tomek_ST 02.02.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam wszystkich budowniczych Tytana!!!Po dłuższej nieobecności na forum jestem po prostu w wielkim szoku!!! Moderator aż mnie wyłączył z forum i musiałem odnowić hasła i te inne sprawy. BRAWO !!! Gratuluję wszystkim wyboru tego niesamowitego projektu!! W 2005 roku a dokładnie w sierpniu byliśmy z Betus jednymi z pierwszych forumowiczów. Jak dzwoniłem do firmy to był to świeży projekt i tak naprawdę nie bardzo było wiadomo od czego zacząć. Nikt go jeszcze nie budował i małe było zainteresowanie. My byliśmy twardzi. Strasznie nam się podobał i tak zostało. Ta sympatia do Tytana !!! Teraz widzę że grono się rozrosło. Sa już postawione z dachem i wiele innowacji, zmian i pomysłów. Ale w końcu co kilka głów to nie jedna albo dwie!!! Entuzjazm wszystkich budujących i dzielących się swoimi pomysłami jest niesamowity i przyprawia o zachwyt. Mój Tytan niestety stanął w tamtym roku na poziomie piwnicy, ale jestem z niej dumny. Mam położony strop nad piwnicą, która rozlokowana jest oprócz salonu i gabinetu. Zrobiłem wejście do piwnicy z zewnątrz. Pod garażem jest kotłownia, w części piwnicy jest duży pokój myśliwski z kominkiem i pozostało jeszcze pomieszczenie pod kuchnią i jadalnią gdzie będzie gospodarcze z wyjściem do ogrodu. Na wiosnę ruszam z kopyta i gromadzę materiały które strasznie idą do góry.Pozdrawiam Wszystkich i gratuluję tak zaawansowanych robót!!!Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankos 06.02.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A KIEDY RUSZASZ Z RESZTĄ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misfazi 07.02.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 do ankos z resztą chcę zacząc na poczatku marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_ST 07.02.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Jeśli chodzi o mnie to zaczynam jak tylko pogoda się ustabilizuje. Mam nadzieję że juz niebawem! Na razie piwnica jest" zafoliowana", strop nad piwnica leży. Materiały mam w toku zamówień i czekam na dostawę. Przy obecnym szoku materiałowym niestety trzeba czekać na dostawę i modlić się żeby nie podrożało. Ale jestem dobrej myśli i po wstępnych przedpłatach mam nadzieję że dopłat nie będzie. Materiały idą z minuty na minutę do góry i to przyprawia mnie o mdłości. Ale Tytanek wymaga poświęcej i na efekty przyjdzie pora.Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi1977 08.02.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam wszystkich tytanowców po dość długiej nieobecności. U mnie jak dotąd wszystko zatrzymało się na etapie projektu, ja jestem tylko i wyłącznie za tym, mąż oponuje ze względu na koszty dachu, ale mam nadzieję że będę górą, bo nie uśmiecha mi się wyszukiwać nowego projektu zwłaszcz że w tym mam już wszystko zaplanowane gdzie i co ma być. W przyszłym tygodniu mam nadzieję że już go zakupię i ryszymy z papierkami, dobrze przynajmnie że w międzyczasie doprowadzili prąd i kanalizacje, więc coś sie działo. Jak będę miała projekt w garsci to sie odezwę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parafawel 22.02.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam Wszystkich !U mnie powolutku do przodu właśnie Tytanek został zamknięty . To parę zdjęć - zapraszam do oglądania http://foto.onet.pl/66t5j,ev00k3cybcq8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza2004 26.02.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 WitamPięknie to wygląda. Nasza budowa powoli rośnie.Co kładziecie na dach?A w zasadzie ile to kosztowało z robocizną?Jaką mieliście więźbę- jaki przekrój krokwi?Jestem na etapie zamawiania więżby i pokrycia na dach.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonne76 28.02.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Parafawel - ślicznie, bardzo mi się podoba. Gratuluję postępu Ja skończyłam właśnie instalacje wod-kan w domu i wyrównałam teren wokół domu. Od poniedziałku zaczynają instalacje elektryczne w środku. Potem tynki i instalacje CO. Elewację mam zamówioną na czerwiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radkoz 05.03.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Pytanie do bullish i innych z okolic W-wy. Czy i gdzie można zobaczyć wasze cacka? Od kilku miesięcy wybieramy z żonką projekt naszego domu. Na liście zostały już 3, ze wskazaniem właśnie na TYTANA. Byłoby super gdybyśmy mogli (przyjżeć sie) takiemu z bliska. Pozdrawiam, rk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 05.03.