Marek17 23.08.2020 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 Witam forumowiczów Mam taki problem - kilka elementów dekoracyjnych elewacji (słupy) mam zrobione z heblowanej sosny (BSH) a żeby pasowały do kolorystyki budynku (i żeby mi żona żyć dała...) to muszę je doprowadzić do koloru mocno ciemnobrązowego (taki ciemny palisander / teak). Kupiłem próbki Remmers HK Lasur, ale po pomalowaniu nawet 3 warstw znalazłem się dopiero w połowie drogi do oczekiwanego koloru - znaczy pomalowane drewno jest zdecydowanie za jasne a i uzysk z każdej warstwy coraz mniejszy. Nie chciałbym malować drewna brązową emalia Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z dobrymi preparatami / lazurami / bejcami które dobrze kryją ciemnym kolorem? Będę wdzięczny za rady... Marek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/256818-czym-pomalowa%C4%87-sosn%C4%99-na-ciemny-br%C4%85z/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts