bobiczek 14.07.2010 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 (edytowane) A od wczoraj mam jeszcze w kuchni tak. No i "użytkuję zgodnie z przeznaczeniem" - tak Jutro dostane opinię z PINB - udu. Znalazłem również w zadaniach Urzędu Wojewódzkiego - Wydział Infrastruktury - taki wpis: "Współdziałanie z organami nadzoru budowlanego, w tym z Głównym, Wojewódzkim i Powiatowymi Inspektorami Nadzoru Budowlanego[, a także ze Śląskim Konserwatorem Zabytków. Zobaczymy co odpowiedzą - i czy odpowiedzą - na fachowy protokół Pani Inspektor Edytowane 25 Stycznia 2011 przez bobiczek wklejanie JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 16.07.2010 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 i dylemat ten sam od lat - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 24.07.2010 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 (edytowane) Pozwolę edytować moje stare posty i powklejać do niektórych opisywanych przez lata faktach - zdjęcia dokumentów o których tam wspominam Pozdrowienia dla wszystkich obiecywałem w lipcu a robię w styczniu 2011 - Edytowane 26 Stycznia 2011 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 25.07.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Zajrzałem tu dopiero teraz, a to co przeczytałem napełniło mnie przerażeniem. Państwo polskie jest przykładem tworu, który funkcjonowanie swoje opiera na regułach znanych w republikach bananowych. Współczuję Ci bobiczek serdecznie. Mam nadzieję, że jednak zwyciężysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 26.07.2010 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 (edytowane) Chyba ominąłem - ale tego jest na tyle dużo że się przydarzy. Kolejny news.......... http://bytom.naszemiasto.pl/artykul/503262,buduja-po-wyroku,id,t.html umknął mi , bo tak naprawę to wiecie sami co z nich wynika.............zasrane reklamami, pocięte, mało kogo interesujące...................................... - Edytowane 25 Stycznia 2011 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 26.07.2010 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 (edytowane) A to mnie spotka zaraz.tu jet materiał filmowy http://www.tvnwarszawa.pl/28415,1664978,0,1,dzialka_pod_obwodnice_przejeta_na_ostro,wiadomosc.html a tutaj objaśnienie zainteresowanego - Originally Posted by bruno2003 View PostJako wspolwlasciciel tej nieruchomosci chcialbym Panstwu udostepnic fakty a nie opinie na temat postepowania wlascicieli. Otrzymalismy dwie oferty wykupu naszej wlasnosci przez GDDKiA. Zamieszczam kopie lepszej i ostatniej z nich na sume 880620,00zl datowanej na koniec lipca 2007.Nigdy nie widzialem proponowanego, liczonego w milionach zlotych odszkodowania, o ktorym mowiono w reportarzu TVN.Wojewoda Mazowiecki, w grudniu 2008, rozpoczal postepowanie wywlaszczeniowe w stosunku do nieruchomosci przy ulicy Zloty Rog 5. Postepowanie nie zostalo zakonczone do chwili obecnej. W zwiazku z tym Skarb Panstwa nie nabyl praw wlasnosci do tej nieruchomosci, my nadal jestesmy wlascicielami tej nieruchomosci.Dlatego akcja z 14 lipca 2010 powinna byc uwazana jako akt bezprawia w kraju, ktory usiluje nie kopiowac aktow przemocy majacych miejsce w latach 1945 - 1989.Nie zamierzam podejmowac zadnej zbednej polemiki na ten temat i nie bede odpowiadal ani komentowal dalszych postow na ten temat.Z powazaniem Ferdynand P Dabkowsk jest widoczna propozycja GDDKiA - podeślę niedowiarkom linka - jakby co.To jest odpowiedź zainteresowanego, poparta skanem dokumentu - (nie potrafię wkleić ale zapodać linka potrafię) na filmik i zarzutyJa go rozumiem - niektórym będzie trudniej Edytowane 25 Stycznia 2011 przez bobiczek wklejeanie linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 31.07.2010 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 (edytowane) A to materiał obok u sąsiadów. I jak zwykle "słuszne" komentarze internetowe do lewackiego tłumaczenia wokół o populistycznej nazwie "dobro ogółu" http://www.tvn24.pl/-1,1667307,0,1,autostrada-z-lokatorami,wiadomosc.html Edytowane 26 Stycznia 2011 przez bobiczek wklejony link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 03.08.2010 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) Kiedyś w rozmowie kuluarowej powiedział mi prawie wprost - spier...aj..... Że niby on taki ważny a ja to se mogę. Minęło kilka lat - i się mogę zamienić zwrotem - Czas był na niego najwyższy http://blip.tv/file/3968607 Inna sprawa że zaraz nazajutrz lekko się wszystko pozmieniało. Jak się ma pieniądze i mocnych przyjaciół wśród ministrów, to wygląda to w następstwie tak jak w opisie pod materiałem, hm...... - Edytowane 7 Sierpnia 2010 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 16.08.2010 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Po 49 dniach zagęszczania non-stop 3 maszynami, samochodami dowożącymi kruszywo, koparkami , armią ludzi, badań zrobionych kosztownych, ponownego ubijania - bo nie odebranego w terminie i nie spełniającego norm - nadszedł czas na zmiany. Zmiany wyglądają tak - To co ubijali , wibrowali, nawozili - dzisiaj wybierają i wywożą - 200 metrowy odcinek wykonawcy różni próbują opanować od 9 czerwca. Jest 17 sierpnia i daaaaaaaaaaleka droga do zakończenia praca na tym maleńkim odcinku. Nawet nie podejmuję próby rozważań o kosztach.............. Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 16.08.2010 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Dodatkowy smaczek - wydana decyzja wojewody o zajęciu terenu - tym drapieżnym - natychmiastowym - odwołanie skuteczne w terminie - odpowiedź jest taka jak na zdjęciu. A za 4 tygodnie ponownie ogłoszenie wojewody w lokalnej prasie o natychmiastowym zajęciu działki. Pomimo że Wojewoda został przez ministra powiadomiony, co widać na samym dole w dokumencie, dalej wydaje decyzje sprzeczne Dokument sygnowany podpisem dyrektora GDDKiA - który uciekł na urlop - bo odwołany w związku z zarzutami prokuratury - ale podpisany pod wnioskiem jako pełniący obowiązki..........choć od 3 tygodni tych obowiązków nie pełni. Wnioski jak zawsze wyciągajcie sami......... - Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 20.08.2010 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Pamiętacie!? Może? To co przez 50 dni ubijali non- stop tak..... dzisiaj wybierają i robią 3 tydzień tak....... Ciekawe ile kosztowało i kto płaci........ - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 21.08.2010 01:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Zajrzałem tu dopiero teraz, a to co przeczytałem napełniło mnie przerażeniem. Państwo polskie jest przykładem tworu, który funkcjonowanie swoje opiera na regułach znanych w republikach bananowych. Współczuję Ci bobiczek serdecznie. Mam nadzieję, że jednak zwyciężysz. Tu się zgodzę , Polska jest republiką bananową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.08.2010 01:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 (edytowane) Tu się zgodzę , Polska jest republiką bananową . jety, jety, wpadłaś z grzecznśoci. Ale wiesz co, no................. - Znasz, wiesz, oceniasz od dawna. A ja prawa do oceny nie mam - tylko mam prawo się borykać - z problemem.......- Edytowane 21 Sierpnia 2010 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 24.08.2010 00:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Wpada dzisiaj zaprzyjaźniona prasa regionalna. Zdjęcia robi, fajnie jest. Podjeżdża samochód służbowy. "Kierownik budowy" I zagaduje żeby "spierdalać" Bo nie fajnie gadamy, niefajnie się zachowujemy, fotografujemy..... Pomimo moich argumentów że od mojej posesji nie ma specjalnie znaków zakazu - nieugięty jest Argumentuje - "ja na Pana poseję nie wchodzę" Ale i tak obecny dziennikarz obiecał sprawdzić dlaczego szukają ogłoszeniem z 14.08 i 17.08 fachowców, inżynierów.......... Albo starzy uciekli albo przy przetargu ich nie było. No i ta pieprzona droga dziura.............. dziwna , nieuzasadniona,wykopana A płacić trzeba - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 24.08.2010 02:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) - To nie tak Bobiczku, że wpadłam tu z grzeczności. Ta sprawa i twoja walka o dom przywołuje niezbyt miłe chwile......no, podobne . Potem przyszli robotnicy i wycinali drzewa - chyba to sprawiło, że zawsze jestem po stronie Zielonych . A żeby było śmieszniej i hardkorowo to teraz tą szosą nikt nie jeżdzi - jest wyłączona dla ruchu kołowego . Było, minęło. - Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 24.08.2010 03:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Kiedyś w rozmowie kuluarowej powiedział mi prawie wprost - spier...aj..... Że niby on taki ważny a ja to se mogę. Minęło kilka lat - i się mogę zamienić zwrotem - Czas był na niego najwyższy http://blip.tv/file/3968607 Inna sprawa że zaraz nazajutrz lekko się wszystko pozmieniało. Jak się ma pieniądze i mocnych przyjaciół wśród ministrów, to wygląda to w następstwie tak jak w opisie pod materiałem, hm...... - - Aaaaa....to słynne przestępstwa tzw białych kołnierzyków - wszystko w granicach prawa- przechodzłą miliony z ręki do ręki - a jak zjesz w Polsce suchą bułkę w supermarkecie to cię zapuszkują - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 24.08.2010 03:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) Wpada dzisiaj zaprzyjaźniona prasa regionalna. Zdjęcia robi, fajnie jest. Podjeżdża samochód służbowy. "Kierownik budowy" I zagaduje żeby "spierdalać" Bo nie fajnie gadamy, niefajnie się zachowujemy, fotografujemy..... Pomimo moich argumentów że od mojej posesji nie ma specjalnie znaków zakazu - nieugięty jest Argumentuje - "ja na Pana poseję nie wchodzę" Ale i tak obecny dziennikarz obiecał sprawdzić dlaczego szukają ogłoszeniem z 14.08 i 17.08 fachowców, inżynierów.......... Albo starzy uciekli albo przy przetargu ich nie było. No i ta pieprzona droga dziura.............. dziwna , nieuzasadniona,wykopana A płacić trzeba - - Umówmy się. Jak znam życie w Polsce to oni ci grzebią tuż za płotem z czystej , nieukrywanej złośliwości . Co im szkodzi . Przecież za to nie płacą - podatnik płaci . - Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 25.08.2010 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 - Czekam na wiadomości - jakiekolwiek by one nie były ..................... - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 27.08.2010 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 - Czekam na wiadomości - jakiekolwiek by one nie były ..................... - najnowsze są takie - http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8300545,Autostrada_budowana_na_piasku.html?obxx=8300545&order=najnowsze&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 28.08.2010 03:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 (edytowane) -. Chyba zacznę pisać kryminały . Ale to wpadły jakieś płotki ........tam pewnie dzieją się znacznie lepsze przekręty. . Czytałam coś, że przy budowie A4 ludzie ruszyli trochę samorządy . Moje lokalne rozgłośnie nadają, że jak nie masz podpisanego z nimi aktu notarialnego i to w punktach to oszukają bez żadnych skrupułów . Ktoś sugerował pozew zbiorowy . - - - Edytowane 28 Sierpnia 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts