Parabol 06.08.2020 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Instaluję stelaż do zabudowy mokrej we wnęce o szerokości ok. 90cm. Stelaż ma około 50cm szerokości i chcę go obudować bloczkami z gazobetonu, które będę stawiał bezpośrednio na stropie, bo wyciąłem kawałek wylewki w tym miejscu. Ściany we wnęce są już otynkowane (gips) i tu mam problem. Zapewne lepiej byłoby pozbyć się tynku w miejscu zabudowy, ale może wystarczy go porządnie zagruntować i zrobić tę zabudowę na nim? Bloczki planuję przewiązać do ścian bocznych i ewentualnie do ściany za nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.08.2020 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Nie musisz, nic robić z taką ścianą -może boisz się wilgoci ale tam takowej nie będzie i nie ma. Bloczki wiąż ze ścianą boczną z tyłem nie ma potrzeby. Napiszę Ci , że najlepiej jest to zrobić na klej. i z bloczków market-owych są cieńsze,a ich powierzchnia bardziej równa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parabol 07.08.2020 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Bloczki już mam 12 cm grubości. Stelaż ma 12,5 więc całkiem nieźle się to spasuje. Całość wyrównam zatynkuję i przy okazji wyrównam tynkiem cementowym. Przy okazji wtopię jakąś siatkę dla usztywnienia i wzmocnienia. Wilgoci się nie boję, bo i tak cała łazienka jest w gipsie. Przykryję to płytkami a wcześniej w kluczowych miejscach zrobię hydroizolację. Nie chciałem po prostu jakiejś lipy robić i bałem się że klej nie złapie do tynku albo jakoś się odspoi. Dobrze zagruntuję i może będzie ok. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts