dobry lecz krzywy i chciałem wyprostować go mp75 w najbardziej oddalonym punkcie jest 2cm a w jednym wychodzi praktycznie na 0 czy muszę go zagruntować ? Czy wystarczy omieść z kurzu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.08.2020 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Koniecznie zagruntować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edward93 05.08.2020 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 A robiąc na czymś podobnym i na cegle z której stary tynk został usunięty i będzie robione tradycyjnie cementowo-wapienny tez gruntować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.08.2020 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Kolego grunt ma za zadanie ujednolicić chłonność podłoża, pod co by nie było tynk, farbę, itp.To roztwory żywić warto jest stosować zawsze mąż dużą pewność, że nic nie odpadnie ani się nie przebarwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edward93 05.08.2020 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Też tak sądziłem, a jednak słyszałem właśnie że do zaprawy cementowo-wapiennej grunt nie zawsze zdaje swój egzamin. Ponieważ blokuje chłonność wody z zaprawy oraz przyczepność jest gorsza do podłoża bo ściana robi się ślizga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.08.2020 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 To ile tego gruntu trzeba by nałożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts