Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Autostrada - przez mój nowo budowany dom.

bobiczek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 888
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Grzybnia polega na tym - że Komisja Europejska zwraca się do urzędnika celem wyjaśnienia.

Urzędnik polski przekazuje informację, oczywiście taką jaka jest potrzebna

A Unijny urzędnik łyka to - no bo dlaczego ma inaczej zrobić skoro informacja wyszła z kancelarii ważnej - i nie mając możliwości sprawdzenia jej wiarygodności - przekazuje dalej.

Problem polega na tym - że Pani Scaciafratte i Pan Komisarz Stravros - opiniują na podstawie dokumentów otrzymanych od naszego Państwa i podległych urzędów a nie od obywatela

Wypowiedzi publiczne Pani Rzecznik mało kiedy powodują satysfakcję u osób słuchających jej przekazów.

Od lat obserwuję i śledzę publiczne wypowiedzi które idą w eter do niemałej rzeszy odbiorców.

Zastanawiam sie dlaczego nie korzysta z możliwości twierdzenia "nie komentuję - proszę o następne pytanie"

Byłoby lepsze.

Oglądałem dzisiaj pismo GDDKiA o udostępnieniu na jutro lokalu który został przyznany wywłaszczonemu ze swojej nieruchomości jako lokal zastępczy.

W piśmie i jego treści widnieje że cel udostępnienia jutrzejszy jest spowodowany "potrzebą przygotowania lokalu do jego skutecznego użytkowania"

Bez jaj

Jest 26.03.2012

Egzekucja skutecznie wykonana 18.05.2011

Umowa na udostępnienie lokalu obowiązuje jeszcze przez niecałe 2 miesiące

Absurd jakiś.

Ale przecież wklejałem wypowiedź Pani Rzecznik przed kamerą - po zrealizowanym w maju materiale filmowym - że "wywłaszczony otrzymał lokal zamienny o podwyższonym standardzie"

Kłamała?

Zmyślała?

Została wprowadzona w błąd przez współpracowników co do treści tej wypowiedzi?

Obojętnie która z opcji wymienionych zaistniała - Pani Rzecznik Prasowa okazała sie osobą niewiarygodną

I tak jest z większością jej wypowiedzi - niestety.....

Pamiętacie pisemka 2 ważne z tej strony?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?2712-Autostrada-przez-m%C3%B3j-nowo-budowany-dom.&p=5253476&viewfull=1#post5253476

no to w końcu przyszło 3-cie, dzisiaj odebrałem :)

http://x.garnek.pl/ga899/63d83542f7085a20189523a3/20189523.jpg

Nooooooooo to rzeczywiście - może się wstydził ??? :)

Oni!!!!!

Niczego się nie wstydzą :D (o politykach i ich desygnowanych potem urzędnikach jest jakby co)

Pewnie i do budowania autostrad podobnie podchodzą...........

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/297507_254350017949113_100001223510588_829723_2110989504_n.jpg

• 2 weeks później...

jesssssssssss

doczekałem sie odpowiedzi

sprytnej - w kontekście zapytania o wydaną decyzję Wojewody o możliwości użytkowania

http://x.garnek.pl/ga6545/6ad1197de7da0a20251777a3/20251777.jpg

rozwala najbardziej tempo prośby o odpowiedź.....

Nawet najlepiej faksem żeby przesłać odpowiedź, bez zbędnego oczekiwania, szybko faksem przysyłajcie....

Wiecie dlaczego?

Bo jeśli takowa decyzja została wydana - to odpisze mi Główny Inspektor z Wawy że "została wydana decyzja o użytkowaniu" i o co mi chodzi znowu...

I znowu będę się musiał poskarżyć na tę odpowiedź do WSA - i znowu miesiące miną - i znowu wyrok będzie kolejny raz taki że ta odpowiedź to jest oczywiście bzdura niesłuszna i że ma ma GINB ponownie odnieść się do skargi merytorycznie...

I jak myślicie.

Który to będzie miesiąc i czy to już będzie ten - kiedy inwestycja zostanie zakończona.

Podpowiadam

Tak właśnie będzie.....niestety

No i dzisiaj jak podjeżdżałem do domu na obiad - to nie mogłem się oprzeć zdjęciu jak mi do komina wjechali

Zresztą w okresie decyzji RDOŚ że prace mogą trwać od połowy kwietnia

10 kwietnia jakby co

Komin mi rozjechali i "satelitę" :)

http://x.garnek.pl/ga8505/84d9567a93318a20333695a3/20333695.jpg

Edytowane przez bobiczek

Sobie żarty stroić mogę - ale tak naprawdę śmiać się nie powinienem.

Rano moja zalana piwnica podobno uwzględniona będzie przez nadzór.

Jak się ta rozmowa i słuszna skarga zakończy - dam Wam znać...

Mam nadzieję że niezależny i nie mający interesu kier-bud , porozmawia ze mną w sprawie wyrządzonych szkód - konkretnie i bez naleciałości....

Edytowane przez bobiczek

Wiolu droga!

Może masz słuszność, może jest tak że rzeczywiście żyć trzeba i oglądać się wstecz i zagryzać tym co ma być nie ma sensu.

Martwi mnie tylko że historia Waszej rodziny, a szczególnie babci i mamy potwierdzająca te złe sny które mi się snią.

Skoro sama piszesz że u Was ciągnie się to 30 lat i że przypłaciliście "tę" sprawę zdrowiem , to jak mam zostać optymistą, w kraju gdzie dziś prawnie sankcjonuje się np. lewe pieniądze.

No bo skoro ktoś uczciwie płaci 40% podatku dochodowego co rok , a dziś oszust i złodziej zapłaci 7.5% i "wszystkie winy darowane" to po państwie takich pomysłów , niczego dobrego nie oczekuję. I myślę że takie gnioty będą powstawać jeszcze nie raz i nie dwa.

Mój sąsiad z lewej jak go wywłaszczali , bo budowali zakład w "komunie", dostał za grunty tyle, że kupił meblościankę i dywan.

Meblościanka i dywan dawno przeszły do historii śmietnika, a jak nie chciał wziąść wtedy pieniędzy , to mu powiedzieli że ma 2 tyg i pieniądze przepadają na skarb państwa.

Dziś niby państwo inne, ale jakoś zaufania specjalnie do rządzących to nie mam.

Najbardziej się boję że ta autostrada może lecieć nie przez środek domu , tylko np 30m obok i wtedy dostanę parę złotych "za utratę wartości nieruchomości" i będę zył do końca moich dni obok pędzących tirów.

wrzesień 2002 pisane było

jak ten mój nos wtedy - wyczuł te obawy - które realne się stały za lat 10!

niesamowite :D