Katka_PP 03.08.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam Eeee tam ja jestem dobrej mysli Na szczescie ceny materiałów juz dużo spadły i oby ta tendencja sie utrzymała jak najdłużej. Widziałam juz gdzies ogłoszenie na Maxa w cenie 3, 90 za sztuke ( w tym transport i rozładunek) poza tym Errory nie oszukujmy sie Rzeszów to nie Warszawa tylko Brama do Bieszczad . U nas ekipie trzeba zapłacic napewno mniej niz w innych, droższych rejonach Polski. My zamierzamy duzo zrobic sami i mam nadzieje, ze zmiescimy sie w kwocie z kosztorysu z Tytana. Póki co złożylismy papiery na warunki zabudowy i tu pytanie do Ciebie Errory nie wiesz ile trzeba u nas czekac na odpowiedź?? Fajnie byłoby w tym roku postawic fundamenty żeby sobie "przezimowały", ale myśle, ze raczej na 100% sie nie uda ... niestety... no chyba, ze zdazy się cud i dostaniemy warunki za miesiac Ale w marcu ruszamy pełną parą. P.S. Errory widzieliscie moze Tytanka, który buduje sie w Budziwoju obok kilku innych domków również z Dobrychdomów?? No jest poprostu boski , a pędza z budowa niemiłosiernie, zapewne ktoś chce sie wprowadzic do nowego domku przed zima. Mmmmmm Ale zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaa 11.08.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Witam serdecznie, mam pytanie czy ktoś wybudował już Tytanka w okolicach lub we Wrocławiu, jeśli tak to bardzo chciałabym go obejrzeć (oczywiście jeśli można;) Pozdrawiam i życzę pomyślnej budowy tym co się budują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 20.08.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Po długiej przerwie budujemy dalej. http://foto.onet.pl/f1hlj,463gb8zw8qak,82ysw,u.html A co u Was Tytanowcy? Jak Wasze Tytany? Ajur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parafawel 20.08.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Witajcie Tytanowcy.Właśnie zacząłem podliczać budowę Tytanka , biorąc pod uwagę :Budowę domu razem z instalacjami oraz solarami , elewację wraz z obłożeniem kamieniem , wykończenie w środku razem ze sprzętem AGD,armaturą i białym montażem, meblami kuchennymi, meblami do pokoju dzieci i salonu , oświetleniem domu wewnątrz i na zewnątrz, kontaktami i gniazdami , kostka brukowa , wiata na dwa samochody plus drewutnia,studzienka na deszczówkę , ogrodzenie z piaskowca 27mb + siatka 210mb, balustrady na balkony, wypełnienie ogrodzenia elementami kutymi+brama z automatem ,zagospodarowanie ogrodu, kominek wewnątrz i na zewnątrz.Całość około 650 000 złPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parafawel 21.08.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 WitamOto kilka zdjęć naszego Tytana http://foto.onet.pl/66t5j,lwlbc4s4o4gl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolka334 22.08.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Do Parafawel. Witam , piękny ten Wasz Tytan. Prosiłabym o więcej zdjęć wnętrz domku .My też zdecydowaliśmy się na tej projekt, już go kupiliśmy teraz robimy drobne przeróbki, czekamy na pozwolenie i ruszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parafawel 22.08.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Witam Wiolka jak tylko skończą z dołem i łazienkami na pewno prześlę resztę zdjęć. Dzięki za miłe słowa dotyczące domku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin1919 02.09.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 jestem ciekawy jak jest rozwiazane zejscie do piwnicy w tytanie.prosze o jakies zdjecia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldoniasty 23.09.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Witam!!! Jestem w trakcie budowy tytana i nie ukrywam że zdjecia zamieszczone na forum bardzo mi pomagaja w podejmowaniu ważnych decyzji. W zwiazku z tym prosze zamieszczanie większej ilości zdjęć (elewacja, dach, wnętrze ). Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldoniasty 23.09.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Czesc!!! Jeśli chodzi o zejscie do piwnicy to u nas wyglada to tak ( schody na gore sa juz obok ale nie mam zdjęcia ) http://rapidshare.com/files/57768391/P8123339.JPG a to domek http://rapidshare.com/files/57768691/PICT4970.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misfazi 30.09.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 http://foto.onet.pl/67kus,w0p30twaww4p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misfazi 30.09.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 http://foto.onet.pl/67kus,w0p30twaww4p Cześć wszystkim powyżej przesyłamy kilka zdjęć z naszej budowy która w końcu ruszyła do przodu!! pozd ola i piotrek Niedługo przeslemy nowe zdjecia domku z oknami! a to stare fotki http://foto.onet.pl/67kus,w0p30twaww4p poz ola i piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolka334 01.10.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Witam! Pytanie do Oldoniasty. Jak otworzyć zamieszczone zdjęcia. Interesuje mnie zejście do piwnicy i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolka334 01.10.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Tytanowcy! Bardzo prosimy o więcej zdjęć z budowy. Naprawdę są bardzo przydatne dla tych co dopiero będą budować domek marzeń. Na pewno u niektórych budowa dobiega końca. Bardzo proszę o zdjęcia. POZDRWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldoniasty 02.10.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Zeby było wszystkim latwiej ... http://foto.onet.pl/co543,bswkfkafkk0q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_pedros 05.01.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Mam problem ponieważ planowałem zainstalowanie w pomieszczeniu gospodarczym 1/11 kotła na paliwa stałe i właśnie przeczytałem, że zgodnie z przepisami wymagane odległości od kotła do ścian bocznych to minimum po 1 m z każdej strony, od tyłu 0,7m a od przodu aż 2m. Jak widać pomieszczenie to jest znacznie mniejsze od wymagań. Instalacja gazowa u mnie nie wchodzi w grę. Proszę o informację jak Wy rozwiązaliście tę kwestię. W jaki sposób można w projekcie Tytan zastosować kocioł na paliwa stałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki_k 07.01.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Mam problem ponieważ planowałem zainstalowanie w pomieszczeniu gospodarczym 1/11 kotła na paliwa stałe i właśnie przeczytałem, że zgodnie z przepisami wymagane odległości od kotła do ścian bocznych to minimum po 1 m z każdej strony, od tyłu 0,7m a od przodu aż 2m. Jak widać pomieszczenie to jest znacznie mniejsze od wymagań. Instalacja gazowa u mnie nie wchodzi w grę. Proszę o informację jak Wy rozwiązaliście tę kwestię. W jaki sposób można w projekcie Tytan zastosować kocioł na paliwa stałe? Piwnica chlopie. Ja wlasnie przez kociol mam podpiwniczenie. Nie wyobrazam sobie zeby na jednym pietrze z kuchnia byl kociol na paliwa stale (a nawet na olej opalowy). PZD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PABLOS11 10.02.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Po długiej przerwie budujemy dalej. http://foto.onet.pl/f1hlj,463gb8zw8qak,82ysw,u.html A co u Was Tytanowcy? Jak Wasze Tytany? Ajur Witam po raz pierwszy na forum Prośba do AJURA Mamy w tym roku rozpocząć budowę Tytana. Mieszkamy w Warszawie, a będziemy budować w Łomiankach. Aktualnie zbieramy wszelkie informacje na temat samego domku dlatego chcielibysmy zoboaczyc choć jeden domek "na żywo" Czy byłaby szansa wybudowanego przez Was Tytana bo myślę że pomogło by to nam w budowie naszego domku. Jeżeli to bie będzie kłopot to uprzejma pośba o kontakt na mój adres: [email protected] PS. Zaznaczam że nie jesteśmy namolnymi gośćmi Pozdrawiam Pablos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 25.03.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Dlaczego wszyscy Tytanowcy milczą? Czy już mieszkacie? Jak tam postępy prac w Waszych domkach?Haaaaaaalllllo????? Ajur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PABLOS11 30.03.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Witam, witam Ja jeszcze nie budujący ale już wkótce może zaczniemy 7 kwietnia, na razie zdjąłem humus, troche tego wyszłom jakieś 20 wywrotek, dzieki czemu doszliśmy do twardego gruntu. Swoją drogą fajnie by było jakby Ci co już mieszkają podzielili się swoimi doświadczeniami no i oczywiście pierwszymi wrażeniami z mieszkania Pablos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts