Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Autostrada - przez mój nowo budowany dom.

bobiczek

Recommended Posts

Bobiczek,

sercem jestem z Tobą i całkowicie po Twojej stronie.

Rozum mówi mi tak : skoro tę autostradę wybudują to będzie ona w Twoim sąsiedztwie i myślę, że czar całego miejsca pryśnie (włącznie z bażantami i zającami) a pojaiw się hałas i smród. Jeśli uda ci się zatrzymać swoją działkę to z tego co piszesz możesz nawet stać się bezpośrednim sąsiadem autostrady z czego pewnie nie będziesz zadowolony. Więc czy wygrasz czy nie Twoje wymarzone miejsce nie będzie już tak wymarzonym jak dzisiaj. A skoro tak, to pewnie nie chciałbyś tam w przyszłości mieszkać.

Ciągnąc "dobrą kartę dobrzykowic" i wiele głosów forumowiczów, że obecna władza chętniej załatwi sprawę polubownie może zapytaj (ustnie raczej niż na piśmie) co Ci władza może zaproponować. Mądry po dobroci więcej wskóra niż głupi siłą...

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Maco dnia 2002-09-12 16:45 ]

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 888
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przepraszam że nie bywam za często, ale spieszę z budowaniem a co za tym idzie i z zarabianiem.

Postawiłem garaż, od dziś w domu robią tynki gipsowe wewnątrz.

Byliśmy u wojewody z protestem w dniu w którym zatwierdzał uchwałę rady miejskiej.

Pan wojewoda stwierdził"sami ten problem stworzyliście - sami musicie go rozwiązać"

Mało nie doszło do skandalu (tzn pan wojewoda mógł dostać w pysk od jednego takiego krewkiego, ledwo co uspokojonego).

Czyli nie jest problemem w/g władz sama autostrada, a tylko to czy u którego sąsiada pod płotem.

Artykuły pojawiają się średnio co tydzień.

Teraz troszkę przycichło , no bo wybory.

Ale jest szansa że ludzie którzy nas bronili zostaną samorządcami.

Największy przeciwnik budowy autostrady zmierzy się w niedzielę z jej największym entuzjastą , kłamcą i oszustem obecnie panującym.

Mam nadzieję że wygra "ten nasz". Byle potem nie zmienił się na "ten wasz". A historia naszego kraju pokazuje że bywało, oj bywało....

Aha - bym zapomniał.

Chyba w następnym "Muratorze" coś będzie , sądząc po tytułach na końcu numeru.

Bardzo fajny pan Redaktor (pewno znają go wszyscy - a jaki przystojny i młody!)odwiedził mnie na początku września. Zobaczymy co wyniknie z tych odwiedzin i pstrykania zdjęć.

Ja cały czas buduję, a optymizm i wiara w sprawiedliwość mnie nie opuszcza - czego i Wam moi drodzy życzę.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: bobiczek dnia 2002-11-08 12:15 ]

Jolu droga.

Ten pan Redaktor jest przystojny, co oceniłem. Głownie podobał mi się dlatego że przyjechał, bo na meskiej fizjonomi to za bardzo się nie znam.Chociaż niektó(re)rzy twierdzą że chłop już jest fajny bo nosi spodnie.

No i byle by był, nichby tam pił i bił.

Niestety smętnie to mówić , ale "ten wasz" I to nie tylko w mieście w którym buduję , ale również u nas gdzie był niezły opór za zbyt bliski zamiar prowadzenia inwestycji w granicy innego miasta. Tu również wygrał "ten wasz" i chyba nie będzie robił "koledze swojej opcji" kłopotów. Tego się obawiam. Ale głowa do góry, za 4 lata może się zmieni.

• 2 weeks później...

przyłączam się oczywiście sercem i umysłem do wszystkich zawartych powyżej protestów i jestem za wami- umysł i wiedza jaka posiadam w tym temacie podpowiada tylko jedno - bez zaangażowania w sprawę mediów o zasięgu krajowym nie ma co marzyć o zmianie decyzji, to że władza jest bezwzględna i nieczuła na krzywdę jednostki wiemy nie od dziś, ale jest na to sposób, możan zmienić sprawę nieistotną w sprwę o większej wadze - angażując w ten temat gazety lokalne,ogólnopolskie,TV itp. nagłośnic temat, poinformować nie o jednostce tylko o grupie poszkodowanych ludzi,

poszperam w starych zapiskach może jakiś kontakt wyszperam a wtedy dam info na priva... Każdy niech się wokół rozejrzy może znajdzie wsród swoich znajomych kogos kto mógłby pomóc!!??trzymajcie się i NIGDY sie nie poddawajcie!!!

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Yacek dnia 2002-11-30 14:26 ]