ryba1990 10.08.2020 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Witam serdecznie ,mam w sumie dwa pytania jedno na temat farby a drugie na temat samych tynków . Więc, zrobione były u mnie tynki cementowo-wapienne , zatrudniłem chłopaka , który miał mi je wyczyścić i przegruntować , co później okazało się , że przed gruntowaniem nie wyczyścił dobrze z piasku , i zagruntował je pistoletem ... więc w niektórych miejscach niedość , że jest sporo piasku i się sypie po przejechaniu dłonią , to w dodatku w jednym miejscu widać położony grunt , a w drugim już nie ( on tłumaczy się tym ,że tynki były zjechane i w niektórych miejscach są dziury dlatego tak widać) Pytanie teraz do Was, czy da się te tynki jeszcze uratować ? Co byście na moim miejscu zrobili ? Ja narazie zaczołem je czyścić papierem ściernym o degradacji 80 - 100 , później zamierzam położyć jeszcze raz grunt wałkiem , a później podkład i 2x farba docelowa czy to ma sens ? jestem troche zielony w temacie Drugie zaś pytanie dotyczy samej farby jak i wałka , jaka farba i jaki wałek sprawdzi się na takie tynki ? Lateksowa do pokoi będzie ok ? Jeśli tak to jaką firme brać pod uwage ? Chciałbym malowac na biało - szaro z tym że biały tylko sufit . Prosze o porady z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.08.2020 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Farba na pewno nie pokryje ubytków jak również nie wygładzi powierzchni. Jednolite wymalowania będą bardziej widoczne więc jeśli takie kolory będą - zapewne te niedoskonałości będzie jeszcze bardziej widać. Cóż mogę Ci doradzić - połóż cienko gładź gipsową - gotową z wiaderka( to nie jest)np,Cekol-a i będziesz bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts