Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brak listwy montazowej w ścianie. Bateria się rusza.

eldorado2009

Recommended Posts

Podczas montażu baterii wannowej (w ścianie) okazało się, że "fachowcy" robiący przyłącze, nie użyli listwy montażowej. Bateria jest bardzo niestabilna i cała się rusza. Niestety na tym etapie musiałbym rozkuwać płytki, co nie wchodzi w grę. Czy jest jakaś skuteczna metoda, aby to ustabilizować?

Podczas montażu baterii wannowej (w ścianie) okazało się, że "fachowcy" robiący przyłącze, nie użyli listwy montażowej. Bateria jest bardzo niestabilna i cała się rusza. Niestety na tym etapie musiałbym rozkuwać płytki, co nie wchodzi w grę. Czy jest jakaś skuteczna metoda, aby to ustabilizować?

Robiłem to tylko raz- zastosowałem coś takiego jak na rysunku - kotwa zmieściła się pod rozetą przyłącza. Z tego co wiem sprawdza się do dzisiejszego dnia pomimo tego, że bateria była już wymieniona.

TER-BWNT.022C_03.jpg

Jeśli nie masz koncepcji jak to zrobić jest to jakieś rozwiązanie.

W innym przypadku tylko kucie i poprawa "fuszerki"

Pozdrawiam

Robiłem to tylko raz- zastosowałem coś takiego jak na rysunku - kotwa zmieściła się pod rozetą przyłącza. Z tego co wiem sprawdza się do dzisiejszego dnia pomimo tego, że bateria była już wymieniona.

[ATTACH=CONFIG]447471[/ATTACH]

Jeśli nie masz koncepcji jak to zrobić jest to jakieś rozwiązanie.

W innym przypadku tylko kucie i poprawa "fuszerki"

Pozdrawiam

Ciekawe rozwiązanie i zawsze lepsze niż ruszająca się bateria. Zwłaszcza, że nikt się na niej wieszał nie będzie.

A ten drut jest jakoś owinięty o mimośród przy kapturku? Kapturki są wypełnione kotwą?