bobiczek 05.05.2013 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 W środę Trybunał Konstytucyjny orzekł, że przedłużenie stosowania specustawy na okres po 8 czerwca 2012 roku (dzień rozpoczęcia turnieju) jest niekonstytucyjne. Wszelkie pozostające w realizacji inwestycje muszą zostać dokończone na zasadach ogólnych. Wyrok jest ostateczny. Szkoda że tak późno...... http://gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/421348,wyrok-trybunalu-konstytucyjnego-zamyka-budowy-na-klodke.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 11.05.2013 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Różne w toku problemów związanych z budowaną autostradą miewałem od 12 lat spotkania.Z Ministrem Polaczkiem.Z Wojewodami byłymi i obecnymi.Z dyrektorami GDDKiA/ w katowickim oddziale - byłymi i obecnymi.Z Dyrektorami Infrastruktury przy Urzędzie Wojewódzkim - byłymi i obecnymi. Z Prezydentami mojego miasta - byłymi i obecnymi. ale takiego spotkania z urzędnikiem reprezentującym Skarb Państwa - jakiego nieprzyjemność miałem spotkać w tym tygodniu w śląskim Wojewódzkim Inspektoracie Nadzoru Budowlanego - to jeszcze nie spotkałem w kontekście minionych lat i problemów związanych z budowaną autostradą.Zadufanie w siebie w związku z piastowaną funkcją i arogancja jaką mi okazano podczas bezpośredniej rozmowy w związku z możliwością osobistego spotkania - przekonała mnie - że jakakolwiek próba porozumienia się z urzędnikiem, dla którego jesteś chociażby małym problemem z racji wykonywanych obowiązków - nie ma najmniejszego sensu.Zostałem wyproszony z pięknego gabinetu, uznany za persona non grata, dobrze że sobie nagrałem treść spotkania, żeby nie mieć w przyszłości prokuratorskich zarzutów o zniesławienie urzędnika państwowego.Ka - ta - stro - fa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 24.05.2013 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 (edytowane) Po raz pierwszy - o ile sięgam pamięcią - to nie GDDKiA nasłała policję, tylko policję nasłano na nią.Ależ się jednak zmienia w tym kraju....http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,13978023,Alpine_Bau_naslalo_policje_na_konferencje_GDDKiA_na.html odebrałem poleconych w tym tygodniu 4sztzaraz jadę do Wawki ( 14.06) na rozprawę administracyjnąPostaram się coś mądrego i konkretnego w przyszłym tygodniu powklejać, bo kilka interesujących dokumentów przyszło jednak w sprawie.Pozdrawiam Edytowane 25 Maja 2013 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 25.05.2013 02:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 (edytowane) Urzędnicy!!! Zawsze wszystko można załatwić na dwa sposoby: "po dobroci" i wojną. To zależy kto przychodzi... nie prawda taki podział powoduje z góry porażkę jednej ze stron. Nie widzę powodów - aby ktoś oceniał jednostronnie taki sposób załatwiania sprawy - i żeby to tylko jedna ze stron miała możliwość oceniania tej strony drugiej.... Przeważnie bardziej zainteresowanej. Edytowane 25 Maja 2013 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 25.05.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Bobiczku wciąż jestem z Tobą ! Azaliż słusznie Waść prawisz! Dlaczego musi być strona przegrana? Zawsze obie mogą być zadowolone tylko trzeba chcieć! No to się role odwróciły .... Czekam na dalsze wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 29.05.2013 00:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 http://natemat.pl/52503,polskie-autostrady-korupcji-kradzieze-lapowki-i-zmowy-cenowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 17.06.2013 01:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Piątek ostatni spędziłem w pociągu - w drodze do Wawki i z powrotem na kolejną rozprawę. Bilety, coś zjeść na miejscu, jak zawsze na koszt podróżnego.Standardowo. Wojewódzki Sąd Administracyjny - wysłuchał, przyjął dokumenty dodatkowe, udzielił głosu w sprawie merytorycznych pytań. Wyrok istotny wyda w piątek za 2 tygodnie. Poinformuję o treści orzeczenia. W każdym bądź razie - My wciąż mamy tak........... Edytowane 17 Czerwca 2013 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.06.2013 00:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 (edytowane) http://zyciebytomskie.pl/index.php/ZB/arch_art/czy-autostrada-a1-zostaa-zbudowana i to są prawdziwe jak najbardziej pytania a zaraz pokaże - trudniejsze - ogólnopolskie... http://serwisy.gazetaprawna.pl/transport/artykuly/712551,autostrada_a2_zostanie_zamknieta_kierowcy_moga_domagac_sie_odszkodowan.html – Nie do przyjęcia jest stan, w którym organ administracji publicznej zwleka z wszczęciem postępowania w sytuacji, w której ustawa obliguje go do tego. Jeśli wymagane roboty nadal nie zostały wykonane, powinien uchylić decyzję o pozwoleniu na użytkowanie – uważa adwokat Jan Góralski z kancelarii Góralski & Goss Legal. to taka wklejka z całościhttp://serwisy.gazetaprawna.pl/transport/a...dszkodowan.html Się dziennikarz myli - bo decyzja ostateczna z lutego jest.Dobrze wiecie czytający te wpisy - że wielka bania jest - prawda?No....w piątek ubiegły wizytowałem WSA w Warszawie na JasnejRozprawa Administracyjna - przyjmowanie wniosków, pytania, załączniki dokumentów starych......Wyrok! 28.06.2013Się okaże - Sąd Administracyjny zadecydujeNormalne to Państwo jest - albo trzeba spierdalać.... Edytowane 21 Czerwca 2013 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.06.2013 01:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 achagdyby się ktoś zdecydował w końcu pomóc... to wspomożenia– Nie do przyjęcia jest stan, w którym organ administracji publicznej zwleka z wszczęciem postępowania w sytuacji, w której ustawa obliguje go do tego. Jeśli wymagane roboty nadal nie zostały wykonane, powinien uchylić decyzję o pozwoleniu na użytkowanie – uważa adwokat Jan Góralski z kancelarii Góralski & Goss Legal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.06.2013 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 zastanawiam się nad celowością i przyczyną wydania decyzji ostatecznej przez ŚWINB-ud...i wymyśliłem rozliczone zostały faktury z wykonawcaminie bardzo jest od kogo wyegzekwować wykonanie kosztownych poprawekTutaj chyba jest problem pogrzebany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 26.06.2013 01:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 (edytowane) 3 czerwca przyjmowałem delegację złożoną z fachowców PINB i inwestora reprezentującego GDDKiA w Katowicach w osobach 2-ch Nie ma na razie konkretnych wniosków. ŚWINB - podpytuje podobnie w swoim piśmie.... Czego ja chcę od niego A ja od lat pytam konkretnie przecież! o poradę, do organu który ma kompetencje porady udzielić Podobno obowiązek nawet ma taki..... Na dzień dzisiejszy - odpowiedzi - brak! może się uda w piątek - po wyroku sądu! porozumieć..... I nie dać się zwariować świat dobry - jak dobry sen.... wypijmy przy stole za błędy na dole - by ich było mniej.. obojętnie jaki ten wyrok będzie... pompatycznie zabrzmiało? nie.... dla mnie nie normalnie..... obym się nie pomylił...... Obym nie musiał zejść ze sceny - pokonany Przez system Edytowane 26 Czerwca 2013 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 28.06.2013 00:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 za 7godzin się dowiem - co niezwisły Sąd uzna za słuszne.Dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 29.06.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 No i...??? Czekamy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 07.07.2013 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 (edytowane) Zazielenienie terenu ostatnio sprawdziłem. W zgodzie z mapą do celów projektowych. Mapa wygląda doskonale. Zazielenienie już mniej. Na 27 nasadzeń - żyje 5 Ale Ale..... Decyzja lutowa o odbiorach pewnie tego nie przewidziała, że lutowe nasadzenia to wydawanie zbędnie pieniędzy... Ale jak się wydaje nie swoje - to łatwiej zawsze jest, prawda? http://cdn3.asteroid.pl/a.garnek.pl/026/393/26393753_800.0.jpg/zdjecie.jpg http://cdn2.asteroid.pl/a.garnek.pl/026/393/26393726_800.0.jpg/zdjecie.jpg No i...??? Czekamy !!! nie jest dobrze....... czekam na uzasadnienie - pisemne w wyroku z tego co wiem - "spec ustawa, ble,ble - możliwość zastosowania decyzji o - "natychmiastowej wykonalności" ble,ble.... Czekam na pisemne Oczywiście aby je otrzymać - trzeba za nie zapłacić. I zwrócić się pisemnie z wnioskiem. I to w terminie nieprzekraczalnym Pooooolska!!!!!!!!!!!! Biało - Czerwoni!!!! Pooooolska!!!!!!!!!!!! Biało - Czerwoni!!!! w tym miejscu na mapie - zielone, cudowne, piękne, no rży...zielenią... http://cdn2.asteroid.pl/a.garnek.pl/026/394/26394225_800.0.jpg/jeeeee.jpg Edytowane 7 Lipca 2013 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.07.2013 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Eurodeputowany - były Marszałek Janusz Wojciechowski, uznał po sobotnim zeszłotygodniowym spotkaniu że ta wieloletnia walka z systemem administracyjnym zasługuje na nagłośnienie w ogólnopolskiej telewizji u Pani Jaworowicz.Byłem przeciwnikiem do końca - załatwiania sprawy w ten sposób.Poszły nie interpelacje - ale interwencje.Już otrzymałem telefony zainteresowanych - aby do audycji nie doszło.Tam było w tych telefonach - "Pan się wycofa, a My załatwimy"Nie zgadzam sięA tak naprawdę - albo się okaże po latach że Państwowa Administracja nie jest warta funta kłaków - albo że obywatel tego kraju jest warty przynależności.Poczekajmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 21.07.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Wybory idą. Zbliża się Twoja szansa. Teraz pytanie na co. Na udupienie co poniektórych, czy załatwienie dobrego odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.07.2013 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Wybory idą. Zbliża się Twoja szansa. Teraz pytanie na co. Na udupienie co poniektórych, czy załatwienie dobrego odszkodowania. nie moje - udupianie Przez lata Prawda i uczciwość To są moje priorytety... Tylko od lat - i wyłącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 21.07.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Jak powiesz w TV prawdę to niektórych udupisz. Uczciwe odszkodowanie Ci się też należy. Czy oba warianty się spełnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.07.2013 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 będę operował nazwiskami i sprawowanymi funkcjamizasługują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winczenzo 22.07.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 A jednak. Już dawno proponowalem taki rozwiązanie. Media w tym kraju to jedyny bat na tych darmozjadów. Sądów się w ogole nie boją, bo koniec końców i tak podatnik przecież zapłaci, a pierdzistołek zawsze znajdzie paragraf, wg ktorego dzialal zgodnie z przepisami. Przypomne sprawę tej kobiety, ktorej komornik zabrał 30tyś zł, bo sie nazywała tak samo jak jakaś dłużniczka. Wg sądów nikt nie był winien, wszyscy dzialali zgodnie z prawem, dopiero po nagłośnieniu sprawy i zainteresowaniu jakiegos ministra okazalo sie, ze kase jednak trzeba oddac (choć nadal nikt nie byl winien).A ten pan eks marszałek pewnie zwietrzył szansę na lans w telewizji, zaloze sie, ze gdyby nadal byl marszalkiem to by taki chetny do pomocy nie byl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts