Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Podczas montażu baterii wannowej (w ścianie) okazało się, że "fachowcy" robiący przyłącze, nie użyli listwy montażowej. Bateria jest bardzo niestabilna i cała się rusza. Niestety na tym etapie musiałbym rozkuwać płytki, co nie wchodzi w grę. Czy jest jakaś skuteczna metoda, aby to ustabilizować?
https://forum.murator.pl/topic/256812-brak-listwy-montazowej-w-%C5%9Bcianie-bateria-si%C4%99-rusza/

Podczas montażu baterii wannowej (w ścianie) okazało się, że "fachowcy" robiący przyłącze, nie użyli listwy montażowej. Bateria jest bardzo niestabilna i cała się rusza. Niestety na tym etapie musiałbym rozkuwać płytki, co nie wchodzi w grę. Czy jest jakaś skuteczna metoda, aby to ustabilizować?

Robiłem to tylko raz- zastosowałem coś takiego jak na rysunku - kotwa zmieściła się pod rozetą przyłącza. Z tego co wiem sprawdza się do dzisiejszego dnia pomimo tego, że bateria była już wymieniona.

TER-BWNT.022C_03.jpg

Jeśli nie masz koncepcji jak to zrobić jest to jakieś rozwiązanie.

W innym przypadku tylko kucie i poprawa "fuszerki"

Pozdrawiam

Robiłem to tylko raz- zastosowałem coś takiego jak na rysunku - kotwa zmieściła się pod rozetą przyłącza. Z tego co wiem sprawdza się do dzisiejszego dnia pomimo tego, że bateria była już wymieniona.

[ATTACH=CONFIG]447471[/ATTACH]

Jeśli nie masz koncepcji jak to zrobić jest to jakieś rozwiązanie.

W innym przypadku tylko kucie i poprawa "fuszerki"

Pozdrawiam

Ciekawe rozwiązanie i zawsze lepsze niż ruszająca się bateria. Zwłaszcza, że nikt się na niej wieszał nie będzie.

A ten drut jest jakoś owinięty o mimośród przy kapturku? Kapturki są wypełnione kotwą?

Drut łapie rurkę tam powinna być 3/4".a rozeta absolutnie nie jest wypełniona kotwą chemiczną bo tam ma być krzywka regulacji poziomu baterii.

Drut jest jak gdyby "C"kołkiem rozporowym, a kotwa stanowi jego mocowanie.