Ajur 14.04.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam, witam Ja jeszcze nie budujący ale już wkótce może zaczniemy 7 kwietnia, Pablos I jak??? prace się rozpoczęły??? Ajur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PABLOS11 26.04.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Fundmenty prawie skończone... jeszcze tylko trzeba nawieźć piasek odczekać az się uleży ubić i zalać betonem.. Na razie idzie chyba w miarę.. fachowcy budują sprawnie równo, choć mają własne zdanie i dwie rzeczy nie poszły po mojej myśli. Na ławie nie położyli papy, jak przyjechałm i to zobaczyłem to już było za późno żeby zrywać bloczki więc jak wyrównali do równej wysokości to połozli papę na bloczkach tuż poniżej gruntu. (ława zaczyna się na poziomie -1.50) Druga rzecz, którą im przypominałem to folia kubełkowa, pamiętajcie kubełkami do śrdodka, szansa na popsucie 50-50. No i oczywiście położyli kubełkami od zewnątrz...ehhh częśc już była zasypana więc odpuściłem. No ale te minusy nie przesłaniają nam plusów, robota idzie sparwie, na budowie porządek co podkresla mój sąsiad (budowlanie od lat) i ekipa też porządna. Wiec z nadzieją patrze w przyszłosć ale nie zapeszam.. No i tu pytanie czy tzw. chudziak musi być równo z ostatnią linią bloczków no i jaka powinna być grubość styropianu, bo chyba ta z projektu to za mała jezli chce się mieć ogrzewanie podłogowe jak powinno być pod kominkiem, gruboćś wylewki czy dawać styropian PozdrawiamP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orka2020 04.05.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Czy ktoś stosował kosze z blachy 14mm na krokwie narozne? Jak to obeszliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_pedros 07.06.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Zamierzam zrobić podłogówkę w łazience na poddaszu ale jednocześnie nie chcę podnosić ścianki kolankowej w stosunku do projektu. Słyszałem, że podłogówka wymaga zwiększenia wysokości posadzki przez co zmniejszy mi się wysokość pomieszczenia. Czy bez podniesienia ścianki kolankowej będzie to duży problem? Proszę o radę wszystkich, którzy byli w podobnej sytuacji. Napiszcie jak rozwiazaliście ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucascom 15.06.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 a nie lepiej podłogówke zrobić na całym parterze a na poddaszu tylko kaloryfery ? Mam pytanie, czy ktoś podnosił może ściany kolankowe ? i czy jest możliwość dostania od kogoś dokładnych fotek wszystkich pomieszczeń ? strasznie jestem ciekawy jak to wszystko wygląda, te fotki na forum niestety nie oddają mi dokładnego wyglądu jaką grubość styropianu stosujecie do ocieplenia ścian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_pedros 18.06.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Z tym, że na górze sa 2 lazienki, ktore beda wyłożone kaflami i tam podłogówka byłaby jak najbardziej wskazana. Czy macie na to jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucascom 20.06.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 wydaje mi się że na podłogówke styknie 5 cm styropianu + około 5 cm wylewki, czyli podłoga podniesie się o 10 cm. Dlaczego nie podniesiesz ściany kolankowej ? będziesz miał większą przestrzeń na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_pedros 20.06.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 wydaje mi się że na podłogówke styknie 5 cm styropianu + około 5 cm wylewki, czyli podłoga podniesie się o 10 cm. Dlaczego nie podniesiesz ściany kolankowej ? będziesz miał większą przestrzeń na górze. Tak, ale wtedy dom z zewnatrz brzydko wyglada, ma zbyt wysokie ściany w stosunku do dachu. To jest jak ktoś z bardzo długimi nogami i nieproporcjonalnie krótkim tułowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucascom 22.06.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 http://foto.onet.pl/f1hlj,cr54arr11a4k,u.html tutaj są zdjęcia podwyższonego z tego co się orientuje, w galerii można znaleźć fotki wnętrza, w środku więcej miejsca jest a z zewnątrz wygląda normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_pedros 28.06.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 http://foto.onet.pl/f1hlj,cr54arr11a4k,u.html tutaj są zdjęcia podwyższonego z tego co się orientuje, w galerii można znaleźć fotki wnętrza, w środku więcej miejsca jest a z zewnątrz wygląda normalnie O ile pustaków podniesiono tu ściankę kolankowa, o jeden czy o dwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_pedros 29.06.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Witam, witam Ja jeszcze nie budujący ale już wkótce może zaczniemy 7 kwietnia, Pablos I jak??? prace się rozpoczęły??? Ajur Witam, o ile pustaków podnieśliście ściankę kolankowa? Z jednej strony chciałbym ja podniesc, ale jednoczesnie nie chcialbym zepsuc wygladu budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucascom 29.06.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Ajur zapytaj, to jego dom ale z tego co mi pisał to wiem ze o 33 cm do góry ma super galerie pod tamtym linkiem co wyżej dałem i są zdjecia poddasza, fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 30.06.2008 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Podniosłam ściankę kolankową na poddaszu o 33 cm. Dodatkowo parter jet wyższy o 4 cm. Ajur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piechcia10 01.07.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witam wszystkich forumowiczow budujacych Tytana.Przymierzamy sie do kupna tego projektu, ale po przeczytaniu wszystkich postow w tym temacie chcielibysmy zrobic kilka zmian w projekcie. W zwiazku z tym chcialam zapytac, czy moglibyscie mi polecic dobrego architekta najlepiej z W-wy lub okolic, ktory nie mial by problemu z wprowadzeniem zmian takich jak: podniesienie scianki kolankowej, podpiwniczenie garazu, naniesienie schodow betonowych z zejsciem do piwnicy. Piechcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cujka13 07.07.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 czesc ja tez buduje ten domek i jestem na etapie wybierania okien ogladalam Twoje zdjecia Ajur i bardzo mi sie podobaja !!! Jakiej firmy sa to okna i czy sa one drewniane cz pcv jaki rozmiar szprocy wybraliscie.? dzieki Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piechcia10 10.07.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Ajur pisal juz wczesniej o tym jakiej firmy wybral drzwi i okna. Musisz poszukac we wczesniejszych postach. O ile pamietam bo byly drewniane firmy Natura. Pozdrawiam, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PABLOS11 10.07.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Witam, ja zamierzam podnieść o jeden pustak (buduje z betonu komórkowego) więcej wychodzi jakieś 25 cm. Wczoraj zalali mi strop;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_pedros 13.07.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Podniosłam ściankę kolankową na poddaszu o 33 cm. Dodatkowo parter jet wyższy o 4 cm. Ajur Ajur, podobaja mi się bardzo Twoje drzwi wejściowe. Kupiłaś gdzieś takie gotowe czy robiłaś je na zamówienie? Czy to jest drewno? Ile kosztuja? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 14.07.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 To również Natura - tak jak okna.... wykonane według mojego pomysłu.Dzięki za miłe słowa. Pozdrawiam,Ajur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinia_Z1 16.07.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam wszytskich budujących TYTANA, bardzo prosze o informację czy zmieszczę się w 300 tys. zł z budową tego domu? Chodzi mi o możiwość wrowadzenia się. Czy zrobię juz w tym elewację? dziękuję za wszytskie informacje i pozdrawiam budujących z całej Polski, a szczególnie z okolic Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts