Hubert86 13.08.2020 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Cześć, proszę o poradę. W prysznicu na piętrze posiadam odpływ liniowy, który systematycznie czyszczę (zbierają się włosy i woda). Co jakiś czas pojawiał się nieprzyjemny zapach. Nie jestem fachowcem, ale instalacja jest przeprowadzona od pralki, po prysznic, wannę i do wc. Komin wentylacyjny jest drożny.Wczoraj wyczyściłem syfon od węża odpływowego z pralki, było sporo zanieczyszczeń (pralka sygnalizowała błąd). Niedawno też wyczyściłem odpływ prysznica, nie było nas kilka dni w domu. Po wczorajszym udrożnieniu syfonu z pralki, pojawił się ponownie nieprzyjemny zapach w odpływie prysznica. Czy jest to możliwe żeby ściekająca woda z pralki to spowodowała po udrożnieniu? Odpływ ponownie wyczyściłem i wsypałem kreta. Na razie jest ok. Czy jedno z drugim może być powiązane? Pralka znajduje się w pomieszczeniu obok łazienki (odpływ jest ok. 70 cm powyżej powierzchni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.08.2020 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Kolego po prostu woda z pralki ma talk silny wypływ - wspomaganie pompką - że wysysa wodę z odpływu liniowego , wtedy też zapachy mając ułatwioną drogę wydostają się na zewnątrz powodując nieprzyjemny zapach.Niestety problem jest bardzo powszechny i trudno temu zaradzić w rozsądny sposób(po praniu konieczne dopuszczanie wody do syfonu odpływu liniowego), przeniesienie pralki do innego odpływu- WC - niekiedy dalej ale skutecznie to przeciwdziała.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts