eldorado2009 22.08.2020 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2020 Podczas montażu baterii wannowej (w ścianie) okazało się, że "fachowcy" robiący przyłącze, nie użyli listwy montażowej. Bateria jest bardzo niestabilna i cała się rusza. Niestety na tym etapie musiałbym rozkuwać płytki, co nie wchodzi w grę. Czy jest jakaś skuteczna metoda, aby to ustabilizować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonKc 22.08.2020 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2020 Skuteczna? Skuć płytki i zrobić jak należy. Pewnie opianowane i pokryte cienką warstwą tynku lub tylko klejem do płytek. Nie da rady bez kucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.08.2020 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Podczas montażu baterii wannowej (w ścianie) okazało się, że "fachowcy" robiący przyłącze, nie użyli listwy montażowej. Bateria jest bardzo niestabilna i cała się rusza. Niestety na tym etapie musiałbym rozkuwać płytki, co nie wchodzi w grę. Czy jest jakaś skuteczna metoda, aby to ustabilizować? Robiłem to tylko raz- zastosowałem coś takiego jak na rysunku - kotwa zmieściła się pod rozetą przyłącza. Z tego co wiem sprawdza się do dzisiejszego dnia pomimo tego, że bateria była już wymieniona. Jeśli nie masz koncepcji jak to zrobić jest to jakieś rozwiązanie. W innym przypadku tylko kucie i poprawa "fuszerki" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldorado2009 24.08.2020 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Robiłem to tylko raz- zastosowałem coś takiego jak na rysunku - kotwa zmieściła się pod rozetą przyłącza. Z tego co wiem sprawdza się do dzisiejszego dnia pomimo tego, że bateria była już wymieniona. [ATTACH=CONFIG]447471[/ATTACH] Jeśli nie masz koncepcji jak to zrobić jest to jakieś rozwiązanie. W innym przypadku tylko kucie i poprawa "fuszerki" Pozdrawiam Ciekawe rozwiązanie i zawsze lepsze niż ruszająca się bateria. Zwłaszcza, że nikt się na niej wieszał nie będzie. A ten drut jest jakoś owinięty o mimośród przy kapturku? Kapturki są wypełnione kotwą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.08.2020 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Drut łapie rurkę tam powinna być 3/4".a rozeta absolutnie nie jest wypełniona kotwą chemiczną bo tam ma być krzywka regulacji poziomu baterii.Drut jest jak gdyby "C"kołkiem rozporowym, a kotwa stanowi jego mocowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts