Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrzewanie podłogowe rura pex a ostre krawędzie żwiru

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wokół chudziaka nie jest potrzebna taśma dylatacyjna wystarczy tylko folia ?

Tak, chudziak ogólnie ma równą, stałą temperaturę podłoża i elementów których jest blisko, jego ruch pod wpływem zmian temperatury jest żaden by trzeba go było dylatować od ścian. Jest również dość miękki jak na mieszaninę piaskowo żwirowo cementową.

• Like 1

Takie pytania zadaje uprawniony kierownik budowy?. Za co oni dają te uprawnienia? W szkole nie uczyli? Pierwsze slysze zeby kierownik budowy dokształcał sie na forum.

Nie przyszło ci do głowy że on remontuje swój dom i nie robił żadnych projektów itp tylko radzi się jak może więc stwierdzenie że jest wykonawcą i KB jest jak najbardziej na miejscu ale mógł przy KB postawić :lol2::lol2: to by trochę wyjaśniało , też to kiedyś przechodziłem i działa do dziś jak ta lala bez armi projektantów itp.

asolt na pewno jest wykształcony ma tytuł i zna się na rzeczy tylko jego inteligencja mu nie pozwala nic wnieść do tematu tylko komentować więc najlepiej ingnorować ignoranta. A ja dziś jestem na forum żeby kolejny raz prosić o radę czy zlać wodą grunt pod chudziak czy nie ma takiej potrzeby jezeli przez tyle lat nie opadło nic ?

Nie przyszło ci do głowy że on remontuje swój dom i nie robił żadnych projektów itp tylko radzi się jak może więc stwierdzenie że jest wykonawcą i KB jest jak najbardziej na miejscu ale mógł przy KB postawić :lol2::lol2: to by trochę wyjaśniało , też to kiedyś przechodziłem i działa do dziś jak ta lala bez armi projektantów itp.

Nie, nie przyszło mi to do głowy. KB jest to jednoznaczne okreslenie i o tym wspominała Elfir. Ona stwierdziła ze od takich decyzji jest KB. Skoro twórca watku potwierdził ze jest KB to mnie zdziwiły jego pytania. To ze jest włascicielem domu nie czyni go KB, on sam moze siebie tak tytułowac ale raczej nie rozumie jak sie okazuje co znaczy tytuł KB..

Edytowane przez asolt

asolt na pewno jest wykształcony ma tytuł i zna się na rzeczy tylko jego inteligencja mu nie pozwala nic wnieść do tematu tylko komentować więc najlepiej ingnorować ignoranta. A ja dziś jestem na forum żeby kolejny raz prosić o radę czy zlać wodą grunt pod chudziak czy nie ma takiej potrzeby jezeli przez tyle lat nie opadło nic ?

Moje wykształcenie nie ma nic do rzeczy.Nazywanie siebie KB nie majac do tego stosownych uprawnien jest mylace. Wracajac do meritum nie zaszkodzi zlanie gruntu wodą.

Po dwóch tygodniach, nie ma problemu obecnie pogoda sprzyja wysychaniu i nic nie stoi na przeszkodzie. Jednak gdybyś chciał układać parkiet lub deski podłogowe to należy odczekać więcej dni i skontrolować wilgotność posadzki bo niekiedy 28 dni to zbyt mało i trzeba wspomagacza schnięcia.

Czy chudziak po przeschnięcia najpierw zagruntować następnie stosować simplast primer czy nie ma takiej potrzeby ?

Nie ma takiej potrzeby, a wręcz jest niewskazane - Simplast jest gruntem głęboko-penetrującym.

Pamiętaj, że dość intensywnie śmierdzi,a więc maska z filtrem i wentylacja bo się "nabuzujesz". Zapach utrzymuje się ok 24h. Związki rozpuszczalnika mogą wywoływać halucynacje. Po wyschnięciu jest całkowicie obojętny, nie śmierdzi, nie jest szkodliwy.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...