dagerr 16.08.2020 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Witam, Mam do wykończenia balkon.Docelowo warstwą wykończeniową ma być deska kompozytowa, podłoga balkonowa lub np. płyta WARCO. W każdym razie na pewno nie płytki ceramiczne.Balkon ma 95cm x 800 cm. W tym momencie jest położona warstwa styroduru 5 cm i to zaciągnięte siatką i klejem.Mój pomysł jest taki żeby ten styrodur ściągnąć i na to położyć: papa termozgrzewalna > styrodur (2-3 cm) > papa > deska kompozytowa (pływająca). Nie będzie wylewki. Pytanie czy to ma rację bytu. Dodam, że od płyty balkonowej, do dziur wentylacyjnych drzwi balkonowych jest tylko 8 cm. Balkon kryty, choć deszcz zacina z boku. Elewacja na budynku już jest zrobiona.Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.08.2020 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 A ja się spytam jaką rolę na tym balkonie spełnia styrodur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagerr 16.08.2020 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 A ja się spytam jaką rolę na tym balkonie spełnia styrodur? rolę docieplenia, od spodu i po bokach jest styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.08.2020 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Ok, to co proponujesz się sprawdzi, jednak papa pod deski jakkolwiek będzie izolacją to jej spadek nie będzie wystarczający, ale to również można pominąć - najważniejsze jest to aby woda miała gdzie być odprowadzona - poza obrys balkonu - tu konieczne będzie wykonanie obróbki blacharskiej z kapinosem zapewne na grubość większą niż warstwy papy i styroduru,Musi woda ta być "odsunięta" od balkonu i elewacji bo pojawią się zacieki-przecieki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagerr 18.08.2020 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 Mała aktualizacja: po ściągnięciu styroduru okazuje się że pod spodem są stare płytki. Trzymają się bardzo dobrze. Skute są jedynie od frontu. Tam gdzie ma być kapinos. Pytanie czy można te płytki zostawić i czy się przyklei do nich dysperbit a potem papa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts