Eccentric 12.08.2020 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 Moja ekipa zostawiła jedną z bednarek wychodzących z ław fundamentowych po wewnętrznej stronie ściany, a powinna znaleźć się po zewnętrznej. Mają ją lada dzień "przepchnąć" na druga stronę. Moje obawy wiążą się z izolacją poziomą (papa) po takiej operacji. W jaki sposób mogę tą potencjalną (a pewnie i realną) przerwę w izolacji poziomej naprawić? Iniekcją? Jakim środkiem? Ściana z bloczków betonowych, izolacja papą termozgrzewalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.08.2020 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 Łata z papy załatwi sprawę- nie powinno się na tyle uszkodzić aby mogło to zagrozić ciągłości izolacji.Jeśli jednak izolacja była jako ciężka, bo wysoki jest poziom wód gruntowych to dedykowany kołnierz uszczelniający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts