Alicjanka 12.06.2003 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Przyłączam się do gratulacji!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 12.06.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Bobiczku, jakże się cieszę, że wszysko dobrze się skończyło Powodzenia w dalszym budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 12.06.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 No to teraz do roboty .................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pipico 12.06.2003 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 13.06.2003 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 gratuluję bobiczek... snowdwarf (zabrze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.06.2003 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Bobiczek, gratulki i pomyslnego dalszego budowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 13.06.2003 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Mam nadzieję że to koniec Waszych kłopotów Gratuluję wytrwałości i tak trzymać ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 26.07.2003 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2003 2 tygodnie temu w Trybunie Robotniczej ukazał się artykuł opisujący gminę, (która nota bene szczyci się certyfikatem ISO) i jej niekompetentnych urzędników, oraz informująca o wyroku sądu.I teraz uwaga. Rzecznik prasowy stwierdził w imieniu władz miasta, (cytuję nie do końca autentyczną wypowiedź, ale zabrzmiała w tym sensie) "WYROK SĄDU NSA ABSOLUTNIE ICH NIE INTERESUJE, NICZEGO NIE ZMIENIA I MIASTO MA TEN WYROK W DUPIE".Niech żyje władza i jej urzędnicy!!!!! PS.My nie spoczęliśmy na laurach ale więcej nie mogę na razie napisać. Wróg czuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 26.07.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2003 To macie istny horror a sprawa wydaje się dobra dla Pani Jaworowicz - nie myśleliście o tym. Tak czy inaczej życzę abyście wyszli na swoje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 26.07.2003 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2003 Życzę zatem wytrwałości, bo chyba tego najbardziej potrzeba. I powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 29.07.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Bobiczek trzymaj się. A ten certyfikat to można by gminie odebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 29.07.2003 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Bobiczek, nie chcę straszyć ale miesiąc temu zaczęła obowiązywać spec-ustawa z 10 kwietnia br. o szczególnych warunkach jakich maja podlegać inwestycje budowy dróg krajowych i autostrad. Jeśli GDDPiA uprze się przeprowadzić autostradę to tak uczyni. Zgodnie z tą ustawą (która zawiesza na kołku praktycznie całe prawodawstwo) dostaniesz miesiąc czasu na negocjacje cenowe a potem sprawa do sądu, wycena rzeczoznawcy a w twój dom mogą wjeżdźać buldożery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BW 06.08.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Bobiczku, gdy czytałam o Twoim problemie włosy jezyły mi sie na głowie. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że i ja stanę oko w oko z takim problemem jak Ty. W zeszłym tygodniu obejrzałam nowe plany zagospodarowania terenu i okazało się że planowana autostrada biegnie ok. 60 m od mojego domu. Do 15 sierpnia w gminie zbierają ewentualne opinie (chociaż zaznaczono, że nie ma co się spodziewać że sprzeciwy mieszkańców będą brane pod uwagę). Mam ogromną prośbę, żebyś powiedział jak się do tego zabrać. Z gory dziękuję Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość hawkmoonn 06.08.2003 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Ważna jest dokładna odleglość. Twój dom nie może stać bliżej niż 30 metrów od zewnętrznej krawędzi jezdni autostrady. Sprawdź dokładnie w PZP. Jeśli choć kawałek domu zahacza o tę linię 30 metrów możesz zażądać od GDDPiA wykupienia twojej nieruchomości. Wybudujesz sobie coś nowego w spokojniejszym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolek 12.08.2003 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 Witam wlascicieli zmotoryzowanych domow - wyrazy smutku dla bobiczka. Do tego dochodzi jeszcze fakt, ze nawet jesl autostrada pojdzie w koncu swoim starym torem, to nic nie zyskacie procz siwych wlosow, a stracicie kupe nerwow, czasu, zdrowia.... Przed kupnem mojej dzialki, ktora biegnie ok 2km od planowanej autostrady Północ-Południe dowiadywalem się w róznych urzędach jak to będzie biegło. Po pierwsze nie było łatwo się o to dowiedzieć, bo w UM Gdansk, nie do konca wiedzieli kto sie tym zajmuje... i czy w ogole UM. jak w koncu udalo sie dotrzec do mapki, to nie byla bardzo dokladna, ale wystarczylo mi to, bo 2km i pagorek, powinny wystarczec. Dobrze jest byc w miare blisko autostrady - blisko wszedzie i tak dalej. Tylko nie za blisko - nigdy nawet przez moment nie pomyslalem o tym, ze takie plany moglyby sie zmienic... i pomyslec ze gdy kupowalem dzialke, to ten temat juz istnial w zaawansowanej formie... - pokazuje sie sila i znaczenie Forum... bobiczku - czekamy na informacje. jak mozna miec wyrok NSA w dupie? do czego przepraszam chca sie odwolac wyzej od naczelnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarq11 13.08.2003 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 ... bobiczku - czekamy na informacje. jak mozna miec wyrok NSA w dupie? do czego przepraszam chca sie odwolac wyzej od naczelnego? niech się odwołają przez okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 07.12.2004 00:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Jest coś nowego.Chodzą magicy i mierzą.Czyżby stara władza doszła do wniosku że ich dni policzone i trzeba szybko coś zatwierdzić?Chyba tak. Trochę się boję że szybko to idzie i chyba coś na siłę chcą przeforsować.Na razie nie jest tak dobrze jak się wydawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.12.2004 02:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Bobiczek, trzymam kciuki za Twoją sprawę. Informuj, jesli to mozliwe na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 07.12.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Wiecie co, najgorsze w tym wszystkim jest to, ze ta autostrada i tak powstanie i to bynajmniej nie wg starych planów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 07.12.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 bobiczku, a jak tam z budową już odebrana (tzn. budowa zakończona)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts