goniaa 17.11.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 witam, mam problem z rozmieszczeniem kafelkow w lazience. z jednej strony podobaja mi sie lazienki w czasopismach w ktorych sciany nie sa wykafelkowane od podlogi do sufitu z drugiej obawiam sie, ze to co sobie wymyslilam bedzie wygladalo nie najlepiej. dlatego prosze o rade. moja lazienka jest mala 3,9m2, wymiary 2,4 x 1,62, drzwi po srodku dluzej sciany. w lazience po prawej stronie na krotszej scianie bedzie wanna 1,6 obok umywalka (na przeciwko drzwi), obok umywalki w rogu wc, musi rowniez zmiescic sie pralka, ktora zaplanowalam postawic w lewym rogu przy drzwiach. myslalam aby kafelki polozyc do wys ok 2 m nad wanna, na pozostalych do wys ok 1m. kafelki beda jasno bezowe. (mam nadzieje, ze moj opis choc troche jest jasny ) czy lepiej wylozyc kafelkami czesc scian czy moze lepiej nie kombinowac i wykafelkowac calosc? gdzies nawet czytalam, ze w malych lazienkach lepiej wylozyc kafelkami wszystkie sciany bo to optycznie powieksza pomieszenie.. z gory dziekuje za info. pzdr gonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 17.11.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Z Twojego opisu - wygląda to dokładnie jak moja łazienka w starym mieszkaniu A kafle masz wszystkie w jednym odcieniu? Masz jakieś dekory? Bo jeżeli cała łazienka będzie w jednym odcieniu beżu, może to trochę mdło wyglądać - wtedy polecałabym Ci łączenie kafli ze scianą pomalowaną. Kafle na całości są praktyczne, ale łazienki łączone są ciekawe... Poza tym łatwo za jakiś czas zmienić całkowicie klimat łazienki przemalowując ścianę - szczególnie jak kafle masz w neutralnym odcieniu. A żeby powiększyć optycznie łazienkę - polecam duże lustro na całą szerokość ściany na wprost drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goniaa 17.11.2004 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 dzieki za odpowiedz.kafelki sa w delikatne pionowe prazki. myslalam nad obudowaniem ciemniejszym odcieniem wc i wanny., ale nie jestem do tego pomyslu do konca przekonana. dekory niestety srednio mi sie podobaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 17.11.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 A myślałaś o położeniu kafli poziomo? Przy delikatnym pionowym deseniu może to bardzo fajnie wyglądać... ciemniejsza obudowa wanny i wc - jak najbardziej - będzie urozmaicenie Ja generalnie za dekorami nie przepadam - więc nie namawiam Cię... A jakie to kafle? Są gdzieś w internecie? Goniaa, podaj mi swojego maila, to wyślę Ci zdjęcie mojej nowej łazienki - na razie "łysej" bez dodatków, właśnie a podobnej kolorystyce jak piszesz, tyle, że kafle są do samego sufitu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goniaa 17.11.2004 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 prawie na 100% zdecydowalam sie na kafelki chalet firmy venus http://www.venusceramica.com/. niestety na ich stronie jest mizerny pdf z tymi kafelkami - zupelnie inaczej wygladaja w rzeczywistosci... myslale rowniez o kafelkach 'istria' z opoczna. pzdrgonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 17.11.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Aaaa, nad Istrią też się zastanawiałam A tych chalet nie mogę znaleźć na stronce Jeżeli kolorystyka podobna do Istrii, to śmiało dawaj ciemniejszą obudowę wanny i kibelka i podłogę, a reszta jaśniejsza! Te ciemniejsze dadzą trochę więcej ciepła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 23.11.2004 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Rzuć okiem na moją łazienkę. Ma 4 m.kw. Kafle do sufitu, duże lustro, cała jasna tylko dwa akcenty ciemne. Może akurat Ci podejdzie...kto wie... http://foto.onet.pl/upload/23/31/_331631_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/1/80/_331630_n.jpg PS. Przepraszam za jakość zdjęć i słaby porządek w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts