arcuss89 18.08.2020 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 Mam problem z usunięciem starych paneli łączonych na pióro-wpust. Połączone panele bardzo mocno się trzymają ze sobą. Pomyślałem żeby je przeciąć, ale nie wiem co najlepiej się do tego nadaje: szlifierka kątowa, szlifierka wielofunkcyjna czy pilarka do drewna. Jak usuwaliście stare panele? Może znacie inny sposób niż cięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.08.2020 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 Jeśli to stare panele to zapewne klejone, usuwa się je po prostu wyłamując, i dziwię się bo ich cięcie to tylko niepotrzebne źródło kurzu. Najczęściej po prostu łom i do góry i do worka. Szlifierka spali, piła tarczowa - kurz, ale jeśli musisz to piłą tarczową, ustaw głębokość cięcia na 8mm i tnij w wymagane obszary. Z regóły 8mm to max a jeśli jest pod nimi 4mm podkład piankowy nie będziesz ciął posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcuss89 18.08.2020 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 O łomie nie pomyślałem. Panele mają ok. 20 lat i grubość 15mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.08.2020 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 To chyba jedne z pierwszych desek warstwowych.No to jeśli nie łom to właśnie piła z widiowym ostrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts