compi 18.05.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 W takim przypadku ratuj się tylko i wyłącznie telewizją i radiem. Te sukinkoty trzy razy się zastanowia przed wyborami czy warto taki parszywy ruch wykonać. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 25.05.2011 00:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) Cóż mogę dzisiaj napisać na szybko. Późna pora - czas spać. Żenujący spektakl pod tytułem "Wywłaszczenie na cele publiczne - za słusznym odszkodowaniem" - nastąpił tydzień temu u mojego sąsiada. W asyście 30 ochroniarzy, 4 radiowozów z policjantami, urzędnikami UW, egzekutorami, pracownikami GDDKiA, ślusarzami, rzecznikiem prasowym komendy miejskiej, komendantem, idiotą robiącym zdjęcia z ukrycia na potrzeby udowodnienia ewentualnej interwencji wynajętej za niemałe pieniądze armii - odbyło się w trybie egzekucyjnym na podstawie tytułu wykonawczego - przekazanie nieruchomości na rzecz Skarbu Państwa. Wszystkie wymienione środki dotyczyły 59-letniego samotnego faceta, który przez 9 lat próbował kolejnym wojewodom i ministrom - powiedzieć że takie traktowanie w jaki sposób próbują to zrobić - jest niesłuszne i nieuczciwe. Dylematów miałem kilka. Sąsiad ma warsztat samochodowy - jego miejsce pracy, Ustawodawca nie zadbał - co będzie jadł jutro i pojutrze, Zlikwidował mu miejsce pracy - bez możliwości zarejestrowania się w biurze pracy - po zasiłek. Za swoją nieruchomość nie dostał na razie złotówki - bo nikt jej do tej pory nawet nie wycenił. Lokum zastępcze dostał po godzinie trwania egzekucji - na zasadzie "bierz co Ci dają" Po tygodniu - nie ma prądu ani wody - w nowym "domu" - mieszkaniu śmierdzącym... Wszystkie wywiezione z domu , warsztatu przedmioty, narzędzie - po 30dniach składowania - w razie nie odebrania - podlegają "utylizacji" To prawo jest dla mnie niezrozumiałe - sorry Jest coraz piękniejsza - jak w piosence KASY ( na załączonym zdjęciu z przed 2 dni) PS: u mnie egzekucja (strasznie brzmi - prawda?) odbędzie się w najbliższy piątek o 9.00 Pozdrawiam Edytowane 25 Maja 2011 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.05.2011 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Kurka wodna, tu telewizja nie pomoże ? - pokazać co stało się z człowiekiem co teraz ma począć? Bobiczku bardzo się boję o Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 25.05.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 I co teraz mi zostanie z wiary w człowieka i instytucję, powiem dziecku patrz i ucz się a potem wypieprzaj z tego kraju? Bo chyba tak zrobię, będę go namawiać na studiowanie gdzieś w Europie za parę lat. A na starość trzeba sobie miejsce pod mostem szykować, bo pewnie za emeryturę domu nie utrzymamy. Bobiczku nic co powiem ulgi nie przyniesie ale powiem trzymaj się, kiedyś się odegrasz zebrałeś kupę dokumentacji i materiałów, takie sprawy wracają, najlepiej grupowo z sąsiadami pozew złożyć choć pewnie do tego głowy teraz nie ma. Ja z tej strony klawiatury czuję się słaba, że nie mogę pomóc, żadnych kontaktów, znajomości nic, ja bym zwariowała a Ty masz siłę i czas by to dokumentować tutaj. Nie wiem czy coś odpiszesz jeszcze ale zawsze możesz do mnie napisać na PW/email i jak będziesz w W-wie to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 25.05.2011 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 I co teraz mi zostanie z wiary w człowieka i instytucję, powiem dziecku patrz i ucz się a potem wypieprzaj z tego kraju? Bo chyba tak zrobię, będę go namawiać na studiowanie gdzieś w Europie za parę lat. no ja namawiam swoje już od dawna - Bobiczku nic co powiem ulgi nie przyniesie ale powiem trzymaj się, kiedyś się odegrasz spokojnie - Postępowanie egzekucyjne nie kończy jeszcze postępowania wywłaszczeniowego - jak będziesz w W-wie to zapraszam. aaaaaaaaaaaa, dzięki bardzo, z przyjemnością posiedzę w nowym domu pod lasem na kawie - PS: popiszę więcej o ostatnim okresie gorącym w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 25.05.2011 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Kurka wodna, tu telewizja nie pomoże ? - pokazać co stało się z człowiekiem Proszę Cię. Gdyby ktoś kogoś zabił, urąbał by głowę w trakcie egzekucji - no........... to może przetoczyłaby się fala dyskusji przez Polskę, w periodykach zdjęcia drastyczne z zasłoniętymi oczyma... Przez cały tydzień. Później wszystko wraca do normy - dobrze wiesz............................................. Tak jak w łódzkiej siedzibie PiS-u - tragedia, komentarze i standardowa rzeczywistość stara, która niczego nie zmieniła i nikogo niczego nie nauczyła. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 25.05.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Brak słów. Włosy stają dęba jak się to czyta. Współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 25.05.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 spokojnie - Postępowanie egzekucyjne nie kończy jeszcze postępowania wywłaszczeniowego - aaaaaaaaaaaa, dzięki bardzo, z przyjemnością posiedzę w nowym domu pod lasem na kawie - PS: popiszę więcej o ostatnim okresie gorącym w przyszłym tygodniu nie mogłeś od razu tak napisać nie tylko przy kawie ale i przy moich zwierzakach Febe już znasz I mały Dexter - będzie u nas na koniec czerwca, kot rasy Maine Coon :Dnie mogę się go doczekać, tu ma prawie 2 m-ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 25.05.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Podobno urzędnik już może odpowiadać swoją roczna pensją za popełnione błędy. Obyś był wstanie któremuś zapewnić taki relaks od wypłat. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 25.05.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Sliczny ten kotek, nie dziwię sie, że nie możesz się doczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 26.05.2011 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 no.....jeden już nie żyjezostał wywłaszczony skutecznie dzisiajTrwało od zeszłego wtorkuZostał bez pieniędzy za nieruchomośćZostał bez świadczenia jakiegokolwiek pozwalającego kupić jutro chleb i kawałek kiełbasyZostał o godzinie 12.15 - pozbawiony pozbierania swojej własności z domu - bramy pozamykane, ochron nie wpuścia Pan od wywłaszczeń pożegnał sykliwo-poniżającym " Do widzeeeeeena, do widzeeeeenia Panie G."Co miało w podtekscie oznaczać - "I co ? jak sie czujesz? Spieral.....j, spierd......j gościu "Zaraz będzie podobnie u mnie.Kilka fotek z tego żenującego spektaklu pod nazwą "wywłaszczenie na rzecz skarbu państwa za słusznym odszkodowaniem" http://x.garnek.pl/ga2691/92980ca470974a15122497a3/eksmisja_pod_a1.jpg http://x.garnek.pl/ga5804/a11f773128cb6a15122473a3/15122473.jpg pacyfikująca maszyna jak ten czołg w 1981 r pod kopalnią "Wujek" - tylko lufy nie ma...http://x.garnek.pl/ga9261/c772b0fe4ff24a15122491a3/eksmisja_pod_a1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.05.2011 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Nóż się w kieszeni otwiera I pierwszy raz pokazujesz piękny widok z okna Czy Was też chcą po całości wyrzucić czy „tylko" jak wcześniej pisałeś ogród zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 27.05.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Prezesu TRZYMAJ SIĘ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.05.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 28.05.2011 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Trzymamy kciuki ale mnie już brakuje siły - żeby udowodnić - że żaden z nas - obywateli tego kraju - nie zasługuje na takie traktowanie. Wczoraj - decyzją administracyjną - w trybie egzekucyjnym - zostałem pozbawiony swojej własności. W poniedziałek wykonawca - ma papierek żeby wejść na mój ogródek - rozwalić płot - wyciąć drzewa - i w majestacie prawa zabrać mi wszystko co tylko zechce "usrawodawca"...... Dziękujemy Ci Bobiczku - że broniłeś nas do samego końca - w imieniu Basenu i Wszystkich Drzew i Krzewów w naszym kącie.. Amen http://galeria.digitalcamerapolska.pl/images/norm/4/1/8/9418Obraz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 28.05.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 28.05.2011 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 nic nie peniaj! Zaraz znajdę moment na powklejanie wstecz - i na zaś. Egzekucja może i zakończona - ale na pewno proces wywłaszczeniowy się nie zakończył. Muszę się tylko napić i wyspać. Opowiem Wam o ostatnim czasie dużo i bogato ilustrownie.... Sekundka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 28.05.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 bobiczku na cieniasa nie trafiło, to na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 28.05.2011 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 bo on jest mój rocznik - i myślę tak samo.... http://www.youtube.com/watch?v=ERil52-e_Nk&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 29.05.2011 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Dzisiaj o 18.30 w TVP3 (niestety regionalnej) będzie można zobaczyć Polecam w związku z Konstytucyjną zasadą, zgodnie z którą "wywłaszczenie jest dopuszczalne jedynie wówczas, gdy jest dokonywane na cele publiczne i za słusznym odszkodowaniem" (art. 21 ust. 1 Konstytucji Rzeczypospolitej) oznacza, iż słuszne odszkodowanie jest obok celu publicznego drugą podstawową przesłanką dopuszczalności wywłaszczenia. No. To ja mam tę zasadę od piątku u siebie - i przekonałem się że ta zasada ma się - jak pięść do nosa - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts