Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt TYTAN pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Dzięki seth2 za miłe słowa!

Tytan był od początku naszym faworytem w projektach, lecz po głębszych przemyśleniach postanowiliśmy wprowadzic parę zmian(żeby w przyszłości nie żałowac ) np. mąż-chciał miec wykusz w jadalni ja-duży salon z kominkiem na środku ściany(zrezygnowalismy z gabinetu na parterze w zamian za większy salon) zrobiliśmy piwnice na całosci w której bedzie kotłownia, pralnia,spiżarnia,gabinet i może siłownia itd.. Przez te zmiany nasz "Tytanek " troche się zmienił miejmy nadzieje że efekt koncowy nie bedzie zły. Bardzo podoba mi się Twój domek seth2

między innymi dlatego że jest tak zgodny z oryginałem który tak nas wszystkich zachwycił.Czekam na efekt końcowy Twojego dachu!

• Odpowiedzi 756
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bullish to tak żeby cię troche podłamać

tyczenie 9 październik

wylanie ław 12 październik

wylanie fundamentów 14 październik

wylanie stropu 10 listopad

więźba dachowa 15 grudzień

koniec dachu pewnie na początku stycznia

a od marca lub kwietnia pełną parą dalej.

Opłacało się zacząć w tym roku :D

Tempo imponujące a efekty super.

Mam nadzieję, ze wiosną nadrobię i też się pochwalę :-)

bullishzwróciłam uwagę że pytałeś w poprzednich postach o ścianę kolankową na poddaszu-my podnieslismy ją z tego co pamiętam o 2,5 pustaka(chcielismy więcej ale majster stwierdzil że elewacje zewnętrzną popsujemy) i nie wiem czy to nie za mało bo skosy są duże a jak ocieplenie dojdzie to bedzie jeszcze mniej miejsca pod skosami-ale mimo to poddasze jest piękne już widze kolory na ścianach :lol:

Nasza dachówka też ceramika z firmy Rup Ceramika kolor miedz- ale przyznam że zastanawialiśmy sie tez nad brązem i ceglastym kolorem.

Seth a jaki kolor elewacji do kasztanowego dachu planujecie?

Jaki rodzaj Rupp'a - Sirius?

Seth A u Ciebie, który Roben?

tak Sirius! A Ty bullish co na dach planujesz?

OK. Widze, że w tematyce dachu jest zgodność co do materiału - dachówka :-) Z niecierpliwością czekam na świeże opinie Setha i jotace nt. dachówek - producentów bo mnie też intresują, a wy juz niedługo lecicie z dachem :-)

Moze coś dla odmiany.

Jak planujecie rozwiazać kwestię tarasu? Ja wstępnie wymyśliłem klinkier, jako oprawa + jakaś fajna kostka betonowa na wierzchu. Ewentualnie trochę drewna?