12marek 28.11.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Witam, Przeniosłem się tutaj: http://forum.muratordom.pl/droga-ekspresowa-s-6-za-plotem-czy-jest-na-forum-prawnik,t175134.htm dzięki za porady w tym wątku Możesz napisac bobiczku jak wygląda sytuacja tych co się poddali? Jakie odszkodowania dostali? Na co starczyło? Co z Tobą? Zrozumiałem, że wywalaja Cię z części Twojej działki za co dostałeś? (dostaniesz?) 10 tys. złotych. Czyli Ty masz tam mieszkać dalej? Doszukałem sie gdzieś, że od ekspresówki do zabudowań musi byc min. 20 m. w zabudowanym i 30 po za terenem zabudowanym. Czyli mnie nawet nie będą musieli wywłaszczać. Co do stanu formalnego S-6: Lokalna prasa wczoraj napisała: "17 listopada Komisja Oceny Inwestycji GDDKiA w Warszawie zdecydowała ostatecznie o przebiegu drogi ekspresowej nr 6 Goleniów - Gdańsk". "600 mln. zł. oszczedności !" "przebieg nie koliduje z obszarami Natura 2000!" "jedna z fundamentalnych podwalin w historii miasta"- to mówi poseł Co prawda, będzie o 7 km dłuższa niż dotychczasowa i do wyburzenia 32 budynki ale to pikuś! W grudniu GDDKiA wystąpi o decyzje środowiskowe ma je dostać w kwietniu 2010r. Budowa ma ruszyc z początkiem 2013 r. Taki jest stan prawny na chwilę obecną. Czekam na wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 29.11.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Coś cisza zapadła.....bobiczku u Ciebie tez tak sie zaczynało?http://informacje.kolobrzeg.pl/?p=867 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 30.11.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Masakra !!!!! Normalnie masakra , nie mam złudzeń co do tego w jakim kraju mieszkamy. Zwykły obywatel jest jedynie kurą w chowie klatkowym , masz składać jajka, a jak nie to na rosół. Nie ma prawa , jest tylko PIENIĄDZ i WŁADZA. Dlatego należy IM się odpłacać tak samo, nie płacić podatków, rodzić dzieci poza szpitalami , uświadamiać innych, szukać kruczków, omijać przepisy, nie płącić ZUSu , żyć w szarej strefie, zbierać sojuszników. Uważam , że jest już znacząca grupa ludzi w tym kraju , która widzi o co tutaj chodzi. Będzie nas więcej i w końcu ten system zawali się . Jednak komuna zamieniła się w drugą lepiej zamaskowaną, ale i ta padnie. Pomóżmy jej w TYM. Albo My ten system wyj!#!@ w kosmos, albo SYSTEM wyj@!#$@ NAS. Bobiczku przyjmij moje wyrazy głębokiego współczucia. Nie ma co liczyć na sprawiedliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 01.12.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 bobiczku jestes tam?Co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 01.12.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Jak napisałam już na wątku Yreqa naajlepiej się zebrać i powalczyć o godne odszkodowania - RAZEM - każdy z osobna ze swoim problemem nie jest w stanie nic zrobić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 02.12.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 To jakis koszmar!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 02.12.2009 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 bobiczku jestes tam? Co u Ciebie? Przepraszam że długo nie odzywałem się, ale chyba juz nie ma za bardzo o czym. Decyzje i działania podjęte przez GDDKiA są tak przejżyste że powoli pozbywam sie złudzeń. Pogoda sprzyja więc prace idą pełna parą. I to właśnie u nas, żeby rozjechać i zatkać w końcu gęby. Zapisy i wprowadzone zakazy nijak się mają do wykonywanych prac. Byłem w poniedziałek u pani mecenas - niestety nie powiało optymizmem. Wręcz pogorszyła moje samopoczucie. I to za jedyne kilka "setek" Ale ona jest uczciwą realistką i w duchu wiem że to co powiedziała sprawdzi się za chwilkę. Mam kilka porad, ale wolałbym Marek jednak prywatnie, bo są takie troszkę wiesz - mało chyba publiczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 12.12.2009 04:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Dla wszystkich którzy mają ochotę wesprzeć - bądź potrafią zrozumieć mój problem.Jest takie forum - gdzie bez zrozumienia buduje się.Dla dobra "ogólnie pojętego interesu publicznego"I ja w związku z tym - mam prośbę.Do wszystkich którzy pobrali kredyty i budują - różnymi systemami.Spróbujcie wejść na stronkę Skyscraper i podpowiedzieć tym wszystkim mądralom - Wasz dzisiejszy punkt widzenia.Ja niestety - zostałem "zbanowany" za treści mało popularne wśród tych - których problem nie dotyczy.Marzy mi się - że spróbujecie większą grupką podyskutować w temacie prostym, pod tytułem - "wziąłem kredyt, zbudowałem z trudem dom - zgodnie z ustawą mam zamknąć ryja i pogodzić się z całą Polską"Będę wdzięczny - jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 12.12.2009 04:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Ta stronka Scycraper - w temacie - jest do otwarcia na 4 stronie dyskusji. Ja nie mogę podesłać linka - jako wróg tej właśnie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 12.12.2009 04:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 tu Bobiczku też można poczytać i pooglądać Skyscraper to jest ten link - który niestety mnie się już nie otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 12.12.2009 05:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Ja mam taki mądry - niestety - komunikat You have been banned for the following reason: czas na naukę Date the ban will be lifted: January 26th, 2010, 03:00 PM he,he, bardzo śmieszne......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 12.12.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 To forum Skyscraper jest forum drogowców - decydentów z gdak , projektantów - zwykły szarak nie ma tam racji bytu - chyba,że klaska uszami i wszystko bierze na tak ... ale zawsze można stworzyć kontrforum w stosunku do tego pierwszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 12.12.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 To forum Skyscraper jest forum drogowców - decydentów z gdak , projektantów - zwykły szarak nie ma tam racji bytu - chyba,że klaska uszami i wszystko bierze na tak ... ale zawsze można stworzyć kontrforum w stosunku do tego pierwszego Myślę, że trochę przesadzasz. Znam tamto forum. Poza tym - to nie budowlańcy czy projektanci odpowiadają za lokalizacje drogi i procedury prawne związane z jej budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 12.12.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 A ja też znam i skłonności do przesady nie mam ...owszem jest tam paru naiwnych ,którzy radosne fotki z postępów iinwestycji wrzucają jadąc sobie tu i tam i robiąc zdjęcia ,ale większość hm.....A jak myślisz skąd mają dokładne trasy i warianty przebiegu inwestycji (tylko mi nie pisz że z netu i wyłożonych koncepcji ...FAKT CI CO zatwierdzają przebieg (wcześniej przez kogoś podany ) tam chyba nie pisują ....A o tych z gdaki wiem na 100. A zresztą myśl co i jak chcesz nie myślę udowadniać kwadratury koła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula1122 14.12.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 To ja podrzucę coś z łódzkiego podwórka... http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,7357772,Wyrzucaja_ludzi_z_domow__bo_buduja_autostrade.html?utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=1078293 jak widać jak Polska długa i szeroka dzieje się tak samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 14.12.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 A ja też znam i skłonności do przesady nie mam ... owszem jest tam paru naiwnych ,którzy radosne fotki z postępów iinwestycji wrzucają jadąc sobie tu i tam i robiąc zdjęcia ,ale większość hm..... A jak myślisz skąd mają dokładne trasy i warianty przebiegu inwestycji (tylko mi nie pisz że z netu i wyłożonych koncepcji ... FAKT CI CO zatwierdzają przebieg (wcześniej przez kogoś podany ) tam chyba nie pisują .... A o tych z gdaki wiem na 100. A zresztą myśl co i jak chcesz nie myślę udowadniać kwadratury koła ... wszystko ok? bo z tego co napisałaś, to pisują tam straszni naiwniacy (idealne określenie gościa który robi zdjęcia) oraz w większości jacyś spiskowcy, którzy czychają na inwestorów budowlanych, a ich celem jest spowodowanie jak największych zniszczeń budynków w wioskach i miastach. Przebiegi tras i warianty są zwykle ogólniedostępne - głównie na stronach Gdaki, czasem też mają je w urzędach gmin i miast. A to że ktoś bez rozgłosu zmienia przebieg na inny niż planowany na długo wcześniej to na pewno sprawka forumowiczów, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 14.12.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 A u CIEBIE WSZYSTKO OK? To moje zdanie ...i nie zmienię na potrzeby Twojego zadowolenia ....A ta zaczepka z Twojej strony - to PIERDOŁY . Czytanie ze zrozumieniem się kłania .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 14.12.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Czytanie ze zrozumieniem się kłania .... właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.12.2009 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 To ja podrzucę coś z łódzkiego podwórka... http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,7357772,Wyrzucaja_ludzi_z_domow__bo_buduja_autostrade.html?utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=1078293 jak widać jak Polska długa i szeroka dzieje się tak samo... Wiemy, że możemy wystąpić na drogę sądową po ostatecznej decyzji wojewody, ale jak pozywać Ojczyznę, że oszukuje obywateli w lichwiarski sposób" - napisali do urzędników. to jest niezły cytat z tego artykułu. Dzięki - jakby co Paula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula1122 16.12.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Nie ma za co Bobiczku. Generalnie jeśli chodzi o Łódź w najbliższym czasie będzie pewnie sporo takich konfliktów... Nasze miasto ma być otoczone z 4 stron autostradami i drogami szybkiego ruchu. Na północy A2 już jest, reszta (A1, S8, S14) dopiero ma być wybudowana. A wszystko to na terenach, na których przez ostatnich kilka lat wybudowała się masa nowych domów, bo oczywiscie miasto Łódź i inne gminy ościenne nie bardzo się kwapiły, żeby zabezpieczyć tereny pod planowane drogi. Łatwiej jest oczywiście później ludzi nazwać pieniaczami i wywłaszczyć za psie pieniądze w imię szeroko pojmowanego interesu ogółu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts