Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Autostrada - przez mój nowo budowany dom.

bobiczek

Recommended Posts

Dzisiaj zamiast zarabiać na chleb, wizytowałem UW i wołałem o róźne nurtujące sprawy.

Najpierw mi powiedzieli ze facio na chorobowym.

Zażądałem na pismie że nie mam wgladu w akta w związku z obwieszczeniem wojewody maleńkim w gazecie.

Pani wyszła.

Pani wraca - poinstruowana i przeszkolona.

Pyta czy jestem strona w sprawie.

Tak - jestem.

Pani wychodzi, pani wraca, woła dowód osobisty, pani sprawdza, wychodzi, wraca.

Sprawdzania było na 4 godziny.

Luk , bzdur i pierdoł w dokumentach - co niemiara.

Po weekendzie budzimy media i prezentujemy - ale tylko to co chcemy.

Resztę zostawimy na deser.

Ignoranci i dyletanci - tak mozna tylko określić urzędników.

Sie obudza po weekendzie

:D z ręka w nocniku :D

• Odpowiedzi 888
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://www.polskatimes.pl/dziennikzachodni/stronaglowna/112487,a1-trzecie-podejscie,id,t.html#material

A to z dzisiaj

Wiedziałem że nie będzie kasacji, bo nie było podstaw prawnych.

Wyszło by tyle badziewia że wola nowe wskazania, a starym decyzjom i podpisom pod nimi nikt się nie będzie przyglądał.

Szczególnie opinii pani dyrektor z Ochrony Środowiska.

To jest wygodne i bezpieczne - dla tych decydentów którzy kiedyś opiniowali idiotycznie i zatwierdzali.

mówienie że nowa trasa będzie bezkonfliktowa - bo po prostu forsujecie trasę przez helenkę-czyli przez inne miasto. dlaczego nie forsujecie trasy początkowej (centralnie przez stolarzowice?).

poprowadzenie a1 poprzez okoliczne lasy to będzie katastrofa, zielona dolina (w szczególności młodniki są ostoją zwierzyny, podobnie las w kierunku bytomia).

mam nadzieje że zaproponowana trasa przez helenkę zostanie oprotestowana nie tylko przez władze miasta zabrze ale i przez mieszkańców helenki z prostego powodu - mieszkam tu (nie mam domu jak ty tylko mieszkam w bloku i póki co mam na oknami właśnie ten las).

• 4 weeks później...

Rewelacje i sensacje!!!!!

Polityk w funkcji posła-osła podpisuje i wypowiada się "za"

Mijają 2 tyg - publikuje bełkot - zgodził się, podpisał, po to - uwaga - "żeby przetestować" lokalnych polityków.

Senator RP jak się zagłębił w dokumenty, to zrobił gały - i pyta - "o co coman?"

Lokalny tygodnik zrobił dywersję.

Pogadałem przez telefon+mail.

Wydrukował dzisiaj (nie czytałem jeszcze) moje wątpliwości.

Nie gadam z żadnym lokalnym juz.

Napisałem maila do Rzeczpospolitej.

Dostałem odpowiedź ze są zainteresowani i zrobią.

Czekam

• 3 weeks później...

A to z wczoraj.

Najlepsze są zawsze komentarze - uwielbiam je, przed chwilą skończyłem czytać.

Gdyby nie były tak smętne - byłyby nawet śmieszne.

Pozdrawiam wszystkich

:)

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,6715065,Oj_bedzie_goraco_na_budowie_autostrady_A1.html

Komentarze są przykre i niesprawiedliwe. Trzymaj sie bobiczku. Macie wyrok sądu ale urzędnikom w to graj zrobić z Was oszołomów, co to wazne inwestycje z powodu widzimisię blokują... przykre to.

Jak juz pisałam groziło a w zasadzie grozi mi coś podobnego. 2 msc po wprowadzeniu się do domku dowiedziałam się że planowane 2 warianty s1 /gmina wydzieliła w planie korytarze, nikt sie tam nie budował/ są już nieaktualne i powstały 3 kolejne. W tym jeden przez mój dom. Teraz już tych wariantów jest 6 lub 7. Co będzie? Nie wiadomo. Pocieszam sie że zagrażający mi wariant jest podobno mało prawdopodobny .

Zwracam uwagę na fakt, ze wydzielone od lat /ośmiu/ przez gminy korytarze /ludzie informowani, nie remontowali domów , nowych pozwoleń nie wydawano itp/ nagle przestały być ok. I teraz nikt nie jest pewny dnia ani godziny. A pozwolenia na nowe domy gminy wydają....

Łatwo potem zwalać wszystko na tych, którzy bronia swych praw i nie chcą dać się po prostu ograbić w imię interesu publicznego.

Bo w praktyce zawsze drużyny wyglądają tak.

Z jednej strony boiska - minister infrastruktury, wojewoda, prezydent miasta, GDDKiA, Ci którzy chcą jeździć szybko i wygodnie czyli tzw "interes ogółu"

Z drugiej strony boiska - "jednostka" z interesem której "nie warto się liczyć", czasem ekolodzy.

Sędzia - prawo i sądy - wolne i czasami ułomne, nie zawsze obiektywne czasami, media w zależności od nastawienia do tematu pana piszącego lub pokazującego.

No i typujcie wynik meczu i drużyne która z góry jest skazana na porażkę.

Wariat postawi kupon na tych drugich chyba.

8)

:D

poznałaś przez przypadek naszą ulicę i współplemieńców, he, he :D

tylko ze nikt za bardzo sobie nie robi od lat nic a nic z wyroków, próśb, gróźb....

Wyrok sądu prawnicy zinterpretowali w ten sposób że mogą i już.

Za dwa tyg napuszczają na nas bezprawnie i na szybko ciężki sprzęt żeby nas zrównać z ziemią, bo wiedzą że wtedy wymięka rura, a że maja przyzwolenie wszytkich to teraz juz pójdzie bezprawie i gwałt.

No jak myslisz?

Komu sie mam skarżyć?

Podeśle Ci zaraz na priv, moment....

Mamy decyzję lokalizacyjną wojewody opatrzoną rygorem natychmiastowej wykonalności, która jest w obrocie prawnym - przyznaje Krzysztof Raj, dyrektor GDDKiA w Katowicach. Jest, bo nie zaskarżyli jej mieszkańcy. Sądzili, że skoro sąd uchylił decyzję urzędnika wyższej rangi, to i ta przestała obowiązywać.

cytat z prasy.

Czujecie?

Sądzili, się pomylili może(chyba) - no Ty MY TERAZ WIO!!!!!!!!!!!

Bo oni zwykłe ludzie są, a My to mamy prawników drogich co ich wykolegowali!

A My tylko sami po ludzku pisali i myśleli normalnie...............

i niby zonk z tego powodu.

Cieszą się że nie dopatrzyliśmy się kruczka prawnego

Gratulacje dla władzy naszej 8)

Dzisiaj czytałem w prasie że być może "będzie potrzebna interwencja policji jeśli mieszkańcy nie pozwolą"

Będzie potrzebna, na 100%

Będą sie palić maszyny podwykonawców, będziemy teraz wołać TV i przed kamerą drzeć się że "biją" no nie wiem co jeszcze.

Ale emocji jest na tyle, że pewnie jako 4 news w TV popatrzymy sobie.

Choć to juz było w Pyrzowicach pod lotniskiem i niczego nie dało.

Wczoraj z nimi rozmawiałem.

Od 2 lat mają w ksiegach wieczystych swoje - choć zaasfaltowane.

Pokażę Wam

http://www.tur-info.pl/p/ak_id,575,,budowa_drogi_droga_ekspresowa,pyrzowice,lotnisko_w_pyrzowicach,gddkia,marian.html

tu raz, dawał za darmo swoje, tylko chciał troszke dalej

i teraz tu-uwaga

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,72739,3745036.html

tu podobnie jak u nas jak czytam....

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,72739,3385643.html

a to jest właśnie esencja

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,72739,3385643.html

zobacz dwa obrazki i znajdź podobieństwa

:D

jak w rebusie dla dzieci - prawda?