Aga J.G 19.11.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Berenika będzie piękna, miła i przytulna w końcu jak mówi przysłowie małe jest piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 19.11.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 A tutaj coś dla naszych bobasków http://www.tapety.com.pl/tapety/sugar/img03.jpg http://www.tapety.com.pl/tapety/sugar/img04.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 19.11.2004 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 http://www.tapety.com.pl/tapety/sugar/img06.jpg http://www.tapety.com.pl/tapety/sugar/img08.jpg Ach samemu by się chciało tu zamieszkać Szkoda, że mój bobas ma już..13 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.11.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Pieknie ale nie dla moich dziewczynek jedna już za duża a druga urządza wnętrza w innym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 19.11.2004 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 ja mam sypialnię o podobnej wielkości, z tym że nie mam skosów4,07 m x 3,35 mOstatnio wstawiłem do niej łoże 2 x 1,8 metra. Z boków zostało po 70 cm na szafki nocne i dojście do łóżka. Przed nogami 2 metry (z czego 60 cm zajmą komódki). Sypialnia nie jest wielka, ale w końcu w niej będziemy tylko spali. Po wstawieniu tak dużego łóżka, w ciemnych kolorach, nie sprawia wrażenia zagraconej. Wydaje się akurat w sam raz. Z jednej strony to szkoda, że nie mamy większej sypialni, ale z drugiej zupełnie nie wiadomo co możnaby robić na tych dodatkowych metrach i jak je zagospodarować. Do pracy mam gabinet, do wypoczynku salon, do zabawy z dziećmi bawialnię i inne pokoje, na ciuchy garderobę - wychodzi że w sypialni ma być miejsce na samo łoże, no i jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berenika 20.11.2004 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 mieczotronix Reprezentujesz dokładnie taki sam tok myślenia jak ja A masz może zdjęcia swojej sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mechanics 20.11.2004 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Męczy mnie ostatnio, oj męczy. Na poddaszu (ściana kolankowa od 1metra, 30% dach) będą następujące pomieszczenia: Pokój dziecięcy- 23,5m Łazienka- 23,5m Garderoba- 14m Sypialnia- 13,8m Bieliźniarka- 6m Pomieszczenie gospodarcze/ pralnia- 12m Moim zdaniem to nienajlepsze podejście projektować wielkość pomieszczeń w zależności od ilości spędzanego w nim świadomie czasu. W takim wypadku u mnie kuchnia musiałaby zajmować pewnie ok. 1/2 powierzchni całego domu, bo tak jak dla Ciebie miejscem częstych rozmów z mężem jest łazienka, tak dla mnie kuchnia. Pomieszczenie powinno mieć tylko taką powierznie aby było funkcjonalne po umieszczeniu w nim wszystkich mebli. Dlatego proporcje jakie przedstawiłaś, czyli garderoba takiej samej wielkości jak sypialnia, a łazienka ponad 1,5 razy większa dla mnie osobiście są po prostu dziwiactwem, bo co można postawić w tak dużej łazience? Byłbym w stanie zrozumieć taką powierzchnię łazienki i garderoby tylko wówczas, gdy salon miałby 100m powierzchni, a sypialnia 60 m. Dlatego osobiście sugerowałbym dokładne przemyślenie jeszcze raz problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berenika 21.11.2004 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 Powiem tak, staram się aby wszystkie pomieszczenia były jak najbardziej funkcjonalne. Dlatego nie wyobrażam sobie 3 metrowej garderoby. No chyba, że ma to być po prostu szafa. W łazience będę miała standardowe sprzęty- wannę, prysznic, umywalkę, wc i bidet. Tyle, że lubię jak w łazience można się swobodnie poruszać. Bez obawy, że wycierając plecy uderzę łokciem w kaloryfer. Przy planowanej powierzchni myślę raczej o salonie kąpielowym. Marzę o wstawieniu tam jakiegoś fajnego szezlongu lub fotela, stojącej lampy, i takie tam. Kuchnia w moim mieszkaniu będzie miała 20m i będzie miała meble z półwyspem. To jest dzienne epicentrum życia rodzinnego Podumowując- myślę, że zarówno wielkość pomieszczeń, jak i ich wyposażenie zależy, w dużej mierze, od naszego stylu życia i indywidualnych upodobań. Dla kogoś garderoba może być zbytkiem bo ma dwa garnitury, a ktoś inny znów jada głównie "na mieście" i nie jest mu potrzebna duża kuchnia. Gryzę się tą sypialnią bo w zasadzie nie bardzo mam możliwość aby ją powiększyć. I dlatego szukam "współbratymców niedoli", którzy powiedzą mi żę mają sypialnię podobnej wielkości i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 21.11.2004 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 Berenika, jesli masz taka sypialnie jak na zdjeciu + skos u wezglowia lozka to jest to nieporozumienie - zeby usiasc z pozycji lezacej, niezle bedziesz kombinowac zeby nie zawadzic głową o skos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berenika 21.11.2004 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 No ale ściana kolankowa ma wysokość 1m i nad łóżkiem są dwa okna połaciowe co podwyższa pomieszcznie. Qrcze, jutro spróbuję tam zamarkować łóżkow tym miejscu- zaczynam się martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 22.11.2004 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 A możesz odsunąć łóżko od ściany? Czy zostaje za mało miejsca na dojścia do drzwi? Jeżeli masz możliwość odsunięcia łóżka, to znajdziesz punkt, gdzie nie walniesz głową w skos przy wstawaniu. Miałam kiedyś pomysł na taką sypialnie - za łóżkiem stanęłoby pogrubione wezgłowie lub coś w tym stylu, jakieś szafki. Przekonałam się jednak, że nie lubię leżeć i mieć okna nad sobą - sprawdziłam to po prostu niechcąco w jakimś pensjonacie - zmieniłam przeznaczenie sypialni i teraz mam bez skosów, też małą zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 22.11.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Berenika u nas będzie dokładnie tak samo: nad głowami skos i 2 okna połaciowe. Kiedyś, jeszcze jak byłam w szkole, nocowałam u koleżanki, u której tak było i od tej chwili marzyłam o oknie połaciowym nad łóżkiem A łóżko chcemy trochę odsunąć od ścianki kolankowej i zrobić tam szafkę, otwieraną po bokach - na dodatkowe poduszki, koce itp. - przy okazji będzie wygodna półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berenika 22.11.2004 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 kingaa A jaką powierzchnę ma Twoja sypialnia? I jaki jest kąt nachylenia dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 23.11.2004 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 kingaa A jaką powierzchnę ma Twoja sypialnia? I jaki jest kąt nachylenia dachu? Jak już pisałam - po podłodze koło 14 metrów. Kąt nachylenia dachu 45stopni, ścianka kolankowa 90cm, więc mniej niż u Ciebie (chociaż chyba wyszło jeszcze trochę mniej, bo ocieplenie mamy grubsze niż było w planach - muszę zmierzyć...). Ale to nie ma aż takiego znaczenia - jak będzie za nisko sufit, to możesz przecież trochę odsunąć łóżko, albo po prostu kupić niskie łóżko Myślę, że za jakieś 2-3 tygodnie będę mogła zdać dokładne sprawozdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berenika 23.11.2004 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 kingaa no to z niecierpliwością czekama na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 06.07.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Moja sypialnia ma ok. 17 m2, ale będą w niej równiez osobne wejścia do łazienki i garderoby (oba po ok. 6m2). Także jak na samo łózko i ew. telewizor 17m2 spokojnie wystarczy. Amor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 06.07.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 moja będzie miała ok 22 metrow,ale będzie wniej WIELKIE lozko,komodka,toaletka i dwie szafki przy lozku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartekP 07.07.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Miało byc o sypialni a bedzie o łazience. Uważam, że jest za duża. Za duża łazienka powoduje wrażenie chłodu po wyjściu spod prysznica. Znam kilka osób, które zrobiły olbrzymie łazienki i teraz żałują - nie ma tam wrażenia przytulności. Ja mam łazienkę ok. 11 m ze skosem - i uważam, ze mała nie jest. 23 m wyłożone kafelkami w Italii to i owszem, ale w Polsce? Na Twoim miejscu pomniejszyłbym łazienke na rzecz sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 07.07.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Ja tez na twoim miejscu pomniejszylabym lazienke, tak aby wasza sypialnia byla wieksza. Nasza sypialnia ma 20m2, nie ma skosow i uwazam, ze jest w sam raz. Lazienka ma 14 m2, tez bez skosow i jest naprawde sporo miejsca, a zarazem przytulnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.07.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Nasza sypialnia w projekcie miała mieć 38 metrów ( ma skosy)Wycięłam część na oddzielną łazienkę ( teraz łazienka ma 14 metrów i 1,70 x 1,70 na saunę - też wycięte z sypialni. Dorzuciłam też garderobę i w ogóle namieszałam. Teraz sypialnia ma łącznie 19 metrów i chyba w końcu jest to "mój przytulny wymiar".I nie mam tam okien połaciowych ale duże okno balkonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts