daras7007 06.08.2020 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Witam Chcę wstawić drzwi w istniejący już otwór który był kiedyś zamurowany. Wymiary tego otworu to ok. 83cm x 197cm. Czy można wstawić w taki otwór drzwi "70" ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 06.08.2020 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Witam Chcę wstawić drzwi w istniejący już otwór który był kiedyś zamurowany. Wymiary tego otworu to ok. 83cm x 197cm. Czy można wstawić w taki otwór drzwi "70" ? Pozdrawiam Będzie problem z wysokością. Trzeba zamówić niższe drzwi lub dociąć gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daras7007 06.08.2020 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 A co z szerokością? Czytałem że szerokość otworu max 82. Nie wiem czy ten 1-2 cm powodują że takich nie można zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.08.2020 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 W zależności od rodzaju ościeżnicy. Stała dla rozmiaru "79" ma zwykle 79cm (+/- 1cm) także bez problemu da się wstawić. Regulowane są najczęściej z cieńszych płyt i wymagają 78-79cm otworu. 83 nie jest problemem, ale w skrajnym wypadku opaski mają max szerokość 84,6cm, (czyli zakryją ledwie o 1cm Twój otwór (w praktyce mogą nie przykryć całego. Także ze względów wygody montażu warto ten otwór zmniejszyć przyklejając np. płytę z karton gipsu. No i ta wysokość: jakbyś tam wyczarował 199-200cm to może zmieściłyby Ci się drzwi w czeskiej normie (są niższe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts