marcel232 12.07.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 ''Marcel a ty tak zawsze?? Tym domkiem chyba się dowartościowujesz oczywiście się nie obrażaj, ale było tu miło i sympatycznie a teraz zrobiło się tłoczno z jakimś takim wyścigiem kto więcej ma itp...'' Widzisz monika katharise - zapytala sie jak idzie u 'nas' tytanowcow to odpisalem co mialem napisac?? czym sie chwalic?? klimatyzacja??? mamy u siebie teraz cale mieszkanie klimatyzowane i nie uwazamy tego za luksus a raczej koniecznosc przy temperaturach jakie mamy teraz latem. pompa ciepla??? - a jaka mamy inna opcje BEZOBSLUGOWEGO ogrzewania domu - mnie przez wieksza czesc roku nie ma w domu (pracuje 4/4 tygodnie na platformie wydobywczej) wiec zona na pewno nie bedzie z weglem do pieca latac. niektorzy buduja dom za 0.5mln niektorzy za 1.5mln czy to znaczy ze nie mozna sie wtedy wypowiadac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osk 27.07.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witam, wszystkich "tytanowiczów"niedługo będę tym szczęśliwcem jak Wy i zacznę budowę swojego wymarzonego domu, jednak mam pewien problem. Projekt kupiłem jakieś 3 lata temu i w międzyczasie zaginęły mi materiały pomocnicze. Więc kieruję się do Was z prośbą o przesłanie mi zeskanowanego zeszytu. Mój adres: [email protected] Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamwi 22.08.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam WszystkichJestem tu nowy i od razu z góry przepraszam jeżeli powielam wątek(ale dużo tego do wertowania). Szukam po necie projektu Tytan II (dwustanowiskowy garaż) ale wersja z podpiwniczeniem (częściowym ) nigdzie takiego niestety nie znalazałem. Czy ktoś z Was spotkał się z takim projektem, albo dysponuje takiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immorti 22.08.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam po dłuższej przerwie,Budowa ruszyła pełną parą, więc nie było czasu pisać. Masę decyzji już podjętych, kolejne przed nami. Stan surowy otwarty na ukończeniu, pozostało zafoliować dach i pokryć dachówką. Zdecydowaliśmy się ostatecznie na Creatona Premium Finesse kasztanowa glazura. Zgodnie z sugestiami większości budujących podnieśliśmy poddasz o jeden pustak (25 cm), trochę przearanżowaliśmy ścianki działowe na dole (powiększona łazienka kosztem planowanej tam garderoby, na razie nie murujemy ścianki w salonie). Czy mogę prosić o opinie tych, którzy zdecydowali się na powiększenie salony kosztem pokoju na dole? Zastanawiamy się teraz czy murować tam ściankę, czy zrobić jeden wielki salon. Chciałym usłyszeć opinie ludzi, którzy tak zrobili, jak to wygląda w praktyce:-) Pzdr,Zdzisław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immorti 22.08.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Adam, Posiadam własny projekt Tytana II z podpiwniczeniem, ale pod całością. Z oddzielnymi kotłowniam na węgiel i gaz już dwa pomieszczenia są zajęte a miejsca nigdy dość Pzdr, Zdzisław Witam Wszystkich Jestem tu nowy i od razu z góry przepraszam jeżeli powielam wątek(ale dużo tego do wertowania). Szukam po necie projektu Tytan II (dwustanowiskowy garaż) ale wersja z podpiwniczeniem (częściowym ) nigdzie takiego niestety nie znalazałem. Czy ktoś z Was spotkał się z takim projektem, albo dysponuje takiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_kriss 02.09.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witam Was Wszystkich serdecznie:))) pierwszy raz przywitaam sié z Wami na jakiej 30stej stronie......od lutego zaatwialimy z mezem zezwolenie na budowe Tytan II lustro...23 sierpnia sié udalo:)) odebralimy uprawomocniona zgode:))i przyznam sie szczerze, ze po przejsciu adaptacji projektu, poprawekjakie zyczylo sobie starostwo...odechcialo mi sie budowania domu, ale mam nadzieje, ze to chwilowe:))chociaz jak Was czytam to moze to potrwac dluzej...tymbardziej, ze mieszkamy poza granicami Polski....moze zaczniemy w kwietniu? jeszcze nie wiemy.Teraz potrzebujemy wycene, wybor firmy itd, moze ktos z Was napisac jak przeszliscie ten etap?Mam na oku jedna firme co buduje domy od a do z, wydaje mi sie to lepsze niz brac fachowcow od kolejnychetapów, jak tam Wasze doswiadczenie by nam podpowiedzialo?Dziékujé za podpowiedzi i pozdrawiam,Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydalek 04.10.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Witam. Zwracam się z uprzejma prośbą do wszystkich Tytanowców:). Czy ktoś wybudował Tytan II w województwie mazowieckim i chciałby pokazać w realu swój domek? Bardzo by nam to z narzeczonym pomogło w podjęciu decyzji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnes26 21.11.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 WitamNic się tu nie dzieje czy wszyscy są tak zajęci budową Tytanka czy już się wszyscy pobudowali???Co tam u Was Tytanowcy?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pertus 05.12.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Witam My w końcu zmęczyliśmy strop. Szalowanie i zbrojenie trwało naprawdę bardzo długo. Ten strop jest naprawdę przewymiarowany jeśli chodzi i zbrojenie. 5 listopada było betonowanie. Całe szczęście że pogoda dopisuje i spokojnie można było wymurować szczyty i zrobic górny wieniec. Niestety w tym roku nie damy rady przykryć dachem. Dlatego musimy zabezpieczyć mury i strop na zimę. Po cichu licze że zimy w tym roku nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immorti 02.01.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Witam,My skończyliśmy dach we wrześniu, teraz budowa zabita na zimę, która nie przychodzi:-) Jesteśmy na etapie wyboru okien (plastik czy drewno) i planowania następnych etapów (instalacje, tynki i wylewki). Jakie macie okna w swoich Tytankach? Co polecicie? Pzdr,Zdzisław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnes26 04.01.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 My skończyliśmy dach a teraz również zastanawiamy się nad oknami. Bierzemy pod uwagę okna Veka Alphaline 90 lub okna M&S Pomorska Fabryka Okien TYTANOWE termo z szybą supertermo. Są one do siebie bardzo podobne jeśli chodzi o parametry tylko że Veka są bardziej kwadratowe a M&S są fajne zaokrąglone i to mnie bardziej skłania do ich wyboru. Więc na 95% będą okna M&S Pomorskiej Fabryki Okien - Tytanowe termo z szybą supertermo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnes26 04.01.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 A jakie Wy wybieracie okna lub jakie Wam chodzą po głowie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immorti 06.01.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Myśleliśmy o OknoPlast Evolution2 (7 komorowy profil) z szybami dwukomorowymi pakiet bezpieczny (P2) z termoramką. W końcu jednak decyzja zapadła na drewno (dąb) z pakietem jednokomorowym (bezpieczna P4 z float z ciepłą ramką). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katharise 10.01.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Witam, na pokrzepienie dla wszystkich tytanowców,........ kiedyś ta budowa się kończy i u nas własnie powoli ma to miejsce Jutro montujemy blat na meblach w kuchni, robi się łazienka przy sypialni i łazienka nad garażem, przyjeżdzają meble. Ściany pomalowane, wytapetowane, ogrzewanie działa już od października, zostało jeszcze pierwsze rozpalenie w kominku i przeprowadzka Pozdrawiam wszystkich i życzę, żeby w tym Nowym Roku spełniły się Wasze marzenia o nowym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojto75 10.01.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Gratuluję Ci katharise ,że uporałeś się z poważną inwestycją, mam prośbę może wysłałbyś parę zdjęć z wykończonego Tytanka. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immorti 10.01.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Gratulujemy! My na razie jeszcze mamy daleko do końca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katharise 10.01.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Obiecuję, że jak tylko się przeprowadzimy, a prawdopodobnie nastąpi ten wielki dzień w lutym to dołączę zdjęcia do galerii tak, żeby każdy mógł skorzystać z naszych doświadczeń, tak jak my korzystaliśmy z rad i zdjęć Ajur. Pozdrawiamy Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vickey 11.01.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Witamy Tytanowców My jesteśmy na etapie elewacji, w związku z tym mam pytanie do osób, które mają już to za sobą, ile Wam poszło styropianiu. Powoli przymierzamy się do zakupu, Katharise gratuluje i czekamy na zdjęcia Pozdrawiam Vickey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnes26 12.01.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Katharise również gratulacje i czekam na fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katharise 12.01.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Niestety to co ja mogę podać w temacie styropianu do ocieplenia jest niewymierne, ponieważ u nas była konieczność dokładania drugiej warstwy styropianu na trzech ścianach ze względu na fakt, że musieliśmy przykryć kasety rolet których miało nie być, ale też ze względu na to, że w miejscu w którym będziemy mieszkali bardzo wieje i każde docieplenie się przyda, dlatego też dawaliśmy styropian zakładkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts