Baltazarr 16.08.2020 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Witam wszystkich. Mam pewien problem. Otóż moja lepsza połowa pokazała mi taki oto obrazek i przykazała- zbuduj mi. Mam sporo starej cegły wiec pomyślałem czemu nie. Tyle, ze nie wiem na czym to osadzić żeby mi się to nie zawaliło \przewróciło. Płyta czy fundament ? I jakiej grubości / głebokosci powinno to być , jak zazbroić ? Nie mam w tym temacie zielonego pojecia .Za miesiąc przyjedzie do mnie koparka do niwelacji terenu to przy okazji wykonałaby odpowiednie prace ziemne. Moze ktoś byłby skłonny podzielić się wiedzą ? Będę bardzo wdzięczny.[ATTACH=CONFIG]447220[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baltazarr 16.08.2020 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 dodaję zdjęcie bo chyba coś się nie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.08.2020 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Kwestia jaki jest grunt, jak to grunty niespoiste zrobiłbym ławę pod murek na 30 cm poniżej humusu. Pod posadzkę wybrać humus, uzupełnić piaskiem, i układać na podsypce z cementem.Jak są grunty sposiste to pod murek powinien być głębszy fundament do strefy przemarzania, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baltazarr 16.08.2020 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 grunt to głównie glina. 80 cm fundament pod taki murek ? Taki jest u mnie punkt przemarzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts