Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt TYTAN pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Witam

Eeee tam ja jestem dobrej mysli :) Na szczescie ceny materiałów juz dużo spadły i oby ta tendencja sie utrzymała jak najdłużej. Widziałam juz gdzies ogłoszenie na Maxa w cenie 3, 90 za sztuke ( w tym transport i rozładunek) poza tym Errory nie oszukujmy sie :) Rzeszów to nie Warszawa tylko Brama do Bieszczad :D. U nas ekipie trzeba zapłacic napewno mniej niz w innych, droższych rejonach Polski. My zamierzamy duzo zrobic sami i mam nadzieje, ze zmiescimy sie w kwocie z kosztorysu z Tytana. Póki co złożylismy papiery na warunki zabudowy i tu pytanie do Ciebie Errory nie wiesz ile trzeba u nas czekac na odpowiedź?? Fajnie byłoby w tym roku postawic fundamenty żeby sobie "przezimowały", ale myśle, ze raczej na 100% sie nie uda ... niestety... no chyba, ze zdazy się cud i dostaniemy warunki za miesiac :wink: Ale w marcu ruszamy pełną parą.

P.S. Errory widzieliscie moze Tytanka, który buduje sie w Budziwoju obok kilku innych domków również z Dobrychdomów?? No jest poprostu boski :D, a pędza z budowa niemiłosiernie, zapewne ktoś chce sie wprowadzic do nowego domku przed zima. Mmmmmm Ale zazdroszczę 8)

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 756
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Witajcie Tytanowcy.

Właśnie zacząłem podliczać budowę Tytanka , biorąc pod uwagę :

Budowę domu razem z instalacjami oraz solarami , elewację wraz z obłożeniem kamieniem , wykończenie w środku razem ze sprzętem AGD,armaturą i białym montażem, meblami kuchennymi, meblami do pokoju dzieci i salonu , oświetleniem domu wewnątrz i na zewnątrz, kontaktami i gniazdami , kostka brukowa , wiata na dwa samochody plus drewutnia,studzienka na deszczówkę , ogrodzenie z piaskowca 27mb + siatka 210mb, balustrady na balkony, wypełnienie ogrodzenia elementami kutymi+brama z automatem ,zagospodarowanie ogrodu, kominek wewnątrz i na zewnątrz.

Całość około 650 000 zł

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Czesc!!!

Jeśli chodzi o zejscie do piwnicy to u nas wyglada to tak ( schody na gore sa juz obok ale nie mam zdjęcia )

http://rapidshare.com/files/57768391/P8123339.JPG

a to domek

http://rapidshare.com/files/57768691/PICT4970.JPG

:lol:

http://foto.onet.pl/67kus,w0p30twaww4p

Cześć wszystkim powyżej przesyłamy kilka zdjęć z naszej budowy która w końcu ruszyła do przodu!! :D

pozd ola i piotrek

Niedługo przeslemy nowe zdjecia domku z oknami! :lol:

a to stare fotki http://foto.onet.pl/67kus,w0p30twaww4p

poz ola i piotrek

• 3 months później...
Mam problem ponieważ planowałem zainstalowanie w pomieszczeniu gospodarczym 1/11 kotła na paliwa stałe i właśnie przeczytałem, że zgodnie z przepisami wymagane odległości od kotła do ścian bocznych to minimum po 1 m z każdej strony, od tyłu 0,7m a od przodu aż 2m. Jak widać pomieszczenie to jest znacznie mniejsze od wymagań. Instalacja gazowa u mnie nie wchodzi w grę. Proszę o informację jak Wy rozwiązaliście tę kwestię. W jaki sposób można w projekcie Tytan zastosować kocioł na paliwa stałe?

Mam problem ponieważ planowałem zainstalowanie w pomieszczeniu gospodarczym 1/11 kotła na paliwa stałe i właśnie przeczytałem, że zgodnie z przepisami wymagane odległości od kotła do ścian bocznych to minimum po 1 m z każdej strony, od tyłu 0,7m a od przodu aż 2m. Jak widać pomieszczenie to jest znacznie mniejsze od wymagań. Instalacja gazowa u mnie nie wchodzi w grę. Proszę o informację jak Wy rozwiązaliście tę kwestię. W jaki sposób można w projekcie Tytan zastosować kocioł na paliwa stałe?

Piwnica chlopie. Ja wlasnie przez kociol mam podpiwniczenie. Nie wyobrazam sobie zeby na jednym pietrze z kuchnia byl kociol na paliwa stale (a nawet na olej opalowy). PZD

• 1 month później...
Po długiej przerwie budujemy dalej.

http://foto.onet.pl/f1hlj,463gb8zw8qak,82ysw,u.html

A co u Was Tytanowcy? Jak Wasze Tytany?

Ajur

Witam po raz pierwszy na forum :)

Prośba do AJURA :lol:

Mamy w tym roku rozpocząć budowę Tytana. Mieszkamy w Warszawie, a będziemy budować w Łomiankach. Aktualnie zbieramy wszelkie informacje na temat samego domku dlatego chcielibysmy zoboaczyc choć jeden domek "na żywo" :)

Czy byłaby szansa wybudowanego przez Was Tytana bo myślę że pomogło by to nam w budowie naszego domku.

Jeżeli to bie będzie kłopot to uprzejma pośba o kontakt na mój adres: [email protected]

PS. Zaznaczam że nie jesteśmy namolnymi gośćmi :p

Pozdrawiam

Pablos

• 1 month później...

Witam, witam :D

Ja jeszcze nie budujący ale już wkótce może zaczniemy 7 kwietnia, na razie zdjąłem humus, troche tego wyszłom jakieś 20 wywrotek, dzieki czemu doszliśmy do twardego gruntu.

Swoją drogą fajnie by było jakby Ci co już mieszkają podzielili się swoimi doświadczeniami no i oczywiście pierwszymi wrażeniami z mieszkania :)

Pablos