Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Autostrada - przez mój nowo budowany dom.

bobiczek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 888
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cóż mogę dzisiaj napisać na szybko.

Późna pora - czas spać.

Żenujący spektakl pod tytułem "Wywłaszczenie na cele publiczne - za słusznym odszkodowaniem" - nastąpił tydzień temu u mojego sąsiada.

W asyście 30 ochroniarzy, 4 radiowozów z policjantami, urzędnikami UW, egzekutorami, pracownikami GDDKiA, ślusarzami, rzecznikiem prasowym komendy miejskiej, komendantem, idiotą robiącym zdjęcia z ukrycia na potrzeby udowodnienia ewentualnej interwencji wynajętej za niemałe pieniądze armii - odbyło się w trybie egzekucyjnym na podstawie tytułu wykonawczego - przekazanie nieruchomości na rzecz Skarbu Państwa.

Wszystkie wymienione środki dotyczyły 59-letniego samotnego faceta, który przez 9 lat próbował kolejnym wojewodom i ministrom - powiedzieć że takie traktowanie w jaki sposób próbują to zrobić - jest niesłuszne i nieuczciwe.

Dylematów miałem kilka.

Sąsiad ma warsztat samochodowy - jego miejsce pracy,

Ustawodawca nie zadbał - co będzie jadł jutro i pojutrze,

Zlikwidował mu miejsce pracy - bez możliwości zarejestrowania się w biurze pracy - po zasiłek.

Za swoją nieruchomość nie dostał na razie złotówki - bo nikt jej do tej pory nawet nie wycenił.

Lokum zastępcze dostał po godzinie trwania egzekucji - na zasadzie "bierz co Ci dają"

Po tygodniu - nie ma prądu ani wody - w nowym "domu" - mieszkaniu śmierdzącym...

Wszystkie wywiezione z domu , warsztatu przedmioty, narzędzie - po 30dniach składowania - w razie nie odebrania - podlegają "utylizacji"

To prawo jest dla mnie niezrozumiałe - sorry

Jest coraz piękniejsza - jak w piosence KASY ( na załączonym zdjęciu z przed 2 dni)

PS:

u mnie egzekucja (strasznie brzmi - prawda?) odbędzie się w najbliższy piątek o 9.00

Pozdrawiam

Obraz 075.jpg

Obraz 072.jpg

Edytowane przez bobiczek

I co teraz mi zostanie z wiary w człowieka i instytucję, powiem dziecku patrz i ucz się a potem wypieprzaj z tego kraju? Bo chyba tak zrobię, będę go namawiać na studiowanie gdzieś w Europie za parę lat. A na starość trzeba sobie miejsce pod mostem szykować, bo pewnie za emeryturę domu nie utrzymamy.

Bobiczku nic co powiem ulgi nie przyniesie ale powiem trzymaj się, kiedyś się odegrasz :evil: zebrałeś kupę dokumentacji i materiałów, takie sprawy wracają, najlepiej grupowo z sąsiadami pozew złożyć choć pewnie do tego głowy teraz nie ma. Ja z tej strony klawiatury czuję się słaba, że nie mogę pomóc, żadnych kontaktów, znajomości nic, ja bym zwariowała a Ty masz siłę i czas by to dokumentować tutaj. Nie wiem czy coś odpiszesz jeszcze ale zawsze możesz do mnie napisać na PW/email i jak będziesz w W-wie to zapraszam.

I co teraz mi zostanie z wiary w człowieka i instytucję, powiem dziecku patrz i ucz się a potem wypieprzaj z tego kraju? Bo chyba tak zrobię, będę go namawiać na studiowanie gdzieś w Europie za parę lat.

no ja namawiam swoje już od dawna -:)

Bobiczku nic co powiem ulgi nie przyniesie ale powiem trzymaj się, kiedyś się odegrasz :evil:

spokojnie -:)

Postępowanie egzekucyjne nie kończy jeszcze postępowania wywłaszczeniowego -:)

jak będziesz w W-wie to zapraszam.

aaaaaaaaaaaa, dzięki bardzo, z przyjemnością posiedzę w nowym domu pod lasem na kawie -:)

PS:

popiszę więcej o ostatnim okresie gorącym w przyszłym tygodniu

Kurka wodna, tu telewizja nie pomoże ? - pokazać co stało się z człowiekiem

Proszę Cię.

Gdyby ktoś kogoś zabił, urąbał by głowę w trakcie egzekucji - no........... to może przetoczyłaby się fala dyskusji przez Polskę, w periodykach zdjęcia drastyczne z zasłoniętymi oczyma...

Przez cały tydzień.

Później wszystko wraca do normy - dobrze wiesz.............................................

Tak jak w łódzkiej siedzibie PiS-u - tragedia, komentarze i standardowa rzeczywistość stara, która niczego nie zmieniła i nikogo niczego nie nauczyła.

Prawda?

spokojnie -:)

Postępowanie egzekucyjne nie kończy jeszcze postępowania wywłaszczeniowego -:)

aaaaaaaaaaaa, dzięki bardzo, z przyjemnością posiedzę w nowym domu pod lasem na kawie -:)

PS:

popiszę więcej o ostatnim okresie gorącym w przyszłym tygodniu

nie mogłeś od razu tak napisać ;)

nie tylko przy kawie ale i przy moich zwierzakach :p

Febe już znasz :)

4faf29c095b40576med.jpg

I mały Dexter - będzie u nas na koniec czerwca, kot rasy Maine Coon :Dnie mogę się go doczekać, tu ma prawie 2 m-ce

P1100824.jpg

P1100803.jpg

no.....

jeden już nie żyje

został wywłaszczony skutecznie dzisiaj

Trwało od zeszłego wtorku

Został bez pieniędzy za nieruchomość

Został bez świadczenia jakiegokolwiek pozwalającego kupić jutro chleb i kawałek kiełbasy

Został o godzinie 12.15 - pozbawiony pozbierania swojej własności z domu - bramy pozamykane, ochron nie wpuści

a Pan od wywłaszczeń pożegnał sykliwo-poniżającym " Do widzeeeeeena, do widzeeeeenia Panie G."

Co miało w podtekscie oznaczać - "I co ? jak sie czujesz? Spieral.....j, spierd......j gościu "

Zaraz będzie podobnie u mnie.

Kilka fotek z tego żenującego spektaklu pod nazwą "wywłaszczenie na rzecz skarbu państwa za słusznym odszkodowaniem"

http://x.garnek.pl/ga2691/92980ca470974a15122497a3/eksmisja_pod_a1.jpg

http://x.garnek.pl/ga5804/a11f773128cb6a15122473a3/15122473.jpg

pacyfikująca maszyna jak ten czołg w 1981 r pod kopalnią "Wujek" - tylko lufy nie ma...

http://x.garnek.pl/ga9261/c772b0fe4ff24a15122491a3/eksmisja_pod_a1.jpg

Trzymamy kciuki

ale mnie już brakuje siły - żeby udowodnić - że żaden z nas - obywateli tego kraju - nie zasługuje na takie traktowanie.

Wczoraj - decyzją administracyjną - w trybie egzekucyjnym - zostałem pozbawiony swojej własności.

W poniedziałek wykonawca - ma papierek żeby wejść na mój ogródek - rozwalić płot - wyciąć drzewa - i w majestacie prawa zabrać mi wszystko co tylko zechce "usrawodawca"......

Dziękujemy Ci Bobiczku - że broniłeś nas do samego końca - w imieniu Basenu i Wszystkich Drzew i Krzewów w naszym kącie.. Amen

http://galeria.digitalcamerapolska.pl/images/norm/4/1/8/9418Obraz.jpg

:-(

nic nie peniaj!

Zaraz znajdę moment na powklejanie wstecz - i na zaś.

Egzekucja może i zakończona - ale na pewno proces wywłaszczeniowy się nie zakończył.

Muszę się tylko napić i wyspać.

Opowiem Wam o ostatnim czasie dużo i bogato ilustrownie....

Sekundka.

Dzisiaj o 18.30 w TVP3 (niestety regionalnej) będzie można zobaczyć

Polecam w związku z Konstytucyjną zasadą, zgodnie z którą "wywłaszczenie jest dopuszczalne jedynie wówczas, gdy jest dokonywane na cele publiczne i za słusznym odszkodowaniem" (art. 21 ust. 1 Konstytucji Rzeczypospolitej) oznacza, iż słuszne odszkodowanie jest obok celu publicznego drugą podstawową przesłanką dopuszczalności wywłaszczenia.

No.

To ja mam tę zasadę od piątku u siebie - i przekonałem się że ta zasada ma się - jak pięść do nosa -:)