amir 12.08.2020 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 Witam Szykuję się do kolejnej budowy i szukając rozwiązań nie za drogiej izolacji płyty fundamentowej odkryłem na nowo perlit... Mianowicie czy da się go zastosować pod płytę (po odpowiednim zagęszczeniu oczywiście)? Ktoś robił już coś takiego? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 13.08.2020 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Nie wiem, czy da się zastosować pod płytę, ale perlitu nie da się zagęścić, to są małe kuleczki puste w środku, jak je dociśniesz mocniej to się pokruszą i stracą właściwości izolacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amir 20.08.2020 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 No ponoć nie to jednak jest jak się dowiedziałem największym problemem ale to, że ciągnie wilgoć i traci właściwości izolacyjne jak się okazuje Najlepsze jest z tego co ustaliłem szkło spienione. Zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts