fanatyk 11.02.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Nie ma z czego się śmiać, tu trzeba raczej płakać jakie g...niane społeczeństwo mamy. Dorośli ludzie nie umieją przewidywać konsekwencji swoich decyzji, lekceważą plany budowy autostrad ("kaktus mi tu wyrośnie jak oni to wybudują" itp.) a potem jest lament! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 11.02.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Taka ciekawostka - pod Bydgoszcza musza zmienic planowany slad drogi ekspresowej (mimo uzyskania DŚU - decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach) , poniewaz w miedzyczasie zgloszono obszar, przez ktory miala leciec droga do programu "Natura 2000"... Moze to jest jakas nadzieja, dla bobiczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fan.bobiczka 11.02.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Fanie, witamy na forum Trochę mniejszego kalibru...moi rodzice mają działkę 90 arów. Gmina uchwaliła plan zabudowy wg. którego droga gminnama przebiegać pomiędzy ich tarasem, a ogródkeim i żadne protesty z ich strony nie są uwzględniane. Może na ten temat się wypowiesz? Jak budowali dom to w warunkach zabudowy nie było słowa o jakiś drogach. Bobiczek, Ty to masz cierpliwość Gdzieś trzeba ją przeprowadzić przecież, widocznie to mniejsze zło. Masz prawo żądać od nich wyjaśnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fan.bobiczka 11.02.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Taka ciekawostka - pod Bydgoszcza musza zmienic planowany slad drogi ekspresowej (mimo uzyskania DŚU - decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach) , poniewaz w miedzyczasie zgloszono obszar, przez ktory miala leciec droga do programu "Natura 2000"... Moze to jest jakas nadzieja, dla bobiczka? No i co z tego?? To że obszar należy do Natura 2000 wcale nie wyklucza na nim inwestycji. W takim stopniu zaawansowania bobiczek nie ma żadnych szans, choć dalej się łudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fanatyk 11.02.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Taka ciekawostka - pod Bydgoszcza musza zmienic planowany slad drogi ekspresowej (mimo uzyskania DŚU - decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach) , poniewaz w miedzyczasie zgloszono obszar, przez ktory miala leciec droga do programu "Natura 2000"... Moze to jest jakas nadzieja, dla bobiczka? No i co z tego?? To że obszar należy do Natura 2000 wcale nie wyklucza na nim inwestycji. W takim stopniu zaawansowania bobiczek nie ma żadnych szans, choć dalej się łudzi. Dokładnie! Kolega ma niestety, stety rację. Pozostaje Ci walka o odszkodowanie i na tym powinieneś się skupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 11.02.2010 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Dokładnie! Kolega ma niestety, stety rację. Pozostaje Ci walka o odszkodowanie i na tym powinieneś się skupić. Dlatego Teco słuchaj wrażliwych ludzi i ich porad na których powinieneś się skupić. Są mądre i wyważone. No i konkretne bardzo - takie wiesz....... No i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 11.02.2010 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 No i co z tego?? To że obszar należy do Natura 2000 wcale nie wyklucza na nim inwestycji. W takim stopniu zaawansowania bobiczek nie ma żadnych szans, choć dalej się łudzi. [/u] I tu też kolejna dobra porada. Nie ma szans i nie ma żadnych złudzeń - co do intencji i potraktowania Cię w przyszłości..... Tak że weź sobie do serca - nie masz szans I nie miej złudzeń w zderzeniu z bezduszną, urzędniczo-polityczną maszyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 11.02.2010 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 A z ostatnich newsów. Pismo przyszło z zapytaniem od Głównego Inspektora Ochrony Środowiska - z zapytaniem kto pozwolił na wycinkę drzew w "naszym" terenie. Na stwierdzenie Inwestora że zrobił to zgodnie z postanowieniem, piszą że nie ma czegoś takiego jak "postanowienie" - i tak je cudzysłowiem zaznaczyli w swoim piśmie. Ciekawe jak się całość utajnionej wycinki zakończy prawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 12.02.2010 01:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Dla fana.bobiczka - przypadkowego - nie warto - ale dla fanatyka - scycrapera - który dołączył kiedyś do nas tylko po to żeby ostrzegać przed kimś kto go oszukał - myśl. Na innych forach - też. Poczułeś się oszukany - wylałeś żale tutaj na forum imiennie i z nazwą firmy w innym temacie i na innym forum.(Ty wiesz na którym-nie?) Ja wylewam te same. Firma - tak jak Twoja - nazywa się jakoś - różnica jest maleńka. Moja to Państwo - z wszystkimi przywilejami spowodowanymi ustawami i uchwałami sejmowymi - podejmowanymi bez naszej ingerencji i potrzeby. A Ty tak samo masz żal do tych którzy oszukali z fakturą VAT. Jeżeli widzisz az tak znaczne róznice - toś albo głąb, albo po prostu niereformowalny. Decyduj sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 12.02.2010 01:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 PostWysłany przez fanatyka: 03 Cze 2009 18:18 Szanowni Państwo!!!Jeśli zakupiliście materiały budowlane w firmie R-future i tak jak ja je otrzymaliście wraz z fakturą to możecie być pewni, że faktury te są LIPNE!!!! Informację taką otrzymałem w Urzędzie Skarbowym w Wołominie. Firma R-future nigdy nie była zarejestrowana, a tym bardziej nie była płatnikiem VAT. Informację taką podała mi Pani Chełmicka - pracownik US w Wołominie tel do tej Pani 022 7877582 wew. 123,170. Zgłaszajcie się z fakturami do swoich urzędów skarbowych oraz najbliższej komendy policji. UWAGA!! Ci ludzie dalej oszukują na Allegro pod nazwą użytkownika "RFUTURESLAWEK", a wcześniej "LIWAIS" Koniecznie to zgłaszajcie, gdyż inni mogą być oszukani. Pozdrawiam no i jak.widzisz teraz różnicę między nami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 12.02.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 No i co z tego?? To że obszar należy do Natura 2000 wcale nie wyklucza na nim inwestycji. W takim stopniu zaawansowania bobiczek nie ma żadnych szans, choć dalej się łudzi. [/u] I tu też kolejna dobra porada. Nie ma szans i nie ma żadnych złudzeń - co do intencji i potraktowania Cię w przyszłości..... Tak że weź sobie do serca - nie masz szans I nie miej złudzeń w zderzeniu z bezduszną, urzędniczo-polityczną maszyną Ale ty mi nie musisz tlumaczyc, ja dobrze wiem, ze "panstwo to aparat ucisku". Wkleilem to jako ciekawostke. Szczesliwi ci, ktorzy (jeszcze) nie walcza z urzedasami... A tutaj tez jest ciekawy artykul na temat podejscia urzednikow do ludzi przy planowaniu drog (notabene link znaleziony na forum opluwanego tu SSC): http://goscniedzielny.wiara.pl/index.php?grupa=6&cr=0&kolej=0&art=1264976784&dzi=1207812935&katg= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fanatyk 12.02.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Dla fana.bobiczka - przypadkowego - nie warto - ale dla fanatyka - scycrapera - który dołączył kiedyś do nas tylko po to żeby ostrzegać przed kimś kto go oszukał - myśl. Na innych forach - też. Poczułeś się oszukany - wylałeś żale tutaj na forum imiennie i z nazwą firmy w innym temacie i na innym forum.(Ty wiesz na którym-nie?) Ja wylewam te same. Firma - tak jak Twoja - nazywa się jakoś - różnica jest maleńka. Moja to Państwo - z wszystkimi przywilejami spowodowanymi ustawami i uchwałami sejmowymi - podejmowanymi bez naszej ingerencji i potrzeby. A Ty tak samo masz żal do tych którzy oszukali z fakturą VAT. Jeżeli widzisz az tak znaczne róznice - toś albo głąb, albo po prostu niereformowalny. Decyduj sam Bobiczku! Oprócz tego, że nie potrafisz sklecić zdania po Polsku to nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, ale to akurat często chodzi parami Ja nie wylewam żalów tak jak Ty, tylko ostrzegam przed nieuczciwymi sprzedawcami, a to forum odwiedzają osoby, które takie informację mogą uchronić przed oszustami. Po tym miałem kilkanaście PW na skrzynce i raczej odbierałem je pozytywnie. Ja nie bawiłem się w policję i nie biegałem po sądach tylko pojechałem do tego pana i poprosiłem o zwrot Vatu. Temat uważam za zakończony, a ostrzeżenie napisałem dla innych. Niestety z tego co napisałeś niewiele rozumiem i nie jestem w stanie do wszystkiego się ustosunkować. Jeszcze jedno używaj klawisza "edit" zasadą każdego forum jest to, że nie piszę się kilku postów po rząd. Dyskusję z Tobą uważam za zamkniętą, bo nie prowadzi ona do niczego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 12.02.2010 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 A tutaj tez jest ciekawy artykul na temat podejscia urzednikow do ludzi przy planowaniu drog (notabene link znaleziony na forum opluwanego tu SSC): http://goscniedzielny.wiara.pl/index.php?grupa=6&cr=0&kolej=0&art=1264976784&dzi=1207812935&katg= Wcale się nie zdziwiłem treścią artykułu. Potwierdza - niestety - schematy stosowane w tym Państwie względem obywatela. Dzięki za artykuł. Bobiczku! Oprócz tego, że nie potrafisz sklecić zdania po Polsku to nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, ale to akurat często chodzi parami Niestety z tego co napisałeś niewiele rozumiem i nie jestem w stanie do wszystkiego się ustosunkować. Wiem że pisanie i czytanie idzie mi słabo - ale Twoje posty i tak powodują we mnie dumę że są gorsi ode mnie. A co do stwierdzenia że niewiele zrozumiałeś z mojego pisania to mam radę zawsze czytaj wszystko od początku do końca choć wiem że uciązliwe i trudne bywa czasem. Pozdrawiam również - a jakże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 23.02.2010 00:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Sam powolutku piszę do siebie.Zauważyliście?Zostałem po latach sam - zresztą wiedziałem.Na zasadzie - byle mnie nie dotyczy..............Każdy w duszy cieszy się - hura, smutne, aby mnie nie dotyczyWalą w odległości minimum 1000m betonowymi takim dziwnym urządzeniami.Utwardzanie.Cała chałupa drży.Jak podejdą na 50m - to będzie porażkaCzekają na "niby prawne" - wymyślone zgodnie z "czymś tam"Wpłaciłem 500zł dla sądu administracyjnego - udowodnić że jestem stroną w sprawieBo na dzień dzisiejszy GINB-ud pozbawił mnie tej przyjemności i prawnej możliwości odwoławczejPS:wszelkie instytucje mające być przyjazne dla obywatela - płatne przez podatnika,powołane dla tegoż właśnie obywatela - okazały się nagle jego wrogiem.To jest niezrozumiałe i nieprzyswajalne.Ale w państwie polskim - zdarza się - wierzcie miTwierdzę że nie tylko się zdarza - ale normą jest Ustawodawca wprowadził do obrotu prawnego przepis zaaprobowany przez ogół - masz się godzić, trzymać mordę w kubeł i godzić się na to - że zostaniesz z marzeniami i kredytem hipotecznym sam sobie.Ja od lat staram się udowodnić że to niesprawiedliwe jest....Że nie wolno wprowadzać w życie komunistycznej idei - "ważna społecznie inwestycja"Strategiczne dla kraju inwestycje - mające odbyć się moim prywatnym kosztem - gdyby nie były tragiczne w okresie jej realizacji - byłyby śmieszne dla niezainteresowanych, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.02.2010 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Czytam i czekam na pomyślne - dla Ciebie - zakończenie sprawy. Innego nie przyjmuję do wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 23.02.2010 00:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Mój post z 2002 roku okazał się chyba takim postem dla tych którzy chcieli podbić swój status.No może nie, czujcie się obrażani.Powiem Wam jedną rzecz.Macie od lat - wpisami - poczucie krzywdy?Mojej?Macie czy nie?Jeżeli macie takowe - to pogadamy nad konsekwencjami dla ustawodawcy - jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 23.02.2010 00:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Czytam i czekam na pomyślne - dla Ciebie - zakończenie sprawy. Innego nie przyjmuję do wiadomości. Taaaaa Nefer - jasne Wiesz że podejście do tematu przez tych którzy mogą coś zmienić jest takie jakie jest i spowoduje porażkę moją, prawda ? Rozwój infrastruktury, Inwestycja strategiczna dla kraju. Nie wolno - i nie ma szans na przeciwstawianie się - no bo i jak skoro nikomu na tym specjalnie oprócz zainteresowanych nie zależy Oszołom jestem głupi i niewyrozumiały co to nie che jeździć wygodnie i innym nie życzy. Przy okazji zaatakują mnie jeszcze jakieś "dziwolągi forumowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 23.02.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 (edytowane) Edytowane 27 Maja 2011 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 23.02.2010 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 dla podbudowania ducha - dostaję również na priva od Scyscraperowców czasami takie - świadczące - że nie tylko zdanie forumowiczów fan.bobiczka i fanatyk jest tym ogólnie obowiązującym i przyjętym jako normalne. Pozwolę sobie za zgodą właściciela wkleić Do "Bobiczek". Obawiam sie kolego, ze znalazłeś niewłaściwe forum do wypowiadania kwestii przeciw budowie autostrady. Twoją sytuację można porównać do psa odmieńca, który wszedłszy miedzy wilki zaczyna opowiadać o wspaniałościach kuchni wegetarianskiej i przestrzega przed jedzeniem miesa, a to choćby z powodu katorgi która każde zwierze hodowlane musi przejsc, zeby czesc jego truchła moła trafic na stół. Wilki w odpowiedzi na takie herezje rozszarpią Cie, bo czują jakbyś im w twarz napluł swoimi bezecenstwami ... Autostrady muszą być, bo muszą, są najlepsze czego można chcieć. Tak, tak ty Bobiczku jeszcze nie wiesz, ale autostrada jest tez najlepszym czego ty mozesz od zycia oczekiwac. A że była cisza w twojej okolicy? Głupiś bo cisza to zguba ludzkości!! smród i hałas z autostrady są jak miód. Na drodze autostrady są lasy, żaby, mokradła?? wyciąć scierwo, rozdeptać plugastwo postEMp idzie! Czy nadal nie rozumiesz, ze wilk wyuczony w szkołach chwały inzynieryjnego przychowku drwi sobie z naturalnego porzadku swiata i ciesza go tylko beton, stal i wieczny huk pracujących maszyn?? Przeciez nie moze sam sobie zaprzeczyc ... Jakże to ... Budować autostrady trzeba i basta!! AAAAha im wiecej, szerzej tym lepiej, to wielkie przeciez szczescie Cie spotyka, ze zmienia sie twoja okolica na lepsze, bo i dzieci i ludzie starsi beda mogli zamiast wloczyc sie po nieuzytkach i tych, no plugawych lasach siedziec w domu przed telewizorem z zadka otwierajac okno. A ty Bobiczku Błotnisty jak to ktoś dla podkreslenia swojej wilczej dominacji ciebie określił popelniasz bledy w skladni, niweczysz dorobek nauki gramatyki i interpunkcji... Za mały niestety kolego jestes, zeby z TAKIMI PANY gadać. Dlatego odrzuć myslenie "inne niz wszystkich", przejedz sie do Silesia siti senter, kup sobie kolorowy szalik, obwiąż go wokół szyji i paraduj z reklamoweczką w reku, cieszac sie z rozwoju, autostrad, biurowcow, bankow, jezeli wydaje ci sie ze to nie tak, cóż, to nie jest twoj swiat, to nie jest swiat ludzi, to jest swiat kapitału, a nic nie przespiesza obrotu kapitalem wszelakim jak szeroka autostrada ... takiego pooscilem posta ale mnie wyjebali ... pozdro ... I już gościa polubiłem za takiego priva __________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.02.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Przy okazji zaatakują mnie jeszcze jakieś "dziwolągi forumowe" Przemujesz się ? Serio ? Weź to olej. To Twój dom. I musisz do końca walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts