Agnes26 18.03.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Jasina czy moge prosić o jakiś albumik z fotkami na e-maila? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vickey 18.03.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Jasina teraz nie masz już wyjścia musisz się nauczyć wrzucać fotki na forum . Pozdrawiam wszystkich Vickey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasina 18.03.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Vickey i Agnes26, pod tym linkiem, Lucascom umiescił zdjęcia mojego domu. Nie są może najnowsze ale cos tam można zobaczyć. http://lucascom.fotosik.pl/albumy/556622.html Byłem dzisiaj na budowie i miałem porobić nowe zdjecia ( obiecałem je Vickey) ale nie chciałem się tam plątac między nogami. Okazało sie, że ekipa, która rozpoczeła w poniedziałek ocieplanie poddasza liczy..uwaga..9 osób i troche bym przeszkadzał. Nowe zdjęcia będą najpóźniej w sobotę. jasina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinia_Z1 18.03.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Szukam właścicieli/inwestorów budujących tego typu dom z okolic województwa opolskiego i części dolnośląskiego. pochodzimy z Brzegu opolskiego i interesują nas informacje na temat tego domu. Budujemy pod Wrocławiem, jakby coś to pytajcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucascom 20.03.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Osoby proszące o zdjęcia, proszę o przeglądanie poprzednich postów, w jednym umieściłem linki do kilku galerii w których są fotki z budowy tytana, co prawda tam był tytan I, ale nie w sumie różnica pojawia się tylko w wielkości łazienki nad garażem i samego garażu, reszta jest ta sama Dla przypomnienia: http://lucascom.fotosik.pl/albumy/556622.html http://foto.onet.pl/f1hlj,u.html - to chyba najlepsza galeria http://foto.onet.pl/le5i,0oo0kgkcc0c7,5xx3s,u.html#5xx3s http://foto.onet.pl/dl3kk,20o9xo0s0ss0,66ari,u.html#66ari http://foto.onet.pl/66t5j,u.html Może byłby ktoś chętny z osób zaczynających budowę na poprowadzenie bloga z budowy ? są fajne blogi budowlane, na których można by relacjonować z pełnym opisem poszczególne etapy budowy domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucascom 20.03.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 A, zapomniałem o jednym Dla osób, które nie zauważyły jeszcze na fotkach w galerii, jasina ma zainstalowaną wentylacje mechaniczną z rekuperatorem bardzo fajny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnes26 20.03.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Leniuszki powklejać foteczki z budowy pochwalić sie troszkę Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasina 20.03.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Lucascom, właśnie oglądałem swój domek pod podanym, linkiem. Zdjęcia są już mocno nieaktualne. No może mocno....to tez trochę przesadziłem, ale mam już tynki i wylewki a to bardzo zmienia cały dom w środku.Jutro jadę na budowę więc zrobię kilka nowych. Chętnie je tutaj wrzucę do oglądania, ale potrzebuję małego instruktażu. Lucascom, Ty masz to obcykane. Podpowiesz mi jak mam to zrobic?pozdrawiamjasina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasina 20.03.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Pyrtki a nie powiększasz salonu kosztem pokoju obok ? była by duża otwarta przestrzeń ta piwnica strasznie zawyży wam koszty budowy a na ścianę Ytong klasa PP2 365mm przenikalność ciepła U=0,29 do tego styropian TERMO ORGANIKA GOLD-śCIANA 100mm U=0,38 licząc z tynkiem cała ściana będzie mieć U=0,16 montujecie okna zaraz na skraju ściany tak aby okno było na równo z powierzchnią ściany, wówczas ocieplając ścianę pozbędziecie się mostków termicznych przy oknach można by też zlikwidować okna w garażu, to nie potrzebne koszty myśleliście może o wentylacji mechanicznej z rekuperatorem ? Lucascom bylismy we wnetrzy tytana i stwierdzamy,ze nie ma potrzeby powikszania salnou, gdyz jest on wystarczajacej wielkosci i wydaje sie bardzo przytulny, zreszta na etapie budowy mozna sobie zobaczyc czy zrobic scianke miedzy salonerm a gabinetem ,czy nie. na dzis stwierdzamy,ze zostawimy gabinet. z ta piwnica ti wiemy,ze koszta sie zwikesza,ale nie mieslismy za specjalnie wyjscia,b o kotlownia jest za mala na ekogroszek ,a gazem palic nie mozmey. wiec piwnica byla jedynym ratunkiem (czesciowe podpiwniczenie). dzieki za info co do scian. Mąż rzeczywiscie mysli o rekuperatorze i solarach oraz o centralnym odkurzaczu. co o tym myslicie? pozdrawiamy Czesc, mam już wybudowany salon i gabinet i w 100% zgadzam się z Tobą że salon jest wystarczający co do swojej wielkosci. Oczywiście każdy ma indywidualne oczekiwania, ale jak dla mnie jest zupełnie ok. Kilka słów o gabinecie. Początkowo chciałem go zamienic na pokój gościnny, ale zrezygnowałem z tego pomysłu. Zostawiłem gabinet i będę go robił na "taki prawdziwy". Czyli ciemna drewniana biblioteczka, biurko, drewniana boazeria. Taki mój i moje Ani kącik. Według nas to nie tylko miejsce do pracy ale tez miejsce do wypoczynku Można w spokoju i ciszy popiac na np. forum muratora Piwnica- normalnie zazdroszczę Zrobię taka na podwórku w ziemi. Marzy mi się taka na wino Tylko jeszcze trzeba je umiec zrobic pozdr. jasina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vickey 23.03.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam Jasina serdecznie Ci dziękuję za zdjęcia . Domek jest piękny, a prace widzę postępują w "zastraszającym" tempie. Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki. Vickey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasina 23.03.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Vickey Dzięki za słowa uznania To dla każdego inwestora najważniejsze. Prace idą to prawda. Trafiłem na fajna ekipę, robią szybko i dobrze. No i jest ich sporo. Razem z szefem 9 osób. W ubiegły poniedziałek weszli na poddasze, a widziałaś na zdjęciach ile jest zrobione. W środę koniec i rozliczenie tego etapu. A jutro częśc ekipy zaczyna już robic elewację. Majster powiedział, ze mam tydzień na wybór koloru czyli tutaj tez powinno pójśc szybko. Elewację robię dokładnie taką jaka jest w projekcie, czyli wysoki cokół, pogrubienia na rogach budynku, pogrubiony słup tarasowy, opaski wokół okien oraz opaska odcinająca cokół. I najważniejsze 2 kule, jedna z przodu, druga z tyłu. To wymóg mojej córki, która powiedziała, że ...kule muszą byc. O kolor elewacji nie pytajcie...jeszcze nie wiem pozdr. jasina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucascom 27.03.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 zapomniałem powiedzieć, że od pewnego czasu na http://lucascom.fotosik.pl/ można znaleźć nowe fotki od Jasina Jasina, mam pytanie, macie piec gazowy kondensacyjny z zamknięta komorą spalania i wentylacje mechaniczną, wiec hmm, po jakie licho był budowany komin z kotłowni ? to przecież dodatkowe koszty Ile dajecie styropianu pod podłogówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasina 31.03.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Lucascom, przepraszam ale ostatnio nie zauważyłem pytania. Już odpowiadam. Komin, rzeczywiście nie potrzeby na ta chwilę. Ten komin można nazwac "gdyby", "jeżeli" itp. Generalnie komin jest na gorsze czasy, czyli gdyby brakło mi forsy na gaz, lub jeżeli braknie mi forsy na gaz itd. :) to mogę coś zrobic np. postawic nowy piec. Koszt komina jeśli dobrze pamiętam to coś około 2,5 tysia.. I jeszcze jedna rzecz, niby nie az tak istotna - estetyka domu Jakoś sobie pomyslałem, że dom musi miec komin . Powiem Ci uczciwie, że zastanawiam się nad przeróbką komina, a raczej samej góry. Nie podoba mi się i zastanawiam się nad domurowaniem kilku cegieł. Styropian pod podłogówka wyglada tak: 15 cm na dole, i 5 na górze. Pozdrawiam jasina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucascom 31.03.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 w sumie nie myślałem nad tym w tej kategorii, że gdyby gaz był za drogi to co innego tam można dać ale ciekawa uwaga wydawało mi się, że koszty budowy takiego komina łącznie z wykończeniem go to tak koło 4 tys Nie mogę się doczekać, aż się wprowadzicie, ciekawi mnie jakie będą koszty ogrzewania domu w zimie przy takich fajnych rozwiązaniach technicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasina 31.03.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Wiesz co, muszę powiedziec, że co do kosztów masz rację. Zapomniałem dodac koszt klinkieru. Razem będzie około 4 tysia. Szczerze Ci powiem, że sam jestem ciekaw, czy to wszystko się zwróci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vickey 02.04.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 WitamMam pytanie, czy puszczaliście w fundamentach rurę doprowadzającą powietrze do kominka?Pozdrawiam Vickey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasina 02.04.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Czesc Vickey Ja tak zrobiłem, hydraulik ją położył jak robił kanalizację przed zalaniem chudziaka.Pozdrawiamjasina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HIMEK 04.04.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Witam Mam pytanie, czy puszczaliście w fundamentach rurę doprowadzającą powietrze do kominka? Pozdrawiam Vickey Witam Vickey! Ja planuje ułożyć ją ponad "chudziakiem" w warstwie styropianu. Wyjdzie to powyżej fundamentu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vickey 14.04.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam Himek mam do Ciebie pytanie odnośnie tych metalowych koszy w konstrukcji dachu. Czy zastosowałeś to rozwiązanie u siebie czy masz może jakiś inny pomysł, a jeśli tak to co na to twój Kierbud???. Jasina a jakie Ty zastosowałaś/eś rozwiązanie??? PozdrawiamVickey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HIMEK 15.04.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam Himek mam do Ciebie pytanie odnośnie tych metalowych koszy w konstrukcji dachu. Czy zastosowałeś to rozwiązanie u siebie czy masz może jakiś inny pomysł, a jeśli tak to co na to twój Kierbud???. Jasina a jakie Ty zastosowałaś/eś rozwiązanie??? Pozdrawiam Vickey Witam Vickey Konstrukcja dachu zgodnie z projektem. Blachy węzłowe już zamontowane na wieńcu i czekam na dekarzy, którzy troszkę się opóźniają. Planowo mieli przyjść w tym tygodniu a będą dopiero początkiem maja (chyba nie uśmiecha im się pracować przy tym dachu - tym bardziej, że inwestor (czyli ja ) upiera się przy rozwiązaniu jak w projekcie a oni zrobili by to i "lepiej" i "prościej"). Ekipa dekarzy sprawdzona, ale polecić będę mógł dopiero po skończonej robocie. Powiem tylko tyle, że ten dach do najprostszych i najtańszych nie należy. Niemniej odradzam "kombinowanie" przy zmianach konstrukcji i "pocienianiem" więźby przy dachówce. Kilkakrotnie kontaktowałem się z Architektem z "Dobrych Domów" i dostałem jasne odpowiedzi na moje wątpliwości. Decyzją jest trzymanie się projektu dachu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts