Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Autostrada - przez mój nowo budowany dom.

bobiczek

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 888
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobry wieczór!

11 lat minęło od tego pierwszego wpisu.

Wierzy jeszcze ktoś w to - Państwo?

Oddana do użytkowania w czerwcu 2012 przez Wojewodę Śląskiego autostrada A1 na odcinku Piekary Śląskie - Maciejów, rozliczona w euro unijnymi dyrektywami - wciąż jest nielegalna.

Nie ma prawomocnego pozwolenia wydanego, na budowę.

Bezwzględnie wymaganego przez przepisy w trakcie realizowania strategicznej dla kraju inwestycji.

Niesłusznie wywłaszczone nieruchomości - i zaskarżone w tym zakresie decyzje Wojewody - zostały uchylone przez Ministra Transportu.

Autostrada A1 - przebiega na dzień dzisiejszy - z wydanym pozwoleniem na użytkowanie - przez domy i działki prywatne.

Pora postawić szlabany - i albo nie przepuszczać, albo pobierać stosowne opłaty

Nie zdaje sobie nikt sprawy z arogancji urzędniczej.

A może postawiony szlaban......

Zmobilizuje kogoś?

Będzie to medialne?

Jak myślicie?

po telefonicznych konsultacjach - jest plan

Jutro wyciągi z rejestru gruntu - i ksiąg wieczystych - i w poniedziałek blokada prawego pasa A1 w kierunku Pyrzowic

Lepper wysypywał z wagonów zboże (nie do końca zgodnie z prawem)

My - - postawiamy szlaban.

Wcześniej powiadomimy prasę i tv - dokumenty odnośnie własności będziemy mieli z sobą....

Jak policja zainterweniuje - spróbujemy dokumentami sądowymi przekonać, że interwencja jest podjęta niezgodnie z prawem.

Niech żyje demokracja

Nie chce mi się już prosić kogokolwiek o wsparcie medialne.

Sami je spowodujemy..............

I szlus

Edytowane przez bobiczek

ustalono dzisiaj - nie będzie "utrudnienia w ruchu" ale zarzuty kryminalne "o zagrożeniu życia uczestników" - więc może i rzeczywiście trzeba się napić zimnej wody i poczekać na końcowe rozstrzygnięcia, które są coraz bliżej.

Zresztą zasady znacie - autostrada wybudowana, strategiczna dla regionu, służy milionom....a tu jeden głupek z drugim stawiają się.......

Tak to pewnie w przekazie będzie o ile znam realia.

Więc chyba jednak - poczekamy

Choć wątek regularnie obserwuję i kibicuję jego autorowi to wydaje mi się, że z tą legalizacją będzie jak z samochodami ITD:

http://autokult.pl/2013/02/10/lampy-blyskowe-itd-niezgodne-z-prawem-dostosowac-prawo

Tak to działa i co gorsze to już nikogo nie dziwi. Chyba, że morderców drogowych.

Co do blokady pasa czyli swojej własności, to pod koniec tfu Faktów pojawiła by się tylko krótka migawka o zatrzymaniu kilku niezrównoważonych//będących pod wpływem alko/narko obywateli z A1 i przekazaniu na obserwację psychiatryczną + jakiś joke redaktora.

Tak to działa i co gorsze to już nikogo nie dziwi. Chyba, że morderców drogowych

Ja po cichu mam nadzieję - "oj naiwny, naiwny, naiwyny..." - że "mordercy drogowi" wykorzystają swój krzyżyk, a nawet dwa. Jeden dadzą innym, a drugi... na drogę. Na drogę PO. "W siną dal, w siną dal...". Musi to się jednak odbyć tak jak ACTA - krótki spontan tuż przed krzyżykowaniem, bo młode społeczeństwo organizuje się na krótko. Mam po cichu nadzieję, że na fali zniechęcenia, dostaną szansę Ci co są po za parlamentem, bo żadne ugrupowanie, które jest w parlamencie nie zasługuje nawet na współrządzenie,

Zastanawiam się jeszcze nad zapisami o "ustanowieniu służebności" dla właściciela autostrady.

Najlepiej odpłatnej.

Może to lepsza opcja, aniżeli ( ciekawsze na pewno do pokazywania ) blokowanie pasa drogowego .

tomek4 pisze dokładnie o tym samym, o czym i ja myślałem.

Że na przekaz medialny wpływu nie mamy, a tendencyjne pokazanie problemu jest bardzo prawdopodobne.

Dlatego poczekamy jeszcze trochę, w międzyczasie robiąc swoje zgodnie z prawem.

Pozdrawiam wszystkich

ale jaka służebność, skoro PnB zostało uchylone....to może być powód odrzucenia pozwu....

prędzej chyba można spróbować zlikwidować samowolę budowlaną :D

Adiqq - ono na razie nie ma prawomocności - uchylone jeszcze nie zostało.

Wciąż się przed tym GINB broni jak może.

Natomiast 1 czerwca 2012 uzyskał odcinek "Pozwolenie na użytkowanie" od Wojewody (chociaż zastanawiam się na jakiej podstawie, ale sprawdzę)

W związku z tym pozwoleniem - jest na dzień dzisiejszy użytkowana zgodnie ze swoim przeznaczeniem.

I dlatego tutaj widzę podstawę o dokonaniu wpisu o służebności :)

Edit:

Czytam właśnie że "przed przystąpieniem do użytkowania zrealizowanej inwestycji, uzyskanie ostatecznej decyzji o udzieleniu pozwolenia na budowę jest jedyną z formalności, którą inwestor musi dopełnić."

Jeszcze głębiej się zaczynam zastanawiać, na jakiej podstawie Wojewoda taką decyzje wydał w tym przypadku.....o ile taka wydał. bo ja jej nigdzie nie znalazłem....

Edytowane przez bobiczek

Miesiące i latka lecą a ludzie i standardy - bez zmian

I ta Pani Rzecznik która mówi zawsze prawdę, samą prawdę i gó...o prawdę :)

http://www.wykop.pl/ramka/1418363/gddkia-wybudowala-droge-krajowa-na-prywatnym-terenie/

Edytowane przez bobiczek

A propos latek - właśnie dziś sobie myślałem, czy miałbyś szansę na jakąś skargę do ETS na przewlekłość postępowania czy coś podobnego. To po pierwsze.

Po drugie - wychodzi, że gość ma podobne problemy jak Wy i zapewne to nie ostatnia ofiara GDAKAnia. Kontaktujecie się z innymi i ich prawnikami odnośnie wspólnych zbrojeń? Z pewnością powinniście dochodzić odszkodowania z odsetkami za bezprawne używanie gruntu. Zaklejanie znaków jest bardziej medialne, ale może jakiś legalny bilbord na swoim terenie?

Miesiące i latka lecą a ludzie i standardy - bez zmian

I ta Pani Rzecznik która mówi zawsze prawdę, samą prawdę i gó...o prawdę :)

http://www.wykop.pl/ramka/1418363/gddkia-wybudowala-droge-krajowa-na-prywatnym-terenie/

No właśnie miałam Ci wysłać ten link, ale widzę, że już masz.

Ten meteoryt powinien był w GDDKA rąbnąć, a nie w niewinnych ludzi :(

Frankai[/b];5831853]

Po drugie - wychodzi, że gość ma podobne problemy jak Wy i zapewne to nie ostatnia ofiara GDAKAnia. Kontaktujecie się z innymi i ich prawnikami odnośnie wspólnych zbrojeń?

nie wiem czy zauważyłeś że wypowiada się dwoje prawników - Pani i Pan, którzy twierdzą że GDDKiA nic nie ma, że Prokuratura się dziwi, że sprawa powinna być prosta.........

A nie jest !

I to nie wiadomo z jakiej przyczyny.

To jest zatrważające....

Cieszka !

jak to było?

Acha.

"złego diabli nie biorą"

:)

nie wiem czy zauważyłeś że wypowiada się dwoje prawników - Pani i Pan, którzy twierdzą że GDDKiA nic nie ma, że Prokuratura się dziwi, że sprawa powinna być prosta.........

A nie jest !

I to nie wiadomo z jakiej przyczyny.

To jest zatrważające....

No to niby mają lepiej, ale mają jeszcze gorzej niż Wy. U Was to przynajmniej sąd przyznaje Wam racje. Inna sprawa, że z tej racji póki co nic nie wynika. Jak zwykła osoba postawi samowolę, to rozbiorą budynek na jej koszt w p...u. Jak postawi ktoś za wysoki hotel, to się myśli o zmianie planu zagospodarowania, a już użytkuje. Jak się zrobi drogę, to prawo ma się w d..e. I dlatego jedyna nadzieja w ETSie i .... Niejeden władca stracił głowę po gniewie ludu. Obecnie też to się dzieje i wcale nie jest powiedziane, że to nas nie dotyczy. Tunezja, Libia, Syria, zamach w Norwegii, zabójstwo w Łodzi, planowany zamach na Sejm - to wszystko ma wspólne przyczyny.

Edytowane przez Frankai

decyzja z 12.02 zeszłego roku Ministra odnośnie swojego podwładnego Wojewody

która obrazuje kompetencje tego Wojewody i jego bezdusznego , aroganckiego w rozmowach przy biurku, bezdusznego urzędnika piętro niżej.

http://x.garnek.pl/ga2708/728d789acc23ca24984145a3/24984145.jpg

powodująca że jeżdżące po autostradzie za której wydane pozwolenie na użytkowanie w sierpniu 2012 są odpowiedzialni, odbywa się dzisiaj wciąż na Twojej prywatnej posesji

http://x.garnek.pl/ga4002/8f88190de5f7ca24984141a3/24984141.jpg

Popatrzcie na nr działki podświetlone i daty...

4 mln złotych przyznane zostały Urzędowi Wojewódzkiemu mojemu w zeszłym tygodniu - na nagrody za kompetencje i skuteczność jego pracowników :)