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Pytanie do bullish i innych z okolic W-wy. Czy i gdzie można zobaczyć wasze cacka? Od kilku miesięcy wybieramy z żonką projekt naszego domu. Na liście zostały już 3, ze wskazaniem właśnie na TYTANA. Byłoby super gdybyśmy mogli (przyjżeć sie) takiemu z bliska. Pozdrawiam, rk Ja zaczynam w kwietniu, więc zobaczyć coś więcej bedzie można dopiero latem. Zamknięcie jesienią. Jak coś to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radkoz 05.03.2007 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Ja zaczynam w kwietniu, więc zobaczyć coś więcej bedzie można dopiero latem. Zamknięcie jesienią. Jak coś to zapraszam No nie omieszkam odwiedzić - jeśli moje 99% zamieni sie w 100% co do pewnosści wyboru wlasciwego projektu. TYTANik walczy jeszcze z Opałkem http://www.domfort.pl/?p=szczegoly&id=327 i trochę przydużą Sagą z domowychklimatow. Ale jak juz sie zdecydujemy to dalej ma iść piorunem. Plan jest taki aby do zimy postawić "golasa" z dachem. Cala wykończeniówka i parapetówka rok później, ale obawiam się że utknę w urzędach z papierami. A czy udało ci się namierzyć Tytana w okolicach W-wy??? Jak tak to prosze o współrzędne.. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluska 09.03.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam wszystkich,jestem tu pierwszy raz i mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do szanownego grona "tytanowców"Obiecuję przeczytac cały wątek o Tytanie,bo jak na razie pobieżnie go przejrzałam,ale już widzę,że dowiem się tu wielu ciekawych i praktycznych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek75 11.03.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Czy ktoś buduje Tytana w okolicach Tarnowa? Zastanawiamy się nad kupnem tego projektu. Prosimy o podzielenie się swoimi uwagami odnośnie projektu oraz jego realizacji i możliwości przeróbek. Jak ktoś ma gotowego Tytana prosimy o przesłanie zdjęć wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PETRINOS 12.03.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 ehhhh czas oczekiwan na materialy tragedia w calej Polsce 3-5 miesiecy kolejka na wszystko! masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seth2 14.03.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Pozimowa inauguracja na budowie. Robota ruszyła pełną parą 1 marca.Lekki szok przy porównywaniu cen na materiały 2007 i 2006.Pozdrowienia dla wszystkich.na http://foto.onet.pl/dl3kk,20o9xo0s0ss0 parę nowych fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluska 18.03.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Dzień dobry. Tak jak obiecałam przeczytałam cały wątek i wynotowałam sobie zmiany w projekcie,które byc może wprowadzimy u siebie-jednak dobrze,że ktoś postawił Tytana wcześniej,można iśc na łatwiznę i bezkarnie "pożyczyc" jakiś pomysł. U nas dopiero etap składania projektu do adaptacji,mam nadzieję,że architekt szybko się z tym sprawi,potem pozostanie czekanie na pozwolenie na budowę. Zazdroszczę tym,którzy stawiają Tytana z podpiwniczeniem,chociażby częściowym,u nas to niemożliwe,teren jest dziwnie podmokły i woda w piwnicy byłaby na 100%. Petrinos,masz rację,jest problem z materiałami,nie dośc ze drożeją z dnia na dzień to na dodatek ich brakuje,czyżby wszyscy zaczęli sie stawiac? .Bez znajomości ani rusz coś załatwic. Acha,Wasze tytanki na zdjęciach są piękne,"na żywo" oglądałam Tytana w okolicach Ostrowca Świętokrzyskiego,i powiem,że zupełnie inaczej go sobie wyobrażałam oglądając projekt. Pozdrawiam,Magda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluska 19.03.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 To znowu ja Czy ktoś z Was poszerzał lub wydłużał Tytana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 20.03.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 To znowu ja Czy ktoś z Was poszerzał lub wydłużał Tytana? U mni garaż o 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parafawel 20.03.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam Ja nie powiększając budynku mam większy środek ze względu na grubość ścian - nośne 15 cm działowe 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_ST 30.03.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam! Oczywiscie roboty ruszyły i zaczynam walkę ze wszystkimi przeciwnościami losu!! Całe szczęście ze zdołałem załatwić amteriał i serdecznie współczuję tym którzy tego materiału szukają a jak już znajdują to ceny są kosmiczne. Ja zdobyłem Ytong i dobrze się stało ponieważ udało mi się go kupić w przerwie między podwyżkami. Poza tym gdybym chciał go teraz kupić prawdopodobnie cena byłaby dwa razy większa. Mam pytanie: Czy ktoś z Was podnosił scianki kolankowe a jeśli tak to o ile i co z dachem, czy zmniejszaliście kat pochylenia, a może wyszły jakieś jeszcze dodatkowe problemy? Bede wdzięczny za podpowiedź a jeszczze bardziej za zdjęcia z przerobionych Tytanków. PZDR Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts