reginakagan 23.08.2020 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 Dzień Dobry, chciałam wszystkich przestrzec przed zakupem kostki brukowej firmy LIBET via trio. Na przełomie kwietnia/maja 2020 zakupiłam 200m2 kostki brukowej w Specbruku w Libiążu. Zostałam zapewniana o wysokiej jakości produktu, miała to być kostka "JAKOŚCI PREMIUM"...Obecnie firma brukarska położyła kilka m2 kostki i wyszły na niej brzydkie rdzawo-czarne plamy i w miejscu tych plam pojawia się wgłębienie w kostce (kilka zdjęć poglądowych w załączniku). Proces ten postępuję i praktycznie na 3/4 kostek są już te plamy. Są one również na kostkach znajdujących się na palecie. Oczywiście zgłosiłam reklamację do sprzedawcy. Pojawili się u mnie przedstawiciele Libetu i Specbruku i uznali, że takie plamy na kostkach są zjawiskiem NORMALNYM (!!!) i mam montować kostkę z tymi plamami, a oni będą przyjeżdżać okresowo i ją czyścić... Oczywiście nie wyraziłam zgody na takie rozwiązanie problemu i wstrzymałam prace brukarskie. Nie wyobrażam sobie położyć 200m2 kostki z plamami i zapłacić niemałe pieniądze za jej montaż. Na reklamację otrzymałam pisemną odpowiedź, że plamy są wynikiem zanieczyszczenia materiału ale nie są wadą fabryczną (???) a oni wielkodusznie będą ją przyjeżdżać czyścic co jakiś czas. Od takiej odpowiedzi na reklamację będę się oczywiści odwoływać. Proszę o informację czy u Was były podobne problemy i jak je rozwiązaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts