Michal0 11.08.2020 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2020 Witam, Mam problem ze struktura farby na scianie. Sciany uprzednio malowane przez poprzedniego wlasciciela byly bardzo chlonne i pyliste stad kazano mi je zagruntowac rozcienczonym unigruntem Efekt tragiczny. W calym pokoju widoczne sa zgrubienia tak jakby w miejscach gdzie unigrunt nie dotarl farba byla pogrubiona- dodam ze staralem sie zrobic to bardzo dokladnie ale i to nie pomoglo. Czytalem juz na forach ze unigrunt atlasa to zmora przy malowaniu. Madry Polak po szkodzie. Nie moglem znalezc nigdzie informacji konkretnej co moglbym zrobic w takiej sytuacji, jak naprawic sciany. Czy wystarczyloby gdybym te zgrubienia usunal poprzez szlifowanie, nastepnie zagruntowal tylko te przeszlifowane miejsca i nastepnie pomalowal? Bardzo prosze o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal0 12.08.2020 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 Czy jest tu ktos kto wie jak rozwiazac ten problem ? Bardzo was prosze o pomoc bi juz sam nie wiem co mam robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 12.08.2020 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 zeszlifowac co sie da i położyć gładź jakąś cienka warstwę. Unigrunt powinienes rozcieńczyc przynajmniej 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal0 12.08.2020 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 Grunt rozcienczalem 1:3 zgodnie z tym co w karcie technicznej bylo. Czy mozesz prosze wyjasnic po co ta gladz na te wyszlifowane miejsca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 13.08.2020 03:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Bo prawdopodobnie nie uda Ci się dokładnie zeszlifowac. Jeśli jednak uda Ci się to gładź zbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal0 13.08.2020 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Rozumiem, dzieki. Te zeszlifowane miejsca rozumiem ze mam zagruntowac przed malowaniem tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 13.08.2020 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 nie musisz gruntować, a gładź bardziej potrzebna aby wyrównać górki-dołki. Te miejsca co masz zgrubienia, to się ładnie zeszlifują, ale i tak będą wyższe niż pozostała ściana. Zeszlifuj i zobacz oświetlając pod kątem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts