dawiddur 12.08.2020 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 Stoję obecnie przed wyborem ostatecznej wersji projektu naszego domu co za tym idzie mogę wciąż wpłynąć na pewne elementy, którą choć niepozorne to mogą wpłynąć na koszta. Temat: Okna.Czy są jakieś zasady czy kierunki, których mogę się trzymać co w efekcie przełoży się na niższe koszty zakupu i montażu okien?Wiadomo, sama ich łączna powierzchnia robi kwotę, ale na pewno są "skoki" cenowe, nieproporcjonalne względem ogólnej powierzchni. Czyli np. 3m2 okna o szerokości do 1,5m dają jakąś tam kwotę za m2, natomiast po przekroczeniu owego 1,5 cena tego m2 rośnie nieproporcjonalnie.Czy wysokość okna ma wpływ na cenę? Będę wdzięczny za wskazówki w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.08.2020 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 (edytowane) Pobaw się kalkulatorkami na stronie MS. Sprawdzisz też jak rozmiar i typ okna wpływa na U i cenę (mnie to doprowadziło do wyboru fixów).Jak stwierdzi, że rozmiar za duży, to trzeba hartować szyby i/lub inny profil - i cena rośnie drastycznie.Chyba, że nie pomyliłeś działów i faktycznie pytasz o okna dachowe - to nie znam kalkulatorka. Edytowane 12 Sierpnia 2020 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 13.08.2020 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Velux robi tylko okna dachowe? Nie sądziłem, że ten dział dotyczy tylko okien dachowych. Rozwiń skrót MS. Nie wiele mi to mówi, ale chce skorzystać z twojej wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.08.2020 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 ms.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts