kanijczyk 21.08.2020 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Witam, Dziś zauważyłem w pokoju na poddaszu użytkowym pęknięcie na ścianie i zaciek pod tym pęknięciem. Znajduje się to na ścianie z bloczka na której jest tynk. Natomiast 10 cm wyżej jest skos z regipsu pod którym jest wełna. Jeśli to jest zaciek (bo z jakiegoś powodu cieknie dach) to dlaczego ten zaciek nie występuje na łączeniu regipsu z murem tylko 10 cm niżej? Ktoś ma jakiś pomysł? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.08.2020 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 (edytowane) Bo płyta jest przyklejona do ściany, a pomiędzy ścianą, a płytą jest pustka woda płynąc w dół napotkała na klej którym przyklejona jest płyta i tam dopiero przemokła przez nią.Teraz doczytałem że tam na ścianie nie mam płyty, a więc woda przecieka od drugiej strony ściany? przez szczyt i dostaje się pomiędzy bloczkami i tam ma szparę, a to powoduje, że dostaje się do wnętrza domu. Edytowane 21 Sierpnia 2020 przez CityMatic uzupełnienie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts