AdriannS 01.09.2020 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 (edytowane) Myśle że z powyższymi wskazówkami prace przebiegną bez większych problemów. Pozdrawiam i dziękuje za cierpliwość. Edytowane 6 Września 2020 przez AdriannS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdriannS 01.09.2020 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Wokół chudziaka nie jest potrzebna taśma dylatacyjna wystarczy tylko folia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.09.2020 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Wokół chudziaka nie jest potrzebna taśma dylatacyjna wystarczy tylko folia ? Tak, chudziak ogólnie ma równą, stałą temperaturę podłoża i elementów których jest blisko, jego ruch pod wpływem zmian temperatury jest żaden by trzeba go było dylatować od ścian. Jest również dość miękki jak na mieszaninę piaskowo żwirowo cementową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 01.09.2020 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Ja jestem kierownikiem budowy i wykonawcą. Takie pytania zadaje uprawniony kierownik budowy?. Za co oni dają te uprawnienia? W szkole nie uczyli? Pierwsze slysze zeby kierownik budowy dokształcał sie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdriannS 04.09.2020 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2020 (edytowane) Papę na chudziak dać podkładową czy nawierzchniową ?Czy ta ze zdjęcia w linku będzie odpowiednia ? https://zapodaj.net/c38550d0e5e38.png.html Edytowane 4 Września 2020 przez AdriannS Dodatkowe pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 04.09.2020 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2020 Może być ta z linku, rdzeń poliestrowo szklany i dość gruba, nie masz nigdzie zagięć więc jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 05.09.2020 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Takie pytania zadaje uprawniony kierownik budowy?. Za co oni dają te uprawnienia? W szkole nie uczyli? Pierwsze slysze zeby kierownik budowy dokształcał sie na forum. Nie przyszło ci do głowy że on remontuje swój dom i nie robił żadnych projektów itp tylko radzi się jak może więc stwierdzenie że jest wykonawcą i KB jest jak najbardziej na miejscu ale mógł przy KB postawić :lol2: to by trochę wyjaśniało , też to kiedyś przechodziłem i działa do dziś jak ta lala bez armi projektantów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdriannS 05.09.2020 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2020 asolt na pewno jest wykształcony ma tytuł i zna się na rzeczy tylko jego inteligencja mu nie pozwala nic wnieść do tematu tylko komentować więc najlepiej ingnorować ignoranta. A ja dziś jestem na forum żeby kolejny raz prosić o radę czy zlać wodą grunt pod chudziak czy nie ma takiej potrzeby jezeli przez tyle lat nie opadło nic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 05.09.2020 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2020 (edytowane) Nie przyszło ci do głowy że on remontuje swój dom i nie robił żadnych projektów itp tylko radzi się jak może więc stwierdzenie że jest wykonawcą i KB jest jak najbardziej na miejscu ale mógł przy KB postawić :lol2: to by trochę wyjaśniało , też to kiedyś przechodziłem i działa do dziś jak ta lala bez armi projektantów itp. Nie, nie przyszło mi to do głowy. KB jest to jednoznaczne okreslenie i o tym wspominała Elfir. Ona stwierdziła ze od takich decyzji jest KB. Skoro twórca watku potwierdził ze jest KB to mnie zdziwiły jego pytania. To ze jest włascicielem domu nie czyni go KB, on sam moze siebie tak tytułowac ale raczej nie rozumie jak sie okazuje co znaczy tytuł KB.. Edytowane 5 Września 2020 przez asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 05.09.2020 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2020 asolt na pewno jest wykształcony ma tytuł i zna się na rzeczy tylko jego inteligencja mu nie pozwala nic wnieść do tematu tylko komentować więc najlepiej ingnorować ignoranta. A ja dziś jestem na forum żeby kolejny raz prosić o radę czy zlać wodą grunt pod chudziak czy nie ma takiej potrzeby jezeli przez tyle lat nie opadło nic ? Moje wykształcenie nie ma nic do rzeczy.Nazywanie siebie KB nie majac do tego stosownych uprawnien jest mylace. Wracajac do meritum nie zaszkodzi zlanie gruntu wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdriannS 05.09.2020 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2020 A nie pójdzie wilgoć lub grzyb na ściany przez to że grunt był zlany wodą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 06.09.2020 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Woda zejdzie z czasem a na chudziaku i tak będzie folia więc nic dziać się nie będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdriannS 06.09.2020 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Wyczytałem że czas schnięcia chudziaka 8 cm to 28 dni. Po jakim czasie mogę stosować grunt simplast primer na chudziaka i pape termozgrzewalną i warstwy styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.09.2020 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Po dwóch tygodniach, nie ma problemu obecnie pogoda sprzyja wysychaniu i nic nie stoi na przeszkodzie. Jednak gdybyś chciał układać parkiet lub deski podłogowe to należy odczekać więcej dni i skontrolować wilgotność posadzki bo niekiedy 28 dni to zbyt mało i trzeba wspomagacza schnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdriannS 09.09.2020 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2020 Czy chudziak po przeschnięcia najpierw zagruntować następnie stosować simplast primer czy nie ma takiej potrzeby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.09.2020 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2020 Czy chudziak po przeschnięcia najpierw zagruntować następnie stosować simplast primer czy nie ma takiej potrzeby ? Nie ma takiej potrzeby, a wręcz jest niewskazane - Simplast jest gruntem głęboko-penetrującym. Pamiętaj, że dość intensywnie śmierdzi,a więc maska z filtrem i wentylacja bo się "nabuzujesz". Zapach utrzymuje się ok 24h. Związki rozpuszczalnika mogą wywoływać halucynacje. Po wyschnięciu jest całkowicie obojętny, nie śmierdzi, nie jest szkodliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdriannS 27.09.2020 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Wylewkę miksokretem zrobić na równo z podwaliną w progach drzwi czy ma być zatopiona całkiem czy po prostu ją wyciąć ryzykując że futryny w się rozejdą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.09.2020 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Wszystko zależy od drzwi jakie chcesz mieć? Jeśli nie jesteś zdecydowany wstaw progi z 8cm styroduru, jeśli masz ogrzewanie podłogowe w progach włóż miarę i sfotografuj, jeśli drzwi będą robione na zamówienie wykonaj posadzkę na całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdriannS 10.10.2020 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2020 Chodzi o bale w progach drzwi czy wyciąć i dać w tym miejscu styropian czy zostawić i wyłożyć na równo ze styropianem? https://zapodaj.net/37347016d1749.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.10.2020 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2020 Bale zostaw, przecież to konstrukcja. Możesz je uszczuplić ale do poziomu styropianu i np odizolować i obić siatką rapiza (chyba tak się to pisze) jak dasz wylewkę to nie będzie pękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts