wlamo 13.08.2020 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Witam! Chciałbym sie przywitać, gdyż to mój pierwszy post. Otóż w poniedziałek podpisuję umowę rezerwacyjną na działkę rolną z wydaną WZ o powierzchni 1430m2. Warunki jakie są wydane to: - powierzchnia zabudowy do 160m2 - wysokość do 9m - dach 35-45 stopni - strefa biologiczna czynna 40% Wyczytałem, że na 500m2 działki można postawić 1 domek na zgłoszenie lub 2 budynki gospodarcze. Pierwsze co będę budował dom na normalne PnB około 100m2 z antresolą (po parterze około 70m2). Oprócz tego z racji, że prowadzę już działalność gospodarczą, ale w innej branży chciałbym ją rozszerzyć o domek letniskowy ponizej 35m2. Na działce oprócz domów będzie jeszcze na wylewce garaż blaszak 4x6m i w przyszłosci jakaś drewniana sauna zewnętrzna. (obstawiam fundament na słupach betonowych z racji lekkości konstrukcji) Pytanie: 1) Ile domków mogę zbudować, bo czy zwykły dom, bądź garaż mają wpływ na informację na temat: jeden domek na każde 500m2. 2) Czy sauna będzie liczona tak samo jak garaż jako budynek gospodarczy? 3) Czy może powyższe rozważania nie mają sensu bo wydane w WZ 160m2 jest sumowane na wszystkie budynki? Dla mnie wydaję się to sytuacja dośc skomplikowana, ale pewnie ktoś już coś podobnego przerabiał albo ma pojecie Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts