jacobss 19.08.2020 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 Witam chciałem zaoszczędzić na farbie i kupiłem jedynkę w castoramie ( wiem to śmieszne ) malowałem sufit 4 razy i 0 krycia , dziwne bruzdy powychodziły itp , a więc postanowiłem kupic mocną gestą LATEKSOWĄ matową farbę firmy Magnat ( magnat ultra matt ) co się okazało 2.5 litra powinno starczyć na pomalowanie pow ok 40m2 , a prawda taka ze na 18 m 2 poszła puszka 2.5l a w dodatku widzę po 3 godzinach ze bede musial nałożyć jeszcze ze dwie warstwy ... no i nie wytrzymałem juz psychicznie... ludzie doradźcie jaką farbę kupić aby realnie można było zakryć powierzchnie sufitu bez niespodzianek na 2 krycia bo ten magnat to jakaś lipa widocznie , a opinie są mieszane... no i drugie pytanie , czy mogę na lateksową farbę nałożyć farbę lateksową innego producenta ? albo czy mogę pomalować akryl na lateks ? z góry dzięki za odp ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.08.2020 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 Czym zagruntowałeś sufit przed malowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobss 19.08.2020 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 jedynką z gruntem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.08.2020 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 To nie wiem co u Ciebie jest na suficie? Po wyschnięciu już pierwsza warstwą farby daje powłokę kryjącą. Za dwa dni, druga powinna pokryć matową powłoką drobne rysy i ubytki. Zastosowana farba lateksowa powinna dać ostateczną powłokę..Kolejne warstwy mogą spowodować rozwarstwienie i odpadanie farby płatami. Zastosowanie kolejnych chemii w różnych typach farb podobnie. Może okazać się, że będzie trzeba usunąć powłoki farb, wykonać gładź i ponownie pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobss 20.08.2020 04:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 A więc kontynuować magnatem aż do skutku? 2-3 krycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.08.2020 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Poczekaj, aż warstwy przeschną - bo mam wrażenie, że malujesz na mokre. Magnat to dobra farba więc powinna mieć mocną siłę krycia, dodatkowo ze względu na szereg dodatków ma też odpowiednią siłę wiązania do powierzchni - oby ta siła nie spowodowała odspojenie się od spodu tych wcześniejszych warstw, wyobraź sobie ile jest tam już wody! w suficie jak położysz tyle warstw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dragon84 20.08.2020 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Ostatnio malowałem sufit farbą gruntującą i po dwóch malowaniach super. Zawsze innymi farbami był problem. Kolor na ścianach dawałem farbą Magnat właśnie i kryje uper. Dziwne więc, że u Ciebie nie ma efektu, bo Magnat to według mnie bardzo dobra farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobss 20.08.2020 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Pragnę dodać iż poczytałem trochę opinii o farbie magnat ultra matt i dużo osób ma problem z Kryciem. Co do malowania na mokro to u mnie odpada ponieważ sufit miał ponad tydzień przerwy przed aplikacją magnatem . Dam znać bo tak na prawdę dzisiaj po całkowitym wyschnięciu będzie widać druga sprawa może nie potrafię malować? W końcu jestem amatorem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.08.2020 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Dam znać bo tak na prawdę dzisiaj po całkowitym wyschnięciu będzie widać druga sprawa może nie potrafię malować? W końcu jestem amatorem ... Bez przesady, jakbyś stał przed obrazem Matejki mógłbyś być zawiedziny co do swoich umiejętności ale nie pod swoim sufitem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobss 21.08.2020 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Dzisiaj byłem zobaczyć na chłodno jak farba pokryła no i po pierwszym malowaniu widac przebitki aczkolwiek jedna warstwa i będzie okej efekt mokrej farby wskazywał na bardzo niskie krycie ale po wyschnięciu jest efekt !! dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts