jotace1 19.12.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Dzięki seth2 za miłe słowa!Tytan był od początku naszym faworytem w projektach, lecz po głębszych przemyśleniach postanowiliśmy wprowadzic parę zmian(żeby w przyszłości nie żałowac ) np. mąż-chciał miec wykusz w jadalni ja-duży salon z kominkiem na środku ściany(zrezygnowalismy z gabinetu na parterze w zamian za większy salon) zrobiliśmy piwnice na całosci w której bedzie kotłownia, pralnia,spiżarnia,gabinet i może siłownia itd.. Przez te zmiany nasz "Tytanek " troche się zmienił miejmy nadzieje że efekt koncowy nie bedzie zły. Bardzo podoba mi się Twój domek seth2 między innymi dlatego że jest tak zgodny z oryginałem który tak nas wszystkich zachwycił.Czekam na efekt końcowy Twojego dachu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 19.12.2006 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Bullish to tak żeby cię troche podłamać tyczenie 9 październik wylanie ław 12 październik wylanie fundamentów 14 październik wylanie stropu 10 listopad więźba dachowa 15 grudzień koniec dachu pewnie na początku stycznia a od marca lub kwietnia pełną parą dalej. Opłacało się zacząć w tym roku Tempo imponujące a efekty super. Mam nadzieję, ze wiosną nadrobię i też się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 19.12.2006 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 A to Nasz Tytanek, trochę przerobiony według naszych pomysłów: http://foto.onet.pl/le5i,0oo0kgkcc0c7,u.html Bradzo fajnie. Zmiany wyszły super. Jaką dachówkę macie na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seth2 20.12.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Na pewno nadrobisz bullish. Tak tylko żartowałem. Super ze masz piwnice jotace1. Taż chieliśmy zrobić ale niestety teren nie pozwalał na głębsze kopanie Co do dachówki to u mnie ceramiczna Robena w kolorze kasztan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jotace1 20.12.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Nasza dachówka też ceramika z firmy Rup Ceramika kolor miedz- ale przyznam że zastanawialiśmy sie tez nad brązem i ceglastym kolorem.Seth a jaki kolor elewacji do kasztanowego dachu planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 20.12.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Nasza dachówka też ceramika z firmy Rup Ceramika kolor miedz- ale przyznam że zastanawialiśmy sie tez nad brązem i ceglastym kolorem. Seth a jaki kolor elewacji do kasztanowego dachu planujecie? Jaki rodzaj Rupp'a - Sirius? Seth A u Ciebie, który Roben? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jotace1 20.12.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 bullishzwróciłam uwagę że pytałeś w poprzednich postach o ścianę kolankową na poddaszu-my podnieslismy ją z tego co pamiętam o 2,5 pustaka(chcielismy więcej ale majster stwierdzil że elewacje zewnętrzną popsujemy) i nie wiem czy to nie za mało bo skosy są duże a jak ocieplenie dojdzie to bedzie jeszcze mniej miejsca pod skosami-ale mimo to poddasze jest piękne już widze kolory na ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jotace1 20.12.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Nasza dachówka też ceramika z firmy Rup Ceramika kolor miedz- ale przyznam że zastanawialiśmy sie tez nad brązem i ceglastym kolorem. Seth a jaki kolor elewacji do kasztanowego dachu planujecie? Jaki rodzaj Rupp'a - Sirius? Seth A u Ciebie, który Roben? tak Sirius! A Ty bullish co na dach planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seth2 21.12.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 U mnie średzka falista plus w kolorze kasztan Co do elewacji w pełni oddaję się gustowi żony. Ale chyba będzie piaskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 21.12.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 U mnie średzka falista plus w kolorze kasztan Co do elewacji w pełni oddaję się gustowi żony. Ale chyba będzie piaskowy. U mnie również dachówka średzka Roben, ale miedziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 21.12.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 tak Sirius! A Ty bullish co na dach planujesz? Dachówka na pewno brązowa. Elewacja jasna (jaśmin) + ciemne dodatki tj. oprawa okien, klinkier etc. Dachówka ostatecznie jeszcze nie wiem ale na krótkiej liście jest Rupp, Roben albo Braas, jako wersja oszczędnosciowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 21.12.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 OK. Widze, że w tematyce dachu jest zgodność co do materiału - dachówka Z niecierpliwością czekam na świeże opinie Setha i jotace nt. dachówek - producentów bo mnie też intresują, a wy juz niedługo lecicie z dachem Moze coś dla odmiany. Jak planujecie rozwiazać kwestię tarasu? Ja wstępnie wymyśliłem klinkier, jako oprawa + jakaś fajna kostka betonowa na wierzchu. Ewentualnie trochę drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parafawel 29.12.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 WitamChciałem wam na ten nowy rok życzyć pięknej pogody do budowy domku , wspaniałych ekip, z którymi nie trzeba się użerać , dużo zdrowia i szczęścia.Oczywiście SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY W SYLWESTRA!!!!!!!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 29.12.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Ja również dołączam się do życzeń. Spełnienia marzeń i osiągnięcia postawionych przez Was inwestycyjnych celów w przyszłym roku!!!!!!!!!!!! Ajur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 29.12.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Życzę wszystkim samych trafnych decyzji, nie tylko związanych z budową oraz dużo spokoju. Do siego Roku! bullish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonne76 30.12.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Ja również zyczę Wam wszystkim samych pogodnych dni w Nowym Roku, duuuużżżżżooo zdrowia i trafnych decyzji w inwestycjach budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misfazi 02.01.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 witam jestem nowy zaczałem budowę tytana ktos już zakończył budowę interesują mnie koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misfazi 02.01.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 witaj seth skracałeś ścianke między salonem a holem twój dom jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parafawel 03.01.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 WitamA to parę zdjęć z budowy poddaszahttp://foto.onet.pl/66t5j,ktkqqkqqgkwc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seth2 04.01.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 misfazi - tak ok 70-80 cmm nie mieżyłem bo typowaliśmy murarzom "na oko" parafawel - niesamowicie wygląda ta twoja budowa WOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts