mikiada 12.08.2020 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 Chciałam zamontować nowe drzwi na kilkuletnich ościeżnicach. Nowe drzwi mają 3 zawiasy a ościeżnica 2. Czy można w jakiś sposób zamontoawać te drziwi na ościeżnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.08.2020 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 (edytowane) Dokupić odpowiedni zawias , rozmierzyć i wmontować - wszystko się da. Zależy jaka to futryna, i czym dysponujemy;) - zawias tradycyjny wkręcany: Zawias do futryny metalowej - pustej I jeszcze taki całkiem uniwersalny Edytowane 12 Sierpnia 2020 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.08.2020 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 "Kilkuletnie ościeżnice" to chyba nie są metalowe? Z drugiej strony chyba tak ,bo bedziesz wieszać nowe skrzydło na starej futrynie bez zważania na odmienny kolor? Tytułem uzupełnienia: W 99% zawias ościeżnicy regulowanej wygląda tak : Założenie jego bez demontażu ościeżnicy regulowanej jest niemożliwe. Ale do sedna: trzeci zawias w nowych drzwiach to często akcent marketingowy niż wymóg praktyczny i myślę, że większość skrzydeł spokojnie można zostawić na 2 zawiasach po prostu nie wkręcaj trzeciego. A jeśli potrzebujesz to dobierz którąś z propozycji pokazanych przez kolegę wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.08.2020 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 O ile rozstaw dwóch istniejących zawiasów pasuje to ja wymontowałbym środkowy ze skrzydła i wiele więcej nie zmieniał. Oczywiście zakładam, że nowe skrzydło jest mniej więcej tej samej wagi co stare. Zewnętrzne drzwi które są kilkukrotnie cięższe montowane są na 3 zawiasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts