bobiczek 29.04.2009 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Dzisiaj zamiast zarabiać na chleb, wizytowałem UW i wołałem o róźne nurtujące sprawy. Najpierw mi powiedzieli ze facio na chorobowym. Zażądałem na pismie że nie mam wgladu w akta w związku z obwieszczeniem wojewody maleńkim w gazecie. Pani wyszła. Pani wraca - poinstruowana i przeszkolona. Pyta czy jestem strona w sprawie. Tak - jestem. Pani wychodzi, pani wraca, woła dowód osobisty, pani sprawdza, wychodzi, wraca. Sprawdzania było na 4 godziny. Luk , bzdur i pierdoł w dokumentach - co niemiara. Po weekendzie budzimy media i prezentujemy - ale tylko to co chcemy. Resztę zostawimy na deser. Ignoranci i dyletanci - tak mozna tylko określić urzędników. Sie obudza po weekendzie z ręka w nocniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 04.05.2009 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 http://www.polskatimes.pl/dziennikzachodni/stronaglowna/112487,a1-trzecie-podejscie,id,t.html#material A to z dzisiajWiedziałem że nie będzie kasacji, bo nie było podstaw prawnych.Wyszło by tyle badziewia że wola nowe wskazania, a starym decyzjom i podpisom pod nimi nikt się nie będzie przyglądał.Szczególnie opinii pani dyrektor z Ochrony Środowiska.To jest wygodne i bezpieczne - dla tych decydentów którzy kiedyś opiniowali idiotycznie i zatwierdzali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 04.05.2009 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Poza tym błagaliśmy pismaka żeby wkleił mapę przebiegu forsowanego, żeby była jasnośc i żeby wszyscy mogli widzieć.To idiota i tak powklejał facjaty.A potem wychodzi niewiedza ludzi na róznych forach i oszołomstwo.Szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubenjames 05.05.2009 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 mówienie że nowa trasa będzie bezkonfliktowa - bo po prostu forsujecie trasę przez helenkę-czyli przez inne miasto. dlaczego nie forsujecie trasy początkowej (centralnie przez stolarzowice?).poprowadzenie a1 poprzez okoliczne lasy to będzie katastrofa, zielona dolina (w szczególności młodniki są ostoją zwierzyny, podobnie las w kierunku bytomia).mam nadzieje że zaproponowana trasa przez helenkę zostanie oprotestowana nie tylko przez władze miasta zabrze ale i przez mieszkańców helenki z prostego powodu - mieszkam tu (nie mam domu jak ty tylko mieszkam w bloku i póki co mam na oknami właśnie ten las). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 05.05.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Bobiczku ta mapa z przebiegami na Skyscraper jest rzetelna? czy są jakieś inne warianty?http://images47.fotosik.pl/108/6a508840fb81400am.jpga to Natura 2000http://natura2000.mos.gov.pl/natura2000/dane/mapy/PLH240003_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 05.05.2009 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 nie weszłocoś mi ostatnio szwankuje to wklejanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 05.05.2009 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 nie potrafię wkleić.Jezier obiecał, poczekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.05.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 http://www.helias.pl/forum/A1_stolarzowice2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 28.05.2009 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Rewelacje i sensacje!!!!!Polityk w funkcji posła-osła podpisuje i wypowiada się "za"Mijają 2 tyg - publikuje bełkot - zgodził się, podpisał, po to - uwaga - "żeby przetestować" lokalnych polityków.Senator RP jak się zagłębił w dokumenty, to zrobił gały - i pyta - "o co coman?"Lokalny tygodnik zrobił dywersję.Pogadałem przez telefon+mail.Wydrukował dzisiaj (nie czytałem jeszcze) moje wątpliwości.Nie gadam z żadnym lokalnym juz.Napisałem maila do Rzeczpospolitej.Dostałem odpowiedź ze są zainteresowani i zrobią.Czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 14.06.2009 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 A to z wczoraj. Najlepsze są zawsze komentarze - uwielbiam je, przed chwilą skończyłem czytać. Gdyby nie były tak smętne - byłyby nawet śmieszne. Pozdrawiam wszystkich http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,6715065,Oj_bedzie_goraco_na_budowie_autostrady_A1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 15.06.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Komentarze są przykre i niesprawiedliwe. Trzymaj sie bobiczku. Macie wyrok sądu ale urzędnikom w to graj zrobić z Was oszołomów, co to wazne inwestycje z powodu widzimisię blokują... przykre to.Jak juz pisałam groziło a w zasadzie grozi mi coś podobnego. 2 msc po wprowadzeniu się do domku dowiedziałam się że planowane 2 warianty s1 /gmina wydzieliła w planie korytarze, nikt sie tam nie budował/ są już nieaktualne i powstały 3 kolejne. W tym jeden przez mój dom. Teraz już tych wariantów jest 6 lub 7. Co będzie? Nie wiadomo. Pocieszam sie że zagrażający mi wariant jest podobno mało prawdopodobny .Zwracam uwagę na fakt, ze wydzielone od lat /ośmiu/ przez gminy korytarze /ludzie informowani, nie remontowali domów , nowych pozwoleń nie wydawano itp/ nagle przestały być ok. I teraz nikt nie jest pewny dnia ani godziny. A pozwolenia na nowe domy gminy wydają....Łatwo potem zwalać wszystko na tych, którzy bronia swych praw i nie chcą dać się po prostu ograbić w imię interesu publicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 18.06.2009 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Bo w praktyce zawsze drużyny wyglądają tak. Z jednej strony boiska - minister infrastruktury, wojewoda, prezydent miasta, GDDKiA, Ci którzy chcą jeździć szybko i wygodnie czyli tzw "interes ogółu" Z drugiej strony boiska - "jednostka" z interesem której "nie warto się liczyć", czasem ekolodzy. Sędzia - prawo i sądy - wolne i czasami ułomne, nie zawsze obiektywne czasami, media w zależności od nastawienia do tematu pana piszącego lub pokazującego. No i typujcie wynik meczu i drużyne która z góry jest skazana na porażkę. Wariat postawi kupon na tych drugich chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babajaga 18.06.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Ja postawię !Ale może dlatego , że chciałabym aby w końcu respekowano prawa jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 18.06.2009 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Jaga nie stawiaj, pozbawiam Cię złudzeń. Ja je straciłem od 2-ch dni. Nie warto ich mieć w spotkaniu z taka druzyną. Albo wyniosą Cię z boiska kontuzjowaną. Chyba lepiej jednak oddać walkowerem - mniej boli w szatni, moje słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 19.06.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Co się stało?Parę dni temu oglądałam w tvn24 końcówkę jakiegoś reportażu i miałam wrażenie, ze chodzi o te sprawę. O to ze mimo wyroku sadu GDD podpisała umowę z wykonawcą. Byli tam mieszkańcy i jeden pan ekolog.Wymowa końcówki była raczej korzystna dla mieszkańców,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 19.06.2009 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 poznałaś przez przypadek naszą ulicę i współplemieńców, he, he tylko ze nikt za bardzo sobie nie robi od lat nic a nic z wyroków, próśb, gróźb.... Wyrok sądu prawnicy zinterpretowali w ten sposób że mogą i już. Za dwa tyg napuszczają na nas bezprawnie i na szybko ciężki sprzęt żeby nas zrównać z ziemią, bo wiedzą że wtedy wymięka rura, a że maja przyzwolenie wszytkich to teraz juz pójdzie bezprawie i gwałt. No jak myslisz? Komu sie mam skarżyć? Podeśle Ci zaraz na priv, moment.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 19.06.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Zrób prace odkrywkowe i podrzuć jakąś skorupę archeolodzy zablokują teren na co najmniej rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 19.06.2009 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Mamy decyzję lokalizacyjną wojewody opatrzoną rygorem natychmiastowej wykonalności, która jest w obrocie prawnym - przyznaje Krzysztof Raj, dyrektor GDDKiA w Katowicach. Jest, bo nie zaskarżyli jej mieszkańcy. Sądzili, że skoro sąd uchylił decyzję urzędnika wyższej rangi, to i ta przestała obowiązywać. cytat z prasy. Czujecie? Sądzili, się pomylili może(chyba) - no Ty MY TERAZ WIO!!!!!!!!!!! Bo oni zwykłe ludzie są, a My to mamy prawników drogich co ich wykolegowali! A My tylko sami po ludzku pisali i myśleli normalnie............... i niby zonk z tego powodu. Cieszą się że nie dopatrzyliśmy się kruczka prawnego Gratulacje dla władzy naszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 19.06.2009 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 acha i jeszcze jedno.Ilu z Was, normalnie zapierdzielających na co dzień w swoim piekiełku, rozumie co to "obrót prawny" i "wyłączenie z prawnego obiegu"Ja już od niedawna wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 19.06.2009 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Dzisiaj czytałem w prasie że być może "będzie potrzebna interwencja policji jeśli mieszkańcy nie pozwolą" Będzie potrzebna, na 100% Będą sie palić maszyny podwykonawców, będziemy teraz wołać TV i przed kamerą drzeć się że "biją" no nie wiem co jeszcze. Ale emocji jest na tyle, że pewnie jako 4 news w TV popatrzymy sobie. Choć to juz było w Pyrzowicach pod lotniskiem i niczego nie dało. Wczoraj z nimi rozmawiałem. Od 2 lat mają w ksiegach wieczystych swoje - choć zaasfaltowane. Pokażę Wam http://www.tur-info.pl/p/ak_id,575,,budowa_drogi_droga_ekspresowa,pyrzowice,lotnisko_w_pyrzowicach,gddkia,marian.html tu raz, dawał za darmo swoje, tylko chciał troszke dalej i teraz tu-uwaga http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,72739,3745036.html tu podobnie jak u nas jak czytam.... http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,72739,3385643.html a to jest właśnie esencja http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,72739,3385643.html zobacz dwa obrazki i znajdź podobieństwa jak w rebusie dla dzieci - prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts