Szazi 14.08.2020 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2020 Witam,murarze postawili mi komin systemowy Hoch turbo stal z wkładem ze stali nierdzewnej fi125.Teraz dowiadując się w temacie pieca gazowego widzę że wkład powinien mieć średnicę fi80Informacja od firmy Hoch: średnica komina to około 28 cm, a płyta czołowa do doprowadzania powietrza będzie miała wymiar 18 cm. Powietrza będzie bardzo dużo do doprowadzenia do pieca. Czy w takim przypadku z zastosowaniem redukcji będzie można podłączyć piec gazowy do takiego komina czy wymagane jest zastosowanie wkładu fi80. Czym grozi zastosowanie wkładu o większej średnicy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 14.08.2020 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2020 Większa średnica doprowadzenia powietrza oraz wieksza srednica przewody spalinowego niż zalecana przez producenta kotła nie ma znaczenia. Stosuj redukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertJG 24.08.2020 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 "Czym grozi zastosowanie wkładu o większej średnicy?" Większym zużyciem gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.08.2020 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 "Czym grozi zastosowanie wkładu o większej średnicy?" Większym zużyciem gazu. Co to za bzdurę napisałeś - przecież to jest forum - tu się udziela porad, a nie śmieje z zadających pytania bo ktoś może wyłapać tylko Twoją odpowiedz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szazi 27.08.2020 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Czytałem już różne opinie w internecie, dlatego pozwoliłem sobie na ten temat. Jeżeli wkład będzie nieodpowiedni - z czym się liczę i nie chcę poklepania po ramieniu z komentarzem jest ok, to wykonawca wymieni go na swój koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts