JBDK 17.11.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 witam wszystkich od ladnych kilkunastu m-cy czytam posty ale w koncu nadszedl czas by zadawac pytania poniewaz w koncu nabylem upragniona dzialke a pytanie dotyczyc bedzie kosztow jakie ponioslem u notariusza. pierwsza wizyta u notariusza spisanie umowy i wydatek 439zl. druga wizyta u notariusza to umowa przeniesienia nieruchomosci i tu wydatek niemaly bo 1247zl. w tym oplacone podatek i wpis sadowy. ciekawy jestem jak bylo u was i czy duzo zaplacilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia 07 17.11.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 a czemu nie negocjowałeś ceny przecież stawki notarialne są podawane max bo na podatek i opłatę sądową to już nie masz wpływu mnie to czeka być może w najbliższym czasie i zamierzam odbyć wizytę u wszystkich notariuszy wiem że mogę negocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JBDK 17.11.2004 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 wiedzialem ze mozna negocjowac ale wyszlo inaczej bo tego notariusza polecil mi sprzedajacy ze ponoc najtanszy na rynku i na wszystkie dzialki u niej spisywal umowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 18.11.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Czy dużo zapłaciłeś zależy od wartości działki - od tego zależy wynagrodzenie notariusza i podatek. Jeśli działka była warta 150 tys. to zapłaciłeś b. mało, a jeśli 5 tys. to sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts