Marek13 27.09.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Pyły z Twojego zdjęcia są chyba opisywane w dzisiejszej prasie http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/454273,policja_zapowiada_beda_ekspertyzy_podbudowy_drog_wezla_sosnica.html Pyły te winny być wcześniej odpowiednio przygotowane, a nie były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.10.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Kto handluje, ten żyje U nas tez. http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8483624,Z_budowy_drogi_wojewodzkiej_zniknelo_200_ton_kruszywa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 09.10.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 matko, to się w głowie nie mieści.......................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 13.10.2010 01:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 (edytowane) Nie warto się już rozpisywać.Będzie krótko, bo późno. Na moje pisanie do GDDKiA i RDOŚ Katowice: Witam!Droga Pani Naczelnik.W związku z pracami prowadzonymi na odcinku budowanej autostrady A1 odwęzła Maciejów - do węzła Piekary Śląskie Śląskie - w obrębie miasta Bytom -pragnę przypomnieć że od dnia dzisiejszego - zgodnie z decyzjąśrodowiskową opracowaną na potrzeby wydania pozwolenia na budowę dlatej właśnie inwestycji - wszelkie prace związane z użyciem sprzętu ciężkiego powinny być zakończone.Wyrażam nadzieję że inwestor oraz wykonawca - mają świadomość skutkówprawnych nie podporządkowania się wydanej przez RDOŚ decyzji.Ingerowanie w obszar objęty unijną dyrektywą Natura 2000 w sposóbinwazyjny i niezgodny z prawem - może spowodować wymierne dla inwestoraoraz wykonawcy konsekwencje.Dlatego zwracam się tą drogą do RDOŚ/o Katowice o zapewnienie dbałościrealizowania wydanych decyzji związanych z budową autostrady na w/w odcinku.Proszę o poinformowanie mnie o podjętych czynnościach.Z poważaniem...............the end Odpowiedź dostałem jedynie z GDDKiABrzmiała tak: W odpowiedzi na maila z dnia 16.09.2010 r. w sprawie zakazu prowadzenia prac budowlanych na obszarze Natura 2000, Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Katowicach informuje, że uszczegółowieniem cytowanej przez Pana Decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizacje przedsięwzięcia, jest postanowienie Regionalnego Dyrektora Ochrony Środowiska w Katowicach nr RDOŚ-24-WOOŚ/66131/6b/09/jb z 10 kwietnia 2009 r. uzgadniające realizację odcinka autostrady A-1 Piekary Śląskie- Maciejów (bez węzła) km 490+427-210+530=510+502,95, w którym określone zostały warunki prowadzenia prac budowlanych. Jednocześnie mając na uwadze wypełnienie w/w postanowienia GDDKiA O/K-ce uzyskała zgodę RDOŚ w Katowicach na prowadzenie określonych prac budowlanychpo 15 września 2010 r. Tomasz GDDKiA Oddział w KatowicachWydział Ochrony Środowiskatel. ........ble A i tak GDDKiA okazała się lepsza w odpowiedzi jakiejkolwiek niż DROŚBo niekoniecznie musiała - ale chciała się wypwiedzieć w temacie kompetencji powyższejPani Dyrektor Dyrekcji Regionalnej Ochrony Środowiska - podpisana pod dokumentem zezwalającym na budowę A1 na moim terenie - powinna mieć lęki o wiele większe niż odpowiedzialny piszący z GDDKiA/o Katowice Edytowane 13 Października 2010 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 13.10.2010 01:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 (edytowane) Wiedziałem z góry - innego nie oczekiwałem. Ale mam fotki dokumentu pod nazwą "Decyzja Środowiskowa - potrzebna do wydanego pozwolenia na budowę A1 No i mam pewność, że powoływanie się w odpowiedzi na mojego maila postanowieniem z 10.04.2009 nr RDOŚ - 24 - WOOŚ/66131/6b/09/jb - jest całkowicie nietrafna co do mojego zapytania. Ocena oddziaływania na BATRACHOFAUNĘ - nie dotyczy w najmniejszym stopniu mojego zapytania. Obszar Natura 2000 został utworzony przez unijne przepisy dla siedliska i hibernakulum największej w Europie populacji nietoperzy. Postanowienie z 10.04.2009 na które powołuje się GDDKiA i RDOŚ w odpowiedzi na moje zapytanie - proponuję dokładniej sprawdzić szczególnie w omawianym dokumencie na stronie : str 2 - pkt 8 i pkt 11 str 16 str 31 (jeśli ktoś ma ochotę i ciekawość - podeślę dla niedowiarka w/w postanowienie wydane Zgodnie z postanowieniem nr RDOŚ-24-WOOŚ/66131/6b/09/jb z dnia 10 kwietnia 2009 oraz Decyzją Wojewody Śląskiego nr ŚR/III/66130/77/07 z dnia 12 lutego 2008r prace budowlane na obszarze chronionym Natura 2000 - Podziemia Tarnogórsko - Bytomskie- obszar nr PLH 240003 nie mogą być prowadzone w okresie od połowy września do połowy kwietnia. Zgodnie z ta decyzją nakazuje się wykonawcy prowadzenie robót zgodnie z decyzją środowiskową oraz postanowieniem dyrektora RDOŚ. W związku z powyższym zgoda na prowadzenie robót budowlanych na obszarze objętym unijną dyrektywą Natura 2000 - w terminie od połowy września do połowy października jest nielegalna. Wymagało by t zmiany decyzji środowiskowej - ponownego uzgodnienia projektu przez RDOŚ, oraz wydania zamiennego pozwolenia na budowę W tym wypadku nie ma innej dopuszczonej prawem drogi działania . Postępowanie inne niż to nakazowe - łamie prawnie ustawę i decyzję RDOŚ - "o udostępnianiu informacji o środowisku i jego ochronie, udziale społeczeństwa w ochronie środowiska oraz o ocenach oddziaływania na środowisko " - Dziennik Ustaw Nr 199 poz 1227 Nie dostałem odpowiedzi na te zarzuty. Sprawdziłem sposoby kontaktu z organami nadzorującymi w Brukseli Miałem okazję - byłem w Londynie i podzwoniłem sobie bezpłatnym numerem. Wielkie oczy zrobił przedstawiciel w Brukseli - wezwał do słuchawki Pana Ogińskiego - reprezentującego Polskę - odpowiedzialnego za naruszanie obszarów objetych dyrektywą. Zobaczymy co wyniknie z maili, telefonicznych dysput i listownych korespondencji. Odpisał mi na maila i podniósł w nim naszą rozmowę telefoniczną. Prócz odpowiedzialnego na szczeblu unijnym - na razie nie odzywa się do mnie nikt konkretnie PS: a najlepsze zostawiam na koniec. Miałem okazję - wracając z Petersburga samolotem poznać sąsiada - w fotelu obok. Okazał się Szkotem, nadzorującym z ramienia UE w Brukseli - wydawanie funduszy związanych z infrastrukturą drogową i kolejową w Polsce........ Ogromne gały wybałuszał słuchając mojej opowieści - a trwała długo....... Wymieniliśmy się wizytówkami - piszemy - mamy kilka konkluzji wspólnych....... Czekam - 19.10.2010 spotykam się u Wojewody Śląskiego na rozprawie administracyjnej - dotyczącej wywłaszczenia z nadanym prawnie "rygorem" Ciekawe.............. Będzie ciekawe................... Pozdrawiam śledzących PS: a niedługo kolejne (które to już) wybory, nie? - Edytowane 21 Stycznia 2011 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 17.10.2010 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Dostałem kilka ciekawych poleconych i jeden zwykły - jak nigdy - z GDDKiA Muszę zeskanowac i pokazać. Jutro się sprężę. Kolejne absurdy na odcinku kontaktowania się władzy wewnetrzną pocztą i traktowaniem obowiązujących ustaw, uchwał i przepisów prawa - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 20.10.2010 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 (edytowane) Masa korespondencji ostatnio - z PIN-budu, od GINB, z Brukseli... Rozprawa Administracyjna wczorajsza u Wojewody była jakaś tak dziwnie przygotowana................protokół mam, wniosłem zastrzeżenia i teraz czekam. Pismo oficjalne które dostałem od Pani Dyrektor z DROŚ-u.... na moje zarzuty w odpowiedzi śmieszne i absolutnie niekompetentne - nawet stwierdzę że próbujące mnie lekko oszukać - K.A.S A. śpiewa w tej piosence - bo ona w dobrej formie od kilku lat - no bo ona wciąż piękniejsza - wpatrzony jestem w Ciebie od tylu lat..... No to prawie tak jak ja w moją - Czasami na zdjęciu ma jakiś urok t budowanie pod oknami http://x.garnek.pl/ga9844/7c496e16fa6a2a11611066a3/nocne_budowanie_na_a1_cd.jpg http://x.garnek.pl/ga3852/496b80aac6f34a11611075a3/nocne_budowanie_na_a1.jpg Niestety tylko nocą, bo dzień następuje i widać już tylko brzydkich chłopaków http://x.garnek.pl/ga9978/ab6893550e774a11611268a3/11611268.jpg Edytowane 23 Października 2010 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 26.10.2010 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 (edytowane) Kto potrafi znaleźć oficjalnie w internecie - postanowienia RDOŚ w Katowicach - nr RDOŚ-24-WOOŚ/66131/6b/09/jb z 10.04.2009 Kto znajdzie dokument - ma u mnie czekoladę 300g Milka z wafelkiem. Zapraszam do szukania. Ja mam - w formie JPG - zrobionego okazjonalnie. Nie potrafię jednak znaleźć na żadnej stronie internetowej Nagroda czeka. Ja wkleję to które mam u siebie. Wydana 12.02.2008r "Decyzja o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia" w sprawie wydania decyzji zgody na realizację budowy A1. Oraz z 10.04.2009 wydane "Postanowienie w związku z ponownym postępowaniem w sprawie oceny oddziaływania na środowisko" dla tej samej A1 u mnie. Wydane ponownie w związku z obowiązkiem wobec prawa Unijnego. Wydane obydwa dokumenty przez RDOŚ ( Regionalna Dyrekcja Ochrony Środowiska) - oddział w Katowicach strona 1, 2 i 3 - wystarczy http://x.garnek.pl/ga4153/2e9c97c73edeca11753571a3/rdos_1.jpg http://x.garnek.pl/ga2084/7c1f1f277f266a11753602a3/11753602.jpg http://x.garnek.pl/ga9045/5fc793e06cdc8a11753587a3/11753587.jpg to dokument - a to realizacja odnośnie na żółto podkreśleń..... strona 2 pkt 3 - potok Rokitnicki nie istnieje praktycznie - na terenie specjalnej ochrony objętej programem Natura 2000......... http://x.garnek.pl/ga2982/b37b7e8c86d70a11611232a3/11611232.jpg strona 2 pkt 8 - wycinka drzew ( nie leżących w pasie autostrady ) w okresie lęgowym ptaków i wegetacji drzew - maj 2010 przed http://x.garnek.pl/ga2903/6dd2d865bcab4a11753833a3/11753833.jpg po http://x.garnek.pl/ga1093/0ce59ce1dc17ba11753855a3/11753855.jpg http://x.garnek.pl/ga8925/40e43fa89eddda11753832a3/11753832.jpg strona 3 pkt 11 - wszelkie prace w terenie zabudowy prowadzić do godziny 22.00 http://x.garnek.pl/ga3852/496b80aac6f34a11611075a3/nocne_budowanie_na_a1.jpg strona 3 pkt 12 - obowiązek prowadzenia prac do połowy września - 28.10.2010 http://x.garnek.pl/ga131/939f744b1f431a11743865a3/11743865.jpg http://x.garnek.pl/ga5062/0fd648baf54e2a11743876a3/28_10_2010_1.jpg A w następnym poście pokażę Wam jak po miesiącu oczekiwania odpowiedział mi RDOŚ na moje zarzuty i wątpliwości.... - Edytowane 2 Listopada 2010 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 04.11.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 (edytowane) Bobiczku chylę czoło - cóż innego mogę dodać, bo wiem że nie chciałeś być takim bohaterem - jak będziesz się wybierał do Warszawy daj znać, bo moja wiocha jest niedaleko, zapraszam. Poznasz moją gwiazdę (ze zdjęć na gębach zwierzaków ) Jedyny temat na forum przeczytany przeze mnie od dechy do dechy, a dla Ciebie tęcza, za tymi dużymi drzewami (czyli niedaleko domu) jeżdżą sobie pociągi ale ja lubię takie klimaty. [/url]http://images37.fotosik.pl/338/5edd07347ed6dca8med.jpg Edytowane 4 Listopada 2010 przez Zazdrośnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 06.11.2010 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Ech, Bobiczek, przyjacielu, trzymam z tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 07.11.2010 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Zazdrośnica dzięki za piękne zdjęcie - PezEt za "trzymanie" W sobotę (wczoraj) polazłem za płot pogadać z ludźmi. Młody napakowany - zaczął się fukać. Mówi do mnie tak - "Rozbieramy ten płot w poniedziałek" Bo szef im obiecał że tak będzie. Bo my Panie "3 miesiące już czekamy i stoimy z robotą - a Pan wziął pieniądze i sie jeszcze stawia" - Poopowiadałem im troszkę prawdy, pomarkotnieli, umówiliśmy się że jak w tym tygodniu żadnego płotu nie rozbiorą - to prawdomówny okażę sie ja a nie ich szef. Taki mamy układ - A za 2 godziny podjechały Panie - niezapowiedziane. Panie rzeczoznawcy od oceniania szkód. Znalazły na zewnątrz więcej niż ja Fajnie że przyjechały. I dziwia sie wszyscy i dziwią i twierdzą że to niemożliwe i mierzą taśmą mierniczą i kręcą głowami.......... Kręcą podobnie jak ja - tylko dlaczego tak późno? Uczciwie to byłoby gdyby podjechał projektant odcinka. I wypowiedział się - co do zasadności i opinii w swoim przygotowanym za cięzkie pieniądze projekcie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 10.11.2010 00:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 (edytowane) To ja.Generalnie - od lat 9 - chyba mam dość.Dość mam dowodów powodujących w imieniu zmienionych w międzyczasie wojewodów politycznych z linii, ministrów infrastruktury podobnych, dyrektorów GDDKiA z zarzutami korupcyjnymi.....Dość mam w archiwum od lat 10-ciu dokumentów potwierdzających słuszność moich roszczeń.I chyba już dość czekania na jakiekolwiek gesty dobrej woli.Pora składać wniosek do sądu, pewnie argumentacja będzie niepodważalna.....Skoro mam w kartonie 3 wyroki korzystne - pewnie poradzę sobie i teraz , prawda?Obiecuję Wam jedną - jedyną ważną dla mnie sprawę. Jeżeli się uda jak do tej pory - nagłośnię.Idiota z wykopu pod ogrodzeniem - chce się ze mną bić, argumentując "Wziąłeś pieniądze, jesteś pieniacz, w poniedziałek rozbieramy Twoje ogrodzenie"Bo mu szef tak powiedział.Tłumaczyłem - umówiliśmy się że jak nie rozbiorą w ciągu tygodnia - to ja jestem bardziej wiarygodny niż "szef" i moje prawdy przekazane okażą się "prawdziwsze" Dojrzałem chyba by ogólnie pojęty kraj - niech obejrzy i oceni - mój karton z materiałami, nasze forumowe wpisy z datami i moje próby zrozumienia tego państwa - z jego zapisanymi konstytucyjnymi obowiązkami - względem swojego obywatela.Pora wykorzystać konkretniej 10 lat swojego życia - z niemałym zaangażowaniem w prawdę i sprawiedliwość.Wszystkim Wam - wspierającym kiedyś i dzisiaj - mającym podświadomie w duszy pewność dziejącej się krzywdy - dziękuję i pozdrawiam.Resztę załatwiam od dzisiaj poza forum.]Z prostego względu - bo muszę niestety rozwiązywać problemy - od lat - samTylko i wyłącznie z racji zaangażowania i konkretnie zrealizowanego mojego zadania w temacie.Jakiekolwiek zapadną decyzje - jakiekolwiek uzgodnienia - jeśli znajdę czas, możliwość - powiadomię wiarygodnie Edytowane 10 Listopada 2010 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nalepiok 10.11.2010 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Ehh, nie poddawaj się. trzymam kciuki. Głupie prawo, ale prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 10.11.2010 00:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 (edytowane) Zaczynam inaczej i po swojemu.oby efektywnie.....Za wszystkie rady dziękuję - pora się wyciszać................Przynajmniej na razie..................Szpiegów masa, będę mniej jednak aktywny - choćby dla siebie Edytowane 10 Listopada 2010 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 10.11.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Każdy nowy "garnitur" tworzy własne prawo, czy to na poziomie państwowym czy też samorządowym ale weszła ustawa, gdzie każdy urzędnik odpowiada imiennie i to bardzo surowo. Bobiczku po kolei pojedynczo ich pozywaj niech bekają za złe decyzje i to słono. Ale jak już zechcesz to rzucić bo Ci tyle kasy oddadzą to u mnie fajnej ziemi w bród, coś znajdziemy pamiętaj, a przed walką odpocznij wyjedź w góry nad morze zależy co lubisz. Pozdrawia cała moja rodzinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 12.11.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Zawsze byłam "za" budowaniem dróg i rozwojem naszego kraju. Zawsze też uważałam, że ludzie, którzy sprzedali swoje działki i domy pod autostrady to tak jakby 6-tke w totka trafili. Bo przecież mówi się wszędzie głośno o wielomilionowych odszkodowaniach. Tych godziwych rekompensatach. Do tej pory nie rozumiałam ludzi takich jak ty, walczących jednostek, które nie chcą opuścić swojego domu, bo nie. Zawsze przedstawia się ich w takim właśnie negatywnym świetle jako hamujących postęp dziwaków. I przyznaję, że do tej pory miałam to samo zdanie. Przeczytałam całość tego forum, od deski do deski. I jestem w szoku, jak to możliwe, że w demokratycznym Państwie decyzje sądu podważane są przez byle wykonawcę. Jestem w szoku jak traktuje się obywatela. I zdanie zmieniam Biboczku, o tobie i tobie podobnych. Nim wystawi się opinie powinno się temat zgłębić. Mam nadzieję, że wygrasz tę walkę. Daj znać o wynikach. I próbuj koniecznie do instytucji Unii Europejskiej - szczególnie zaś do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu. Pozdraiwam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 13.11.2010 01:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 bo wiecie moi drodzy - każdy , no.....może nie każdy, ale jednak większość chciałaby aby było jednak tak.... z 13 października http://www.dziennikzachodni.pl/aktualnosci/319665,autostrada-a1-w-bytomiu-nie-peknie,id,t.html niestety - 12 listopada okazuje się - że chyba jest u mnie jednak tak....... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8654497,Biegli__A1_niezgodna_z_projektem__Drogowcy__jest_dobrze.html ja wierzę jednak prokuraturze. Chyba w poniedziałek zadzwonię i dostarczę kilka materiałów prywatnych, co? Jak myślicie ? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 13.11.2010 01:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Zawsze byłam "za" budowaniem dróg i rozwojem naszego kraju. Zawsze też uważałam, że ludzie, którzy sprzedali swoje działki i domy pod autostrady to tak jakby 6-tke w totka trafili. Bo przecież mówi się wszędzie głośno o wielomilionowych odszkodowaniach. Tych godziwych rekompensatach. Do tej pory nie rozumiałam ludzi takich jak ty, walczących jednostek, które nie chcą opuścić swojego domu, bo nie. Zawsze przedstawia się ich w takim właśnie negatywnym świetle jako hamujących postęp dziwaków. I przyznaję, że do tej pory miałam to samo zdanie. Przeczytałam całość tego forum, od deski do deski. I jestem w szoku, jak to możliwe, że w demokratycznym Państwie decyzje sądu podważane są przez byle wykonawcę. Jestem w szoku jak traktuje się obywatela. I zdanie zmieniam Bobiczku, o tobie i tobie podobnych. Nim wystawi się opinie powinno się temat zgłębić. Mam nadzieję, że wygrasz tę walkę. Monika ano Moniczko - to czasami są takie same marzenia. Twój Alabaster (piękna dachówka) wyrastał w takich samych bólach jak moja Malina Ty miałaś pewność podobną do mojej - że poświęcasz siły, energię, zdrowie, czas, pieniądze...... Moje okazało się - podobno - (urzędniczo kolesiowską decyzją) - nic nie warte. Tyle tylko że ja (przypuszczam że TY +podobnie nie pogodzisz sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 13.11.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Masz rację Bobiczku. Ja też bym walczyła o mój dom. I nie oddałabym go za marne pare tysięcy w imie dobra ogółu. Rozumię teraz twoją walkę. Dopiero teraz wiem ile kosztuje budowa domu. Nie tylko pieniędzy. Ale też poświęcenia, czasu, wysiłku, pracy, miłości, radości. I rekompensata powinna również te sprawy uwzgledniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 13.11.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Bobiczku, trzymaj się! Podziwiam upór i wytrwałość! Wg mnie największą satysfakcją byłoby posadzenie któregoś z urzędasów za kratami. Ja miałem z nimi też do czynienia i oceniam całe wyrządzane ludziom zło, jako wynik braku ich, urzędników odpowiedzialności . Na razie pójdą siedzieć prawdopodobnie ludzie z innej strony.http://m.wyborcza.biz/biznes/1,106501,8654497,Biegli__A1_niezgodna_z_projektem__Drogowcy__jest_dobrze.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts