busso 09.08.2020 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Dzień dobry Społeczności!Bardzo proszę o poradę czy taki brak przewiazania muru grozi pękaniem ścian po zatynkowaniu? Fachowcy twierdzą ze nic się nie będzie działo z tym, ale mam spore wątpliwości. Proszę o poradę. Dodatkowo mam pytanie - czym najlepiej wypełnić szczeliny w pustakach? Przy murowaniu powstało ich kilka i fachowcy załatwiają to pianka do porothermu. Zdjęcie muru :https://foty.eu/3mh/14324BD6-B7D2-4800-9CFC-3C4E738040D2.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.08.2020 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Tak, będzie pękało, przy tak długiej spoinie bez przewiązania niewielki ruch spowoduje zarysowanie ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busso 09.08.2020 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 (edytowane) Dzięki za odpowiedz. Jest jakieś wyjście z tej sytuacji poza rozbiórka tego? Mógłbyś polecić coś do wypełniania spoin? Fachowcy to robią pianka porothermu ale jakoś nie jestem do tego przekonany bo nie wypełniona jest cała spoina. Edytowane 9 Sierpnia 2020 przez busso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 09.08.2020 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Ja bym rozebrał i postawił na nowo. Wiele roboty z tym nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busso 09.08.2020 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Dziękuje za podpowiedzi. Spoiny jak myślicie, lepiej pianka porothermu czy zaprawa murarska? Jest tez kiła ubytków w pustakach i chciałbym to sensownie wypełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.08.2020 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Dziękuje za podpowiedzi. Spoiny jak myślicie, lepiej pianka porothermu czy zaprawa murarska? Jest tez kiła ubytków w pustakach i chciałbym to sensownie wypełnić. Spoiny na zewnątrz pianka wewnątrz zaprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 09.08.2020 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Z jakich powodów zrobili coś takiego, zamiast normalnie wymurować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busso 10.08.2020 03:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Dzięki CityMatic @Pytajnick - dobre pytanie - szczerze to nie wiem, tez mnie to dziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